Koronavirusnäytteenoton drive-in-piste aloittanut toimintansa Kirkkonummen sosiaali- ja terveyskeskuksella

06.05.2020 13:30

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

Ajanvarauksella arkipäivisin toimiva koronavirusnäytteenotto on aloittanut toimintansa Kirkkonummen sote-keskuksella 5.5.2020.  

Jos epäilet koronainfektiota, soita oman terveysasemasi ajanvarausnumeroon:

  • Keskustan alue 09 2968 3401
  • Masalan alue 09 2968 3500 
  • Veikkolan alue 09 2968 3600.

Hoitaja haastattelee sinut ja jos näytteenoton kriteerit täyttyvät, eikä vointisi edellytä vastaanottokäyntiä, hän laatii sinulle laboratoriolähetteen ja saat ajan drive-in-pisteelle.  Se sijaitsee sote-keskuksen rautatieaseman puoleisella piha-alueella.

On tärkeää, että tulet tarkasti sinulle varattuna ajankohtana, jotta liikenne näytteenottopaikalla ei ruuhkaudu. Näytteenottopaikalle voi tulla omalla autolla, kävellen tai polkupyörällä. Varaa kuvallinen Kela-kortti tai muu henkilökortti mukaasi.

Näyte otetaan autolla tulevilta omassa autossa istuen, polkupyörällä tai jalan tulevilta ulkona näytteenottopisteen tuolilla istuen. Saat myös kirjallisen ohjeen siitä, miten tulokset ilmoitetaan. Ajo näytteenottopaikalle on viitoitettu Asemankaarelta, paluu terveysaseman pihalta Asemankaarelle on myös viitoitettu. Paikalla oleva hoitaja ohjaa tarvittaessa liikennettä.

On tärkeää, että näytteenoton jälkeen pysyttelet kotona, kunnes saat tietää tuloksen, ja sen jälkeenkin toimit annettujen ohjeiden mukaisesti, jotta et tartuta muita.

Drive in -piste