Koronatartuntoja edelleen paljon Kirkkonummella

16.07.2021 09:25

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

Heinäkuun alun jälkeen Kirkkonummella on ollut 44 koronatartuntaa, joista tällä viikolla 22. Tartunnan saaneiden joukossa on ollut useita yhden rokotusannoksen saaneita ja myös henkilöitä, jotka ovat saaneet toisen rokoteannoksen vain vähän aikaa sitten.

Kolme neljästä tartunnan saaneesta on iältään 18-24 –vuotiaita. Heidän oireensa ovat lieviä, eivätkä kaikki edes huomaa saaneensa tartuntaa, ennen kuin menevät testiin. Lievistä oireista huolimatta nämä ihmiset voivat levittää virusta yhtä tehokkaasti kuin vakavampia oireita saaneet.

On syytä myös muistaa, että vaikka henkilön tauti olisi lievä, 10-30 % sairastuneista saa pitkän koronan, joka pahimmillaan voi viedä työkyvyn kuukausiksi. Pitkään koronaan sairastuneiden joukossa on myös paljon nuoria.

Myös jo rokotetut henkilöt voivat levittää virusta eteenpäin. Siksi on tärkeää, ettei maskeista, käsihygieniasta eikä turvaväleistä luovuta, etenkään ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen.

Suuri osa viime päivinä todetuista tartunnoista on saatu Hangon regatassa.  Vaikka osa seurueista on oleskellut koko ajan ulkona, suojaetäisyyksistä ei olla pystytty pitämään kiinni. Tuttuja ja tuttujen tuttuja on ollut paljon, eikä tartuntaketjuja pystytä selvittämään aukottomasti. Siksi kaikkia Hangon regatassa olleita kehotetaan herkästi käymään koronatestissä, seuraamaan oireitaan kahden viikon ajan ja pienimmänkin oireen ilmaantuessa menemään uudelleen testiin.

Tartunnanjäljitys ottaa yhteyttä kaikkiin, joiden tiedetään altistuneen virukselle. Ruuhkatilanteissa ensitieto altistumisesta voi tulla tekstiviestillä ja varsinainen soitto vasta muutaman päivän kuluttua Lisäksi tartunnanjäljitys haluaa muistuttaa matkoilta palanneita voimassa olevista velvollisuuksista. Matkailijoita kehotetaankin vastuullisuuteen ohjeiden noudattamisessa.

 

""