Kouluruokamessuilla palkittiin parhaat reseptit

30.08.2017 09:08

Kategoria: Kirkkonummi-päivät Suomi 100 Opetus Lapset Palvelut Nuoret

Kirkkonummen kouluruokamessut lauantaina 26.8. saivat kävijöiltä todella hyvää palautetta. Kouluruokaa maistoi 860 messuvierasta, ja lihakeitto, kasvis-linssipaistos sekä Suomi 100 –teemaruokana ollut haudutettu possunposki saivat kävijöiltä kiitosta. Kouluruoka valmistetaan itse ja keittopäivinä myös sämpylät leivotaan itse. Ainoastaan pyörykät, kasvispihvit, pinaattiohukkaat ja kalapuikot ostetaan valmiina.

Messuilla haluttiin muistuttaa yhdessä syömisen merkityksestä hyvinvoinnille. Kävijöillä oli mahdollisuus keskustella ravitsemuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijoiden kanssa. Mukana oli eri sopimustoimittajia tuotteineen sekä mm. ravintoterapeutti kertomassa tärkeistä proteiinin lähteistä.

Messuilta löytyi mm. lounaslistat, infoa erityisruokavalioista sekä uusi JAMIX MENU mobiilisovellus, jonka voit ladata ilmaiseksi eri sovelluskaupoista.

Messuilla mukana ruokapalveluohjaaja Maiju Aaltonen, keittiöpäällikkö Seija Hulkko ja ruokapalvelujohtaja Toini Linnanmäki
Messuilla mukana (vas.) ruokapalveluohjaaja Maiju Aaltonen, keittiöpäällikkö Seija Hulkko ja ruokapalvelujohtaja Toini Linnanmäki

Oppilaille järjestetyn välipala- ja lounasreseptikilpailun tulokset julkistettiin messuilla

Alakoulu:

 1. Lohipasta, lehtikaali-porkkanasalaatti
  - palkittu: Anna, Kantvikin koulu
 2. Feijoada, riisiä
  - palkittu: Maire, Masalan koulu

Yläkoulu:

 1. Broileri-pestolasagnette
  - palkitut: Julia, Emma, Veikka, Max, Winellska skolan
 2. Värikäs risotto
  - palkitut: Tuure, Onni, Rasmus, Kirkkoharjun koulu

Erinomainen lisäke:

 1. Kana-caesarsalaatti
  - palkitut: Sigrid, Nea, Taija, Elin, Winellska skolan
 2. Pesto pasta
  - palkitut: Tara, Cecilia, Robert, Kirkkoharjun koulu

Paras välipala:

 1. Smoothie ja sämpyläresepti
  - palkitut: Paul, Evi, Max, Matilda, Winellska skolan

""Kouluruokalistalle valittiin lohipasta, broileri-pestolasagnette, kana-caesarsalatti sekä teemapäivälistalle feijoada ja riisi. Päiväkotilistalle pääsi smoothie ja sämpylä. Onnittelut voittajille hienoista ideoista!

Kouluissa on opettajista, oppilaista ja keittiöhenkilökunnasta muodostuvat ruokaraadit, jotka pitävät ruokahuollon henkilökunnan ajan tasalla toiveistaan. Kouluihin onkin toivottu lisää kasvisruokia, mutta myös kotoisalta tuntuvaa uunimakkaraa ja pyttipannua.

Ruokamessut