Kotiseutukokoelma

Kirkkonummi-kokoelma

Kirjaston Kirkkonummi-kokoelma on kaikkien Kirkkonummen historiasta kiinnostuneiden käytettävissä. Kokoelma koostuu kirjoista, kartoista, lehtiartikkeleistä, musiikkimateriaalista sekä mikrokorteista (kirkonkirjat). Se sijaitsee suurimmaksi osaksi pääkirjaston kotiseutuhuoneessa, jossa on käytettävissä myös mikrokortin- ja mikrofilminlukija.

Materialia voidaan etsiä sekä valikoimaluettelosta että Kirjaston tietokannasta.

Hakuvihjeitä!

Voit hakea kirjan, artikkelin tai kirjoittajan nimen mukaan tai asiasanan avulla. Vapaasananhaussa voit Kirkkonummen historia käyttää omia hakusanoja.

Jos etsit tietoa Kirkkonummesta, kannattaa huomioida hakusanat Porkkala, Porkkalan vuokra-alue, Porkkalan vuokraus. Tämä koskee erityisesti ajanjaksoa 1944-1956.

Yksittäisiä paikannimiä on harvemmin käytetty asiasanana, paitsi jos artikkeli tai kirja käsittelee pääosin nimenomaista kylää tai kartanoa, esim. Luoma tai Oitbackan kartanoa.

Suurin osa materiaalista, etenkin muistelmakirjallisuus, on ruotsinkielistä. Tämä johtuu siitä, että Kirkkonummen väestö oli ennen v. 1956 suureksi osaksi ruotsinkielistä.

Muita Kirkkonummeen liittyviä linkkejä:

Arkiston helmiä: Kirkkonummen suurin lehdistöinfo (Viisykkönen)

Paikallishistoriaa

Porkkalan luovutus (YLE)