Kulttuurin tunnustuspalkinnot jaettiin Kulttuurin Syys-Foorumissa 16.11.2021 Fyyrissä

17.11.2021 08:07

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Kirjasto Fyyri Musiikkiopisto Seniorit Kulttuuri Vapaa-aika

Kulttuurin Syys-Foorumissa julkistettiin tämän vuoden kulttuurin tunnustuspalkintojen saajat ja luovutettiin lasimitalit ja kunniakirjat saajilleen. Yksilölliset lasimitalit on tänäkin vuonna toteuttanut lasitaiteilija Helena Königsbäck. Vuoden 2021 teemana tunnustuspalkinnoissa oli ansiokas työ kulttuurien kohtaamisen edistämisessä Kirkkonummella sekä nuoren henkilön ansiokas taide- ja kulttuuritoiminta.

Kirkkonummen Kulttuurin Syys-Foorumi järjestettiin tällä kertaa kirjastotalo Fyyrin Mörne-salissa. Tunnustuspalkinnot luovutti saajilleen sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Kari Virtanen. Tilaisuudessa kuultiin myös musiikkitervehdys Kirkkonummen musiikkiopistolta ja kahvitauon jälkeen oli vuorossa kirjastotalo Fyyrin esittelykävely osallistujille.

Ansiokas työ kulttuurien kohtaamisen edistämisessä Kirkkonummella

Ansiokkaasta työstä kulttuurien kohtaamisen edistämisessä Kirkkonummella palkittiin yhdistys Röda Korset i Finland Kyrkslätts svenska avdelning, tämän yhdistyksen edustaja Henrika Malmström ja ”Life in Kirkkonummi” -toiminnan edustaja Tony Tähtinen. Nämä toimijat ovat monien vuosien ajan toimineet aktiivisesti toivottaen uusia asukkaita tervetulleiksi Kirkkonummelle, järjestäneet kielikursseja, juhlia ja monimuotoista toimintaa, jossa kulttuurit kohtaavat ja tulevat tutuiksi.

Kirkkonummen videoharrastajat ry sai tämän tunnustuspalkinnon toiminnastaan, joka mahdollistaa yhteistyössä Kirkkonummen eri järjestöjen ja toimijoiden kanssa kulttuurin saatavuutta joka kotiin. Kirkkonummen videoharrastajat ovat viimeisen vuoden aikana striimanneet Kirkkonummen kamariorkesterin ja Panula-akatemian konsertteja, Combo ry:n kanssa Kirkkonummi-päiviä ja Veteraanipäivän koosteen. Kirkkonummen videoharrastajat ovat opiskelleet striimauksen ja hankkineet siihen liittyvän kaluston ostamalla, vuokraamalla ja lainaamalla. Striimauksen taso on lähes ammattimaista-

Kirkkonummen kamariorkesteri palkittiin toiminnasta, jolla se on edistänyt kulttuurien kohtaamista vaikeana korona-aikana. Striimaamalla konserttejaan internetissä orkesteri on laajentanut yleisöään myös tavanomaisen konserttiyleisönsä ulkopuolelle ja mahdollistanut osallistumisen niillekin, jotka eivät voi lähteä konserttipaikoille.

Nuoren henkilön ansiokas taide- ja kulttuuritoiminta

Nuorten henkilöiden palkitsemisessa Masalan nuorisoteatterin kannatusyhdistys ry sai tunnustuspalkinnon toiminnastaan, jolla kannatusyhdistys on tukenut jo vuosia nuorison teatteritoimintaa Kirkkonummen kunnassa antamalla tinkimättömän tukensa nuorisoteatterin toiminnalle. Viimeksi heidän panoksensa oli merkittävä teatterin 40-vuotisjuhlaesityksissä kesällä

Kirkkonummen tanssiyhdistys ry:n Intensiiviryhmät palkittiin toiminnasta, jolla taitavat intensiivikurssilaiset ovat vuosi toisensa jälkeen vieneet Kirkkonummea tanssimaailman kartalle, toimineet esikuvana pienille tanssijoille ja innostaneet uusia harrastajia lajin pariin. Kirkkonummen tanssiyhdistyksen intensiiviryhmät tanssivat tavoitteellisesti kolmen eri opettajan johdolla, esiintyvät ja kilpailevat tanssikilpailuissa. Koronarajoitustenkin aikana ryhmät sinnikkäästi harjoittelivat etäyhteyksien päässä, kunnes oli mahdollista palata salille. Kisaohjelmia hiottiin, vaikka ei tiedetty, koska kisoihin päästään. Nyt syksyllä nämä kisat ovat vihdoin edessä ja tytöt pääsevät näyttämään

Kolmantena nuorena palkittavana oli Nina Hautaniemi (taitelijanimi Nina Kuu). Hän on nostanut kirkkonummelaista taidetta ja osaamista esille omalla esimerkillään ja kauniilla taiteellaan. Ninan taide käsittelee vahvasti myös kirkkonummelaista maisemaa ja sen erityispiirteitä, kuten Ragvaldsin museota. Nina tekee piirroshahmoja, joita käytetään laajasti myös kunnan vapaa-aikapalveluiden esiin tuomisessa. Kuvien käyttö tuo uusia ulottuvuuksia ja ne antavat ihan omaa syvyyttään kirkkonummelaiselle hyvälle toiminnalle. Kaikille kulkijoille Kirkkonummen keskustassa on varman tullut tutuksi hänen Kalevala-aiheinen maalauksensa Kirkkotorin eteläpuolella olevassa muurissa.

Kuva: Kulttuurin tunnustuspalkintojen yksilölliset lasimitalit on suunnitellut ja toteuttanut lasitaiteilija Helena Königsbäck

Kulttuurin tunnustuspalkintojen yksilölliset lasimitalit on suunnitellut ja toteuttanut lasitaiteilija Helena Königsbäck.