Kriisipäivystys - psykososiaalinen tuki

Kriisiapua annetaan erilaisten onnettomuuksien ja muiden äkillisten, mieltä järkyttävien tapahtumien jälkeen. Kyseessä voi olla esim. auto-onnettomuus, tulipalo, äkillinen kuolema sairaalan ulkopuolella, vakava sairaus tai väkivallan kohteeksi joutuminen.

Kriisiapua antaa mielenterveys- ja päihdepalvelujen henkilöstö virka-ajalla (ma-pe klo 8 - 15). Puhelimeen (050 302 3108) ei aina heti pystytä vastaamaan. Päivystyksestä soitetaan kuitenkin takaisin saman tai viimeistään seuraavan päivän aikana, tilanne selvitetään ja tuki suunnitellaan. Virka-ajan ulkopuolella apua saa Espoon sosiaali- ja kriisipäivystyksestä.

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys aloittaa 1.1.2019

Vuoden 2019 alusta alkaen Espoo tuottaa sosiaali- ja kriisipäivystyksen palvelut kaikkiin Länsi-Uudenmaan kuntiin. Samalla Espoon sosiaali- ja kriisipäivystyksen nimi muuttuu Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystykseksi.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä, esimerkiksi:

·         Huoli lapsesta tai perheen tilanteesta

·         Huoli aikuisen tai vanhuksen pärjäämisestä tai selviytymisestä kotona

·         Äkillinen traumaattinen kriisitilanne, onnettomuus tai muu järkyttävä tapahtuma, kuten läheisen kuolema, läheisen tai oma vakava sairastuminen, väkivalta tai tulipalo.

Espoossa palvelutaso säilyy entisellään, ja sama palvelutaso tarjotaan nyt koko Länsi-Uudellamaalla. Kauniaisissa ja Kirkkonummella, joihin Espoo tuottaa palvelun tälläkin hetkellä, palvelut laajenevat. Muissa Länsi-Uudenmaan kunnissa eli Hangossa, Raaseporissa, Siuntiossa, Inkoossa, Lohjalla, Karkkilassa ja Vihdissä sosiaali- ja kriisipäivystyksen palvelut paranevat lisääntyvien resurssien myötä.

− Yhdessä tehden pystymme tarjoamaan entistä kattavampaa palvelua Länsi-Uudenmaan alueelle. Myös ruotsinkielinen palvelu paranee uudistuksen myötä. Olemme tehneet muutosta hyvässä yhteishengessä kuntien kesken, ja olemme valmiita kehittämään palvelua jatkuvasti, sanoa Espoon perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström.

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksessä työskentelevät nykyinen Espoon sosiaali- ja kriisipäivystyksen henkilöstö, Länsi-Uudenmaan sosiaalipäivystyksen nykyinen henkilöstö sekä viisi uutta työntekijää.

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen toimipisteet:

·         Jorvin sairaala, päivystysrakennus, ovi A3 (Turuntie 50, Espoo)

·         Lohjan sairaala (Sairaalatie 8, 08200 Lohja)

Kuntalaiset tavoittavat Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen numerosta 09 816 42439. Tarvittaessa sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät liikkuvat sinne, missä apua tarvitaan, esimerkiksi onnettomuuspaikalle, työpaikalle tai kotiin.

Palvelemme Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaita sekä näissä kunnissa oleskelevia joka päivä ympäri vuorokauden.

Kriisipäivystys

ma-pe klo 8 - 15