Koronarokotusten tilanne viikolla 9

03.03.2021 11:37

Kategoria: Perusturva Koronatilanne

80 vuotta täyttäneiden kansalaisten sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia omaishoitajien ja yli 65-vuotiaita henkilöiden rokotukset Pfizerin rokotteella jatkuvat. AstraZenecan rokotteella rokotetaan tällä hetkellä vuosina 1952-1966 syntyneitä henkilöitä, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

70-79 -vuotiaitten henkilöiden rokottamisen aloitus siirtyy viikolta 10 viikolle 11, koska rokotteita on rajoitetusti saatavilla.

Rokotukseen on varattava aika. Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi. Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

Rokotukseen kannattaa saapua vasta hieman ennen varattua aikaa, jotta odotustila ei ruuhkautuisi.

Tieto rokotuspaikasta tulee samassa tekstiviestissä kuin ajanvarausvahvistus rokotuksesta.  Rokotuspaikka on vielä viikoilla 9 ja 10 Perhekeskuksessa Kirkkonummen Ostarin 2. kerroksessa, jonne on käynti Asematie 3B:stä tai pysäköintihallin kautta hissillä. Maaliskuun 15. päivästä alkaen rokotuspaikka siirtyy saman rakennuksen katutason liiketiloihin, jonne on käynti Asemankaaren puolelta, osoite Asemankaari 1.

Kirkkonummen koronatilanne 2.3.:

Ensimmäisen rokotteen on tähän mennessä saanut 1885 ja toisen rokotteen 682 kuntalaista. Kaikki koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset on rokotettu. Myös iäkkäiden henkilöiden asumispalveluiden ja laitoshoidon yksiköiden henkilökunta ja asukkaat on rokotettu.

80-vuotta täyttäneiden kuntalaisten rokotukset sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien ja yli 65-vuotiaat henkilöiden rokotukset ovat alkaneet viikolla 4 ja ovat edelleen käynnissä. Tällä hetkellä lähes puolet kyseisestä ryhmästä on rokotettu.

70-79-vuotiaiden sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajien ja yli 65-vuotiaiden henkilöiden rokotukset alkavat arviolta viikolla 11.

Noin puolet kotihoidon asiakkaista on rokotettu. Rokotukset alkoivat viikolla 7. Riskiryhmiin kuuluvien kuntalaisten rokotukset ovat alkaneet viikolla 7.

Vuonna 1957-1966 syntyneiden henkilöiden, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (riskiryhmä 1), rokotukset on aloitettu viikolla 8.

Laajamittainen väestön ja sote-henkilöstön rokottamisen arvioitu aloitus on loppukeväällä.

Rokotusten etenemisen aikataulu riippuu kuntaan saatavien eri tyyppisten rokotteiden määrästä.

Majakkalogo