Koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset suun terveydenhuoltoon

Olemme huolehtineet siitä, että hoitoon on turvallista tulla. Huomioithan, että hammashoitolaan voit tulla vain ajanvarauksella ja terveenä. Huolehdithan käynnilläsi mahdollisuuksien mukaan myös riittävistä etäisyyksistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Koronavirukselle tai hengitystieinfektiolle altistuneet

Jos tiedät altistuneesi koronavirukselle, siirräthän kiireettömän hammashoitoaikasi vähintään 14 vuorokauden päähän viimeisimmästä altistumisestasi. Siirräthän kiireettömän aikasi myös, jos olet ollut tekemisissä hengitystieinfektio-oireisen henkilön kanssa viimeisen 14 vuorokauden aikana eikä ole varmuutta, onko henkilöllä COVID-19 virustartunta. Mikäli kyseessä on kiireellinen hoidon tarve, ole yhteydessä ajanvaraukseen lisäohjeita varten.

Koronavirukseen tai hengitystieinfektioon sairastuneet

Jos sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai sinulla on todettu koronavirusinfektio, siirräthän kiireettömän aikasi, kunnes oireiden alusta on kulunut vähintään 14 vuorokautta ja olet ollut vähintään kaksi viimeistä vuorokautta oireeton.  Jos tarvitset kiireellistä hammashoitoa, ole yhteydessä ajanvaraukseemme lisäohjeita varten.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oirekyselyn www.omaolo.fi -palvelussa.

Ajanvaraus

Teethän kaikki ajanvaraukset ja niiden muutokset ensisijaisesti puhelimitse p. 09 2968 3269. Ajanvarausnumerossa voit myös jättää soittopyynnön, niin me soitamme sinulle takaisin.

Ajanvaraus on normaalisti avoinna arkisin ma-to klo 8.00 – 15.30 ja pe klo 8.00 – 15.00.

Ajan peruutukset

Jos haluat perua ajan varaamatta samalla uutta aikaa, voit perua sen ympäri vuorokauden puhelinvastaajamme p. 09 2968 3338. Muistathan ilmoittaa vastaajaan selvästi, kenen hammashoitoaikaa peruutus koskee ja milloin peruutettava aika olisi ollut. Huolehdithan myös mahdollisen uuden ajan varaamisesta itse.

Kiireetön hoito

Huomioithan, että koronapandemian vuoksi hoitoajat ovat aiempaa pidemmät ja toimenpiteitä voidaan tehdä vain rajoitetusti. Toimipiste saattaa olla myös eri kuin, missä olet aiemmin tottunut käymään. Osa toimipisteistä on rajattu vain koronaviruksen aiheuttaman vakavan taudin riskiryhmiin kuuluville.

Seuraamme koronavirustilannetta ja sen kehittymistä alueellamme ja tarvittaessa kiireetöntä hoitoa voidaan joutua rajoittamaan.

Kiireellinen hoito

Suun terveydenhuollossa on joka arkipäivä aikoja kiireellistä hammashoitoa varten. Mikäli arvioit tarvitsevasi kiireellistä hammashoitoa, soitathan ajanvarauksemme numeroon mahdollisen ajan varaamista varten. Tarkemmat tiedot saat ajanvarauksen yhteydessä.

Koronavirustaudin riskiryhmät

Ajantasaisen tiedon koronavirustaudin riskiryhmistä löydät Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilta.

Ulkomailta palaavat

Varatessasi aikaa tai ilmoittautuessasi hoitokäynnille, kerrothan, jos olet ollut ulkomailla viimeisen 10 vuorokauden aikana ennen hoitokäyntiä. Tarvittaessa kiireetön hammashoitoaika voidaan siirtää myöhäisemmäksi.

 THL:n ohjeistus koskien koronaviruspandemiaa ja matkustamista