Kotisairaala

Kirkkonummen kotisairaala tarjoaa sairaalahoitoa potilaan kotona joka päivä ympäri vuorokauden koko kunnan alueella.

Kotisairaala tarjoaa hoitoa muun muassa suonensisäisellä lääkityksellä oleville potilaille sekä saattohoidossa ja palliatiivisessa hoidossa oleville potilaille. Palliatiivisella eli oireenmukaisella hoidolla tarkoitetaan kokonaisvaltaista hoitoa potilaille, joilla on parantumaton ja etenevä sairaus. Saattohoito on palliatiivisen hoidon viimeinen vaihe.

Kotisairaalaan tarvitaan lääkärin lähete. Kotisairaalassa työskentelee lääkäri ja sairaanhoitaja, jotka tekevät kotikäyntejä sopimuksen mukaan ja tarvittaessa päivystystilanteissa.

Hoitokäyntien välissä potilaan on selvittävä omillaan tai omaisten avulla kotona. Tarvittaessa potilas voidaan siirtää Espoon sairaalan osastolle tai Jorviin.

Jollet tarvitse sairaanhoitoa vaan apua päivittäisiin askareisiin, ota yhteys kotihoitoon. Kotihoidon koordinaattori arvioi palvelutarpeesi ennen kotihoidon alkua.

Kansalaiset
Terveydenhuolto, sairaanhoito ja ravitsemus