Kulttuurin tunnustuspalkinnot 2017 luovutetaan Kirkkonummen torilla 27.8.

22.08.2017 10:42

Kategoria: Kulttuuri Kirkkonummi-päivät Suomi 100

Kirkkonummen kunnan uusi toimielin, vapaa-aikajaosto päätti kokouksessaan 16.8., että tunnustuspalkinnot pitkäaikaisesta ansiokkaasta kulttuuritoiminnasta Kirkkonummella myönnetään Eija Ahvolle ja Matti Saartamolle sekä Sigbritt Backmanille.

Lasimitalit luovutetaan saajille Kirkkonummi-päivillä, PopUp Kirkkonummi Kyrkslätt –tapahtuman esiintymislavalla Kirkkonummen torilla klo 15. Palkinnot luovuttavat vapaa-aikajaoston varapuheenjohtaja Sanna Andersén ja jaoston jäsen Maarit Orko.

Eija Ahvo ja Matti Saartamo kulttuurin rikastajina Kirkkonummella

Matti Saartamon ja Eija Ahvon yhteinen työ kirkkonummelaisen kulttuurielämän edistäjinä ja kehittäjinä on vertaansa vailla. Keskeinen Ahvon ja Saartamon ajattelun osa on yhteisöllisyys ja sen avulla ihmisen, kyläyhteisön, kunnan, Suomen ja koko maailman kannatteleminen, Heidän taitonsa visioida ja nähdä mahdollisuudet sekä tarmo ja taito niiden toteuttamiseksi yhteistyössä muiden kanssa on ilmiömäinen.

Ilman heitä nyt kymmenen vuotta täyttävä Veikkolan kartanoteatteri ei olisi syntynyt ja kehittynyt nykyiseen kukoistukseensa. Koko Kirkkonummen, erityisesti Pohjois-Kirkkonummen, kulttuurielämä olisi paljon köyhempää, elleivät Saartamo ja Ahvo olisi 1990-luvun alusta saakka toimineet aktiivisina kulttuurin rikastajina alueella.

Sigbritt Backmanin ansiokkaat kirjat ja paikallistiedon kartuttaminen

Sigbritt Backman on monien vuosien ajan eri tavoilla osallistunut Kirkkonummeen liittyvän tiedon kartuttamiseen. Hän on useiden vuosien ajan pitänyt kursseja Kirkkonummen kotiseutuhistoriasta sekä kirjoittanut ja ollut mukana kirjoittajana suurimmassa osassa julkaistuja teoksia, jotka käsittelevät Kirkkonummen kyliä ja taloja.

Tunnustuspalkintoina annettavat yksilölliset lasimitalit on toteuttanut kirkkonummelaisen lasitaiteilija Helena Königsbäck.

Mitalit lasitaiteilija Helena Köningsbäck