Koronarokotukset Kirkkonummella 6.4. 2021

06.04.2021 14:36

Kategoria: Perusturva Koronatilanne

Alle 65-vuotiaille riskiryhmäläisille jatkossa Pfizerin rokotetta

Pfizer BioNTechin rokotteella rokotetaan 1951 tai sitä ennen syntyneitä sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia omaishoitajia ja yli 65-vuotiaita henkilöitä. Tämän ryhmän ajanvaraus on avoinna ja olemme saamassa rokotukset valmiiksi ensi viikon aikana. Jatkossa PfizerBioNTechin rokotteella rokotetaan riskiryhmään 1 kuuluvia 16-64 vuotiaita ja riskiryhmään 2 kuuluvia 18-64 vuotiaita. Riskiryhmien ajanvaraus avataan 7.4 klo 9. Viikoille 14 ja 15 saamme auki näille ryhmille yhden rokotuslinjan ja viikosta 16 eteenpäin useita linjoja.

AstraZenecan rokotteella rokotetaan henkilöitä, jotka ovat syntyneet vuonna 1952 - 1956. Tämä koskee sekä sairautensa vuoksi riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia henkilöitä että ns. perusterveitä henkilöitä.

THL on 6.4 ohjeistanut kuntia, että varovaisuusperiaatteen mukaisesti AstraZenecan koronavirusrokotetta ei anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Ajanvaraus ensisijaisesti netissä

Suosittelemme varaamaan rokotusajan netistä, www.koronarokotusaika.fi. Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa.

Koronarokotteita saadaan kuntaan HUSin tekemien ikä- ja riskiryhmälaskelmien mukaisesti. Kunta ei voi vaikuttaa rokote-erien suuruuteen. Rokotukset suunnitellaan näiden saatavien rokote-erien perusteella.

Rokotuspaikka on Kirkkonummen keskustassa osoitteessa Asemankaari 1, Kirkkonummen ostarin tiloissa katutasossa.  Rokotuspiste Veikkolan terveysasemalla on suunnitteilla.

Ohjeet rokotuksiin saapuville

- Älä tule rokotukseen, jos sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita

- Saavu rokotuspaikalle vasta hieman ennen rokotusaikaasi

- Huomioi pukeutumisessa, että rokotus annetaan olkavarteen