Koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset suun terveydenhuoltoon

Olemme huolehtineet siitä, että hoitoon on turvallista tulla. Huomioithan, että hammashoitolaan voit tulla vain ajanvarauksella ja terveenä. Huolehdithan käynnilläsi mahdollisuuksien mukaan myös riittävistä etäisyyksistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Mikäli olet altistunut koronavirukselle ja sinut on määrätty karanteeniin, siirräthän kiireettömän hammashoitoaikasi karanteenin jälkeiseen aikaan. Siirräthän kiireettömän aikasi myös, jos olet ollut tekemisissä hengitystieinfektio-oireisen henkilön kanssa viimeisen 14 vuorokauden aikana eikä ole varmuutta, onko henkilöllä COVID-19 virustartunta. Mikäli kyseessä on kiireellinen hoidon tarve, ole yhteydessä ajanvaraukseen lisäohjeita varten.

Tarkemmat ohjeet saat ajanvarauksestamme. Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oirekyselyn www.omaolo.fi -palvelussa.

Ajanvaraus

Teethän kaikki ajanvaraukset ja niiden muutokset ensisijaisesti puhelimitse p. 09 2968 3269. Ajanvarausnumerossa voit myös jättää soittopyynnön, niin me soitamme sinulle takaisin.

Ajanvaraus on normaalisti avoinna arkisin ma-to klo 8.00 – 15.30 ja pe klo 8.00 – 15.00.

 

Ajan peruutukset

Jos haluat perua ajan varaamatta samalla uutta aikaa, voit perua sen ympäri vuorokauden puhelinvastaajamme p. 09 2968 3338. Muistathan ilmoittaa vastaajaan selvästi, kenen hammashoitoaikaa peruutus koskee ja milloin peruutettava aika olisi ollut. Huolehdithan myös mahdollisen uuden ajan varaamisesta itse.

 

Kiireetön hoito

Kiireettömään hoitoon voi jälleen varata aikoja. Jos olet alle 18-vuotias tai 75-vuotta täyttänyt ja aikaisemmalla käynnilläsi Kirkkonummen suun terveydenhuollossa on sovittu kutsun lähettämisestä seuraavalle tutkimus- tai tarkastuskäynnille, sinun ei tarvitse varata aikaa itse vaan me lähetämme sinulle kutsun.

Huomioithan, että koronapandemian vuoksi hoitoajat ovat aiempaa pidemmät ja toimenpiteitä voidaan tehdä vain rajoitetusti. Toimipiste saattaa olla myös eri kuin, missä olet aiemmin tottunut käymään. Osa toimipisteistä on rajattu vain koronaviruksen aiheuttaman vakavan taudin riskiryhmiin kuuluville.

Seuraamme koronavirustilannetta ja sen kehittymistä alueellamme ja tarvittaessa kiireetöntä hoitoa voidaan joutua rajoittamaan uudelleen.

 

Kiireellinen hoito

Suun terveydenhuollossa on joka arkipäivä aikoja kiireellistä hammashoitoa varten. Mikäli arvioit tarvitsevasi kiireellistä hammashoitoa, soitathan ajanvarauksemme numeroon mahdollisen ajan varaamista varten. Kiireellisen hoidon toimipisteitä on keskitetty koronavirustilanteen vuoksi. Tarkemmat tiedot saat ajanvarauksen yhteydessä.

 

Koronavirustaudin riskiryhmät

Ajantasaisen tiedon koronavirustaudin riskiryhmistä löydät Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilta.

Ulkomailta palaavat

Varatessasi aikaa tai ilmoittautuessasi hoitokäynnille, kerrothan, jos olet ollut ulkomailla viimeisen 10 vuorokauden aikana ennen hoitokäyntiä. Tarvittaessa kiireetön hammashoitoaika voidaan siirtää myöhäisemmäksi.

 THL:n ohjeistus koskien koronaviruspandemiaa ja matkustamista