Koulu- ja päiväkotirauha julistettiin – hymykin auttaa!

22.08.2018 12:25

Kategoria: Lapset Varhaiskasvatus Nuoret Opetus

Koulu- ja päiväkotirauha on julistettu tänään. Esimerkiksi Gesterbyn koulukeskuksessa kaikkien koulujen oppilaat ja päiväkodin lapset juhlistivat koulu- ja päiväkotirauhan julistusta yhdessä.

Tilaisuus aloitettiin Winellska skolanin oppilaan Valter Westerénin trumpettifanfaarilla, ja jatkui Gesterbyn koulun oppilaiden laululla ystävyydestä.

Gesterbyn koulun, Winellska skolanin ja Kyrkslätts gymnasiumin rehtorit toivottivat kaikki tervetulleiksi, ja muistuttivat siitä, kuinka tärkeää on olla ystävällinen toisia kohtaan, ja oikeasti nähdä toisensa. Myös yhteistyön tärkeyttä korostettiin, ja koulujen yhteinen koulurauhan julistus on esimerkki hyvästä koulujen välisestä yhteistyöstä.

Koulurauhan julistusteksti luettiin sekä ruotsiksi että suomeksi. Julistustekstissä muistutetaan siitä, että jokainen voi omalla tavallaan on olla osallisena koulussa, joko kummioppilaana tai oppilaskunnassa, tai ihan olemalla hyvä ystävä.

– Hymyilemällä luokkakaverille tai tervehtimällä käytävällä, voi tehdä jonkun päivästä paremman.

Koulurauhan julistuksessa korostettiin myös ystävällisyyttä sosiaalisessa mediassa.

– Sosiaalisessa mediassa voi levittää hyvää mieltä ja vaikuttaa muiden päivään, vaikka kommentoimalla mukavasti jonkun kuvaa

Valtakunnallinen koulurauha julistettiin tänään 28:tta kertaa, ja koulurauhan teema on ”Sinä voit vaikuttaa – hymykin auttaa”.

Oppilaat lukevat koulurauhan julistuksen