Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella 23.3.2021

23.03.2021 15:22

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

THL:n nopea päätös keskeyttää AstraZenecan rokotteen käyttö Suomessa aiheutti tälle viikolle riskiryhmien rokotusaikojen peruutuksia.

Kaikkiin, joiden aika on peruttu, otetaan yhteyttä tekstiviestillä ja annetaan uusi aika viikolle 14 tai 15. Ajanvaraukset ovat voimassa, jos rokotukset jatkuvat normaalisti. Muussa tapauksessa olemme yhteydessä kaikkiin niihin, joilla on ajanvaraus riskiryhmien 1 ja 2 rokotuksiin.

Nyt siis odotellaan THL:n päätöstä rokotusten jatkumisesta. Riskiryhmäläisten ensi viikon ajanvarukset ovat voimassa toistaiseksi.

Ikäihmisten rokotukset jatkuvat normaalisti ja rokotteita saadaan pääsiäisen jälkeen riittävästi. Aikoja on varattavissa vielä viikolle 15.

Aika rokotuksiin varataan pääsääntöisesti netistä, www.koronarokotusaika.fi. Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa, jotta puhelimet eivät ruuhkautuisi.

9,4 prosenttia kirkkonummelaisista saanut ensimmäisen rokoteannoksen

Maaliskuun 23. päivään mennessä on kaikkiaan 3800 kirkkonummelaista saanut ensimmäisen ja 751 toisen koronarokotteensa. Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset sekä iäkkäät palveluasumisessa ja laitoshoidossa olevat henkilöt ja heidän hoitajansa on jo rokotettu.

80 vuotta täyttäneistä kansalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella lähes 80 %. 75-79-vuotiaista on rokotettu vajaa kolmannes ja 70-74-vuotiaista vajaa n. 13 %. 70-79-vuotiaden ikäryhmässä rokotetut koostuvat tällä hetkellä enimmäkseen 80 vuotta täyttäneiden omaishoitajista ja/tai samassa taloudessa asuvista yli 65-vuotiaista henkilöistä. Koko ikäryhmän rokotusten ajanvaraukset alkoivat viikolla 11. Tänä vuonna 70-vuotta täyttävien rokotukset arvioidaan saatavan valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä.

Kotihoidon asiakkaista on rokotettu yli 80 %.

Viikolla 10 rokotukset laajenivat 16-69-vuotiaiden riskiryhmä 1:een ja viikolla 11 18-69-vuotiaisiin riskiryhmä 2:een kuuluviin henkilöihin. Ryhmiin kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

Laajamittainen koko väestön ja sote-henkilöstön rokottaminen alkanee aikaisintaan loppukeväästä.

Aika rokotuksiin varataan pääsääntöisesti netistä, www.koronarokotusaika.fi. Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa.

Koronarokotustilanne 23.3.2021

""