Koronatilanne Kirkkonummella 29.7.

29.07.2021 12:37

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

HUS-alue on kokonaisuudessaan koronan suhteen kiihtymisvaiheessa. Koronavirustartuntojen määrä Kirkkonummella on kasvanut merkittävästi. Uusia tartuntoja on Kirkkonummella todettu viimeisen kahden viikon aikana 72, kun niitä edeltävien kahden viikon aikana oli 46. Kesäkuun kahden viikon tarkastelujaksoilla oli 12-16 tartuntaa. Tartuntoja on epidemian alusta alkaen ollut yhteensä 780. Kirkkonummen ilmaantuvuusluku on nyt 180/100 000/2vko. Tartuntoja todetaan tällä hetkellä erityisesti nuorilla aikuisilla, ja niiden lähteenä korostuu vapaa-ajan toiminta.

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut tartuntojen nopean kasvun vuoksi. Sairastuneisiin pyrimme olemaan yhteydessä vuorokauden sisään, mutta nyt nopeasti kiihtyneessä vaiheessa yhteydenotoissa on ollut viiveitä. Altistuneiden osalta yhteydenotto saattaa kestää useita päiviä. Suosittelemme seuraamaan altistumispaikkoihin liittyvää yleistä tiedottamista, koska esimerkiksi suurissa yleisötapahtumissa kaikkia altistuneita ei saada henkilöityä. Mikäli tiedät altistuneesi, niin on syytä pidättäytyä ihmisten kohtaamisista. Pysyttele kotona, pidättäydy vierailuista ja älä kutsu vieraita luoksesi. Myös virallisten kirjallisten karanteenimääräysten tilanne on ruuhkautunut ja niiden laadinnassa on yli viikon jono.

Testiin tulee edelleen hakeutua herkästi ja välittömästi koronaan sopivien oireiden alettua.  Koronavirukseen sairastunut voi olla hyvin lieväoireinen.  

Rokotuksista

Kirkkonummen rokotuskattavuus on 64,4 % koko väestöstämme ensimmäisen annoksen osalta. Positiivisena havaintona tilastoistamme on, että myös nuoremmat ikäryhmät ovat aktivoituneet hyvin rokotteiden ottamisessa. 

Rokotukset etenevät hyvin ja saamme kaikki kuntaan saatavat rokotteet tehokkaasti käyttöön. Rokotusajanvarauksemme on täynnä noin kolme viikkoa eteenpäin. Koronarokotusten siirtopyyntöjä emme pysty aina toteuttamaan ja pyydämme tekemään niitä erityisin, esimerkiksi lääketieteellisin perustein.

Toivomme edelleen ihmisten ottavan rokotteita mahdollisimman aktiivisesti, koska jo ensimmäinen rokoteannos näyttää suojaavan koronaviruksen vakavalta tautimuodolta ja toinen annos vahvistaa edelleen elimistön kykyä puolustautua koronaa vastaan. Jos olet sairastanut koronainfektion, niin sairastettu tauti suojaa valtaosaa ainakin 6 kuukauden ajan, joten koronavirusrokote kannattaa antaa noin 6 kuukauden kuluttua koronavirusinfektiosta.  Immuunipuutteisilla ja iäkkäillä sairastetun taudin antama suoja voi olla heikompi. Heidän kohdallaan rokote voidaan antaa aikaisemmin, 1-3 kuukauden kuluttua sairastamisesta.

Puhelinlinjojemme takaisinsoitossa on ruuhkaa ja kiireettömissä asioissa takaisinsoitto kestää useita päiviä.

Logo