Kulttuurin tunnustuspalkinto Kososelle ja Voipiolle

27.08.2019 12:55

Kategoria: Kirkkonummi-päivät Kulttuuri

Kulttuurin tunnustuspalkintojen myöntämisperusteena vuonna 2019 oli ansiokas työ sanataiteen alalla Kirkkonummella. Tunnustuspalkinnon saivat Liisa Kosonen ja Laura Voipio.

Liisa Kososta ehdottaneet perustelivat ehdotustaan seuraavasti: Kosonen on kylän historioitsija, sananiekka ja kaikkien ystävä. Hänen kirjallinen tuotantonsa on mukavaa luettavaa, inspiroivaa ja mukaansatempaavaa. Kosonen on kirjoittanut ja ohjannut useita paikallishistoriaa käsitteleviä näytelmiä.

Laura Voipiota ehdottaneiden perusteluissa kerrotaan, että hän on ansioitunut kirjailija, kääntäjä ja libretisti, joka muun muassa kirjoitti libreton Annukka Aholan säveltämään Maailman Valo -oopperaan. Tuo ooppera esitettiin Kirkkonummella 2010. Voipio on suomentanut yli 60 teosta ja julkaissut kymmenen omaa lasten- ja nuortenkirjaa.

Tunnustuspalkintojen saajille myönnettiin 400 euron suuruinen tunnustuspalkinto ja lasimitalit, jotka ovat kirkkonummelaisen lasitaiteilija Helena Königsbäckin käsialaa.

KUVA: Kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta (vas.) luovutti palkinnot Liisa Kososelle ja Laura Voipiolle (oik.) Kirkkonummi-päivillä suuren yleisön hurraahuutojen saattelemana.

Kulttuurin tunnustuspalkinnot