Koronarokotukset Kirkkonummella

Ajankohtaista koronarokotuksista 20.1.2022

Kirkkonummi on aloittanut kolmansien koronarokotusannosten antamisen kaikille yli 18-vuotiaille. Kolmas koronarokoteannos on mahdollista saada, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 4 kuukautta. 60 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmät voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Vakavasti immuunipuutteisilla henkilöillä annosten välissä pitää olla 2 kuukautta.

Kolmosrokotusten ajanvaraus on tällä hetkellä avoinna kaikille 18 vuotta täyttäneille. Ajan voi varata sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä koronarokotusaika.fi

Neljäs koronarokoteannos annetaan niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Neljännen tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Aikoja koronarokotuksiin on varattavissa Keskustan (Kirkkonummen Ostari), Veikkolan (Veikkolan terveysasema) ja Masalan (Masalan terveysasema) alueella. Aikoja pyritään avaamaan järjestelmään lisää ja ajoissa on paljon liikkuvuutta. Jos siis aikoja ei heti kolmanteen rokotteeseen löydy, kannattaa järjestelmästä käydä katsomassa uudelleen myöhemmin. Kaikki tarjolla olevat rokotusajat löytyvät koronarokotusaika.fi-sivustolta. Mikäli sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista, voi takaisinsoittopyynnön jättää numeroon 09 296 83401 (ma-to 8-15.30 ja pe 8-15), valitse numero 2, koronarokotukset.

 

Rokottaminen työterveyshuollossa

Koronarokotuksia on mahdollisuus saada myös työterveyshuollon kautta. Koronarokotusten saamista työterveyden kautta voi tiedustella omalta työnantajalta.

 

Kolmas koronarokote ja sairastettu korona

Suurin osa ihmisistä ei tarvitse suojan kannalta kolmatta annosta, jos he ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta.

Voimakkaasti immuunipuutteiselle 12 vuotta täyttäneelle suosittelemme kolmatta rokoteannosta, vaikka hän olisi sairastanut koronataudin. Kolmatta annosta suositellaan tälle ryhmälle 3−4 kuukauden kuluttua edellisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

 

Lasten rokotukset

5-11 -vuotiaiden rokotukset ovat lähteneet hyvin käyntiin. Vapaita aikoja löytyy vielä runsaasti.  Veikkolan terveysasemalla järjestetään lauantaina 5.2 lasten rokotuspäivä, ja sinne on aikoja myös vapaana.

Kirkkonummella ei järjestetä kouluterveydenhuollossa tai neuvolassa erillisiä koronarokotusaikoja, vaan rokotukset ovat keskitetty rokotuspisteelle. Huomioithan, että huoltajien suostumus alaikäisen koronarokotukselle tarvitaan rokottamisen yhteydessä. Mikäli lapsi tulee rokotukseen toisen huoltajan kanssa, on toisen huoltajan suostumus oltava kirjallisena mukana. Tässä linkki suostumuslomakkeeseen.

Jos lapsi on sairastanut koronan, hänelle voidaan antaa rokote 4 - 6 kuukautta sairastetun taudin jälkeen.

Kolmansien koronarokotusten ajanvaraus avautuu kaikille yli 18-vuotiaille pe 7.1 aamupäivällä

Kolmas koronarokoteannos on mahdollista saada, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut  4 kuukautta. 60 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmät voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Vakavasti immuunipuutteisilla henkilöillä annosten välissä tulee olla kulunut 2 kuukautta.

Kirkkonummi on edennyt kolmansissa koronarokotuksissa THL:n ohjeistuksen mukaan rokottaen ensin yli 60-vuotiaita sekä sairautensa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiin kuuluvia. Kirkkonummella on heille omat ajat koronarokotusaika.fi  -järjestelmässä turvaamassa rokotteiden saannin jatkossakin.

Aikoja kolmansiin koronarokotuksiin löytyy tammi-helmikuulle. Aikoja pyritään avaamaan järjestelmään lisää ja ajoissa on paljon liikkuvuutta. Jos siis aikoja ei heti kolmanteen rokotteeseen löydy, kannattaa järjestelmästä käydä katsomassa uudelleen myöhemmin. Kaikki tarjolla olevat rokotusajat löytyvät koronarokotusaika.fi-sivustolta. Mikäli sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista, voi takaisinsoittopyynnön jättää numeroon 09 296 83401 (ma-to 8-15.30 ja pe 8-15), valitse numero 2, koronarokotukset.

Rokottaminen työterveyshuollossa

Kirkkonummi on mukana HUS:n kuntien valtuutuksella solmimassa HUS-alueen työterveyshuoltoa tarjoavien yritysten sopimuksessa koskien koronarokotuksia. Koronarokotusten saamista työterveyden kautta voi tiedustella omalta työnantajalta.

Alaikäisen (5-11 -vuotiaan) koronarokotukseen tarvitaan huoltajien suostumus 

Huoltajien suostumus alaikäisen koronarokotukselle tarvitaan rokottamisen yhteydessä. Mikäli lapsi tulee toisen huoltajan kanssa rokotukseen, on oltava toisen huoltajan suostumus kirjallisena mukana. Tässä linkki suostumuslomakkeeseen.

Voimakkaasti immuunipuutteisten neljäs rokotus varattavissa

Voimakkaasti immuunipuutteisten neljäs koronarokotus on nyt varattavissa.

Kaikki ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti koronarokotusaika.fi. Mikäli sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista, voi takaisinsoittopyynnön jättää numeroon 0929683401 (ma-to 8-15.30 ja pe 8-15), valitse numero 2, koronarokotukset.

Kolmansia koronarokotuksia saa myös Masalan terveysasemalta tammikuussa


Masalan terveysasemalla on mahdollista saada ajanvarauksella kolmas koronarokoteannos. Masalassa rokotteena on Modernan Spikevax rokote, joka on mRNA-rokote Pfizer-Biontech rokotteen tavoin. THL on ohjeistanut, että eri koronarokotevalmisteita voidaan käyttää tehosterokotuksissa ristiin. Joidenkin tutkimusten mukaan eri valmisteilla ristiin rokottaminen on tuonut jopa paremman vasteen koronavirustautia vastaan. Modernan rokotetta ei kuitenkaan suositella alle 30-vuotiaille miehille kolmantena koronarokotteena THL:n varovaisuusperiaatelinjauksen vuoksi.

Tällä hetkellä Kirkkonummella annetaan kolmansia koronarokotuksia yli 55-vuotiaille sekä vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville. Ikä ja THL:n määrittelemiin riskiryhmiin kuuluminen aiheuttavat kohonneen riskin sairastua vakavaan koronavirustautiin ja tämän vuoksi tarjoamme kolmannen annoksen ikäjärjestyksessä. Tiedotamme kun etenemme rokotuksissa nuorempiin ikäryhmiin.

Ajan koronarokotukseen voi varata koronarokotusaika.fi palvelusta.

THL suosittaa koronarokotetta 5-11 -vuotiaille sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville lapsille

5−11-vuotiaiden lasten vaikean koronataudin riskiä voivat lisätä seuraavat sairaudet tai tilat:

 • ylipaino, lasten painoindeksi (ISO-BMI) yli 30
 • elinsiirto tai kantasolusiirto 
 • voimakas immunosuppressiivinen eli puolustuskykyä heikentävä hoito 
 • synnynnäinen tai sairaudesta johtuva immuunipuutos
 • krooniset keuhkosairaudet
 • sydänsairaudet
 • krooninen munuaissairaus
 • vaikea krooninen maksasairaus
 • neurologinen sairaus, johon liittyy hengitysvaje ja/tai lisääntynyt infektioherkkyys
 • Downin oireyhtymä
 • tyypin 1 ja 2 diabetes
 • astma, joka vaatii päivittäistä lääkitystä.

Tarkempaa tietoa riskiryhmistä löytyy  THL:n verkkosivuilta.

5–11-vuotiaille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.