Kreetan kautta Kirkkonummelle – perhe Parma rikkoi 40 000 asukkaan rajan!

11.06.2020 18:57

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Kirkkonummen kunnan asukasmäärä ylitti 40 000:n toukokuun puolivälissä. Helsingin Paloheinästä Kirkkonummen Sundsbergiin 15.5. muuttaneet Ville ja Marjo Parma sekä heidän kaksi lastaan olivat juuri ne kunnan uudet asukkaat, joiden myötä rajapyykki ylittyi.

Parman perhe kutsuttiin juhlistamaan tapahtumaa Kirkkonummen Yrittäjien kesän avajaistapahtumaan Jeppakseen torstaina 11.6. Kunta muisti perhettä juhlatilaisuudessa kukituksin sekä paikallisten yritysten lahjakorteilla.

”Onnellisten kylä” jäi mieleen

Ajatus Kirkkonummelle muuttamisesta virisi Ville ja Marjo Parman mieleen lomareissulla. -Olimme lomalla Kreetalla tutun perheen kanssa, ja he kertoivat ”Onnellisten kylän” sijaitsevan Kirkkonummen Sundsbergissa. Asia jäi hautumaan mieleemme. Tutustuimme tarkemmin alueeseen ja huomasimme, että siellä on hyvät puitteet lapsiperheen asumiseen.  Nyt muutaman viikon jälkeen tuntuu kyllä vahvasti siltä, että Kirkkonummea parempaa paikkaa ei ole asua, kertoi Ville Parma.

-Rikas luonto ja meri ovat ihan siinä lähes kotimme vieressä. Lisäksi pääkaupunkiseudun kainalossa oleva sijainti on optimaalinen. Turvallisuus on meille tosi tärkeä asia. On hienoa, että pian 7-vuotias tyttäremme voi kulkea elokuussa hiekkatietä pitkin kouluun ilman isoja risteyksiä tai läpikulkuliikennettä. Lähiharrastusmahdollisuudetkin ovat oivat vaikkapa maastopyöräilyyn tai talvella avantouintiin. 5-vuotias poikamme on innostunut pyöräilystä läheisellä BMX-radalla, listasi Ville Parma uuden kotiseutunsa hyviä puolia.

-Tulevaisuudelta odotamme turvallista ja hyvää elämää koko perheellemme. Sopivankokoiset koulut ja päiväkodit ja kaikki muut tarvittavat palvelut ovat lähellä, kertoivat Ville ja Marjo Parma.

Nykypäivän ihmiset arvostavat turvallista asuinympäristöä ja sujuvaa arkea

Kirkkonummi on ollut yksi 2000-luvun eniten asukaslukuaan kasvattaneita kunnista koko Suomessa. -Iskulauseemme on Yhdessä - Tillsammans.  Se tarkoitaa myös läheisyyttä ja toisistamme huolehtimista. Tämä läheisyysperiaate ulottuu niin saataviin peruspalveluihin, luontoon ja ympäristöön kuin koko kunnan pitkäjänteiseen kehittämiseenkin, sanoi kunnanjohtaja Tarmo Aarnio juhlatilaisuudessa.

-Edellä mainitut seikat yhdistettyinä turvalliseen asuinympäristöön mahdollistavat sujuvan arjen, jota nykypäivän ihminen arvostaa. On upeaa havaita, että tämän ovat huomanneet myös potentiaaliset muuttajat, kuten nyt juhlistettava Parman perhe, jatkoi Aarnio.

Kunnan kasvu luo kysyntää paikallisille palveluille

Kirkkonummen yrittäjien puheenjohtaja Janne Laitinen iloitsee kunnan asukasmäärän positiivisesta kehityksestä. -Kunnan kasvu on hieno asia. Se luo lisää kysyntää paikallisille palveluille ja samalla tarvetta myös uusien palveluiden luomiseen kuntalaisillemme.

-On myös mukavaa, että yrittäjät saivat olla mukana tässä juhlatilaisuudessa ja olla auttamassa kuntaa palkitsemaan 40 000 asukkaan rajapyykin ylittänyttä perhettä paikallisilla palveluilla. Tämä vahvistaa entisestään positiivista yhteyttä kunnan ja yrittäjien välillä, sanoi Laitinen.

Kirkkonummeen ja kirkkonummelaisuuden syvimpään olemukseen on helppo tapa tutustua 10-osaisen Matka kirkkonummelaisuuteen -dokumenttisarjan kautta. Noin 15 minuutin mittaiset teemalliset jaksot löytyvät kootusti kunnan verkkosivuilta.

Perhe Parma