Kouluyhteistyö

Harrastustoiminta ja kouluyhteistyö

HarrastusSankarit

Koulupäivän aikana tapahtuvaa harrastusten esittelyä rastipisteiden avulla. Tavoitteena tutustuttaa lapset erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin.

HarrastusSankareissa toimintaa ovat esittelemässä vapaa-aikapalvelut sekä paikalliset yhdistykset.

Tapahtumat ovat torstaisin ja tapahtuman toiminta-aika on n. klo 9:00-15:00.

Vapaa-aikapalvelut vastaavat toiminnan koordinoinnista, viestinnästä, toteutuksesta ja kehittämisestä. Kouluilla on vastuuhenkilö, joka vastaa yhdessä vapaa-aikapalveluiden yhteyshenkilön kanssa tapahtuman järjestelyistä kouluilla. Yhdistykset vastaavat oman rastipisteen sisällöstä, ohjauksesta sekä tarvikkeista.

Mukaan HarrastusSankarit-tapahtumaan?

Mukaan voi tulla sovitusti, vaikka vain yhteen tapahtumaan tai useaan, kaikki vaihtoehdot ovat sovittavissa. Jos tapahtuma kiinnostaa, ota yhteyttä harrastuskoordinaattoriin harrastustoiminta@kirkkonummi.fi

Välkkäri-koulutukset

Välkkäri-koulutus on tarkoitettu liikunnasta kiinnostuneille 4.–6. luokkalaisille oppilaille.

Koulutuksessa osallistujat saavat valmiuksia toimia oman koulunsa välitunneilla liikuntaan innostajina, leikkien ja pelien käynnistäjinä sekä ohjaajina. Koulutuksessa suunnitellaan valmiiksi oman koulun välituntiliikuntaa ja liikutaan paljon itsekin. Osallistujamateriaali sisältää paljon käytännön vinkkejä välituntiliikuntaan.

Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat: välituntiliikunnan erityispiirteet, unelmien välitunti, liikuntatuokion mallileikkejä ja -pelejä, vihjeitä välituntileikkien ja -pelien ohjaamiseen ja Välkkäritoiminnan käynnistäminen koulussa. Koulutus on kouluille maksuton.

Koulutus pohjautuu ESLU:n Välkkäri-koulutustoimintaan.

Välkkäri-koulutukset ohjataan kouluilla kahtena perättäisenä viikkona, aina 1,5h kerralla. Ohjaukset järjestetään pääsääntöisesti keskiviikkoisin ja niistä sovitaan harrastuskoordinaattorin kanssa harrastustoiminta@kirkkonummi.fi

Ryhmäytykset

Nuoriso-ohjaajat tapaavat yläkouluun siirtyvät seiskaluokkalaiset lukuvuoden alussa ryhmäytysten merkeissä.
7-luokkalaisten ryhmäytys tarkoittaa sitä, että nuoriso-ohjaajat tapaavat uudet yläkoululaiset luokkakohtaisesti, ohjaten heille visaisia tehtäviä ja hauskoja harjoitteita, joiden tavoitteena on tiivistää oppilaiden yhteishenkeä. Oppilaat tutustuvat samalla nuoriso-ohjaajiin sekä nuorisotilaan.

Ryhmäytyksistä sovitaan alueellisesti suoraan koulun ja nuoriso-ohjaajien toimesta.

Välituntitoiminta

Nuoriso-ohjaajat vierailevat kouluilla tarjoten välituntitoimintaa oppilaille. Välituntiparkit järjestetään pääsääntöisesti torstaisin. Välituntiparkit ovat nuoriso-ohjaajien ja koulun kanssa yhteistyössä erikseen sovittavaa toimintaa.

Liikuntavälineiden lainaaminen

Erilaisia liikuntavälineitä voi tiedustella lainaan harrastustoiminta@kirkkonummi.fi
Liikuntavälineistä löytyvät mm. liikuteltavat frisbeegolfkorit, frisbeegolfkiekot, Draivia kouluun - softgolf välineet, erilaiset pihapelit ja palloilulajit.

HarrastusSankarit - Harrastustoiminnan esittelyt

Välkkäri-koulutukset