Kulttuurin Touko-Foorumissa 26.5.2021 tietoa Kirkkonummen kulttuurikompassista

24.05.2021 15:02

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Lapsiystävällinen kunta Nuoret Kulttuuri Nuoriso- ja liikuntapalvelut Varhaiskasvatus Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Lapset

Kulttuurin Touko-Foorumi Kirkkonummella pidetään keskiviikkona 26.5.2021 klo 17:30-19:00 TEAMS-kokouksena. Kaikki paikallisista kulttuuriasioista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan. Ilmoittaudu mukaan vaikka heti tai viimeistään 26.5.klo 12 mennessä ja saat TEAMS-kokouskutsun.  Ilmoittautumiset sähköpostilla: antti.airaksinen@kirkkonummi.fi

Kirkkonummen kulttuurikompassi – tulkaa mukaan tekemään Kirkkonummen omaa kulttuurikasvatusohjelmaa

Varhaiskasvatukselle ja opetukselle ollaan yhdessä luomassa Kirkkonummen paikallisiin oloihin soveltuvaa, Kirkkonummen yhteistä kulttuurikasvatusohjelmaa. Olemme antaneet sille työnimen Kirkkonummen kulttuurikompassi.

Kulttuurikasvatusohjelman tavoitteena on luoda puitteet varhaiskasvatuksen ja opetuksen systemaattiselle yhteistyölle kulttuuritoimijoiden kanssa. Se tukee opetussuunnitelman tavoitteita, tuo uusia oppimisympäristöjä ja tukee varhaiskasvatusta ja kouluja niiden yleissivistävässä tehtävässä. Se tekee kulttuurikasvatuksesta suunnitelmallista, tasa- arvoista ja tavoitteellista.

Kunnan kulttuuritoimi koordinoi 2021 aloitettua kartoitustyötä ja suunnittelua. Asiantuntijoina ydinryhmässä on mukana varhaiskasvatuksen, opetuksen ja vapaa-aikapalveluiden edustajia. Varhaiskasvatusyksiköiden ja koulujen kautta kerätään tietoa hyvistä kokemuksista ja toiveista sekä henkilökunnalta että perheiltä. Tämä kartoitus on käynnistynyt keväällä varhaiskasvatuksen ja koulujen piirissä.

Paikallista tarjontaa lähdetään nyt kartoittamaan kyselyillä, kokouksissa ja haastattelemalla toimijoita. Tavoitteena on kartoittaa paikalliset yhteistyökumppanit, Kirkkonummen ja lähialueiden kulttuuritarjonta ja paikalliset taiteen tekijät, paikallinen ja kansallinen kulttuuriperintö sekä lasten ja nuortenkulttuurin tuoreet ilmiöt.

Etsitään yhdessä tärkeät suunnat ja hyvät rastit varhaiskasvatuksen ja opetuksen kulttuurikasvatusohjelmalle. Tulkaa mukaan!

Kirkkonummen kulttuuritoimijoiden kesänäkymät 2021

Kulttuurin Touko-Foorumissa keskustellaan myös kulttuuritoimijoiden suunnitelmista tulevalle kesälle Kirkkonummella. Jos haluatte esitellä omaa hankettanne muillekin, varatkaa etukäteen esittelyvuoro, että voimme suunnitella kokouksen ajankäytön. Lähettäkää otsikko ja aihe 25.5. mennessä: antti.airaksinen@kirkkonummi.fi

Tervetuloa!

Kirkkonummen kulttuurikompassi, Kirkkonummen oma kulttuurikasvatusohjelma