Koronarokotukset Kirkkonummella

22.10. Kolmansien koronarokotusten uudet kohderyhmät Kirkkonummella

Kirkkonummen kunta tarjoaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti kolmansia rokoteannoksia alla mainituille kohderyhmille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Voit tarkistaa toisen rokotuksesi ajankohdan Omakanta-palvelusta.

Tällä hetkellä ajan varaaminen on mahdollista vain puhelimitse. Jätä takaisinsoittopyyntö numeroon 0929683401 ( ma-to 8-15.30 ja pe 8-15), valitse numero 1, koronarokotukset.

Tiedotamme kun ajanvaraus on mahdollinen verkossa edellä mainituille ryhmille www.koronarokotusaika.fi  -palvelussa.

Pop-up rokotukset saavat jatkoa

Kirkkonummelaiset rokotusvuorossa olevat voivat hakea ensimmäisen koronarokotusannoksen Kirkkonummen Ostarin koronarokotuspisteeltä ilman ajanvarausta tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-11 lokakuun ajan.

Ota mukaan Kela-korttisi tai henkilöllisyystodistuksesi. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.  Samalla käynnillä voidaan varata aika tehosterokotukseen 6–12 viikon päähän.

Kirkkonummen ostari sijaitsee osoitteessa Asemankaari 1, 02400 Kirkkonummi.

6.10. Kolmannen koronarokoteannoksen saavat lyhyellä tehostevälillä rokotetut sekä voimakkaasti immuunipuutteiset

THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen antamista niille henkilöille, jotka ovat saaneet rokotteet alkuvuodesta alle 6 viikon annosvälillä sekä voimakkaasti immuunipuutteisille.

Alkuvuodesta on rokotettu sosiaali- ja terveysalan henkilöstöä sekä ikääntyneitä henkilöitä alle 6 viikon tehostevälillä. Näille henkilöille tarjotaan nyt 3. rokoteannos. Kolmannen annoksen voi saada, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

 

Voimakkaasti immuunipuutteisten kolmas rokotus

Kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteiselle, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

THL:n ohjeen mukaan tähän ryhmään kuuluvat seuraavat sairaudet ja tilat:

·         elinsiirto

·         kantasolusiirto

·         vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos

·         immunosuppressiivinen syöpähoito

·         autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä

·         dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta

·         pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV

·         lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

 

Voimakkaan immuunipuutoksen vuoksi rokotettavat ryhmät eivät ole samat kuin keväällä määritellyt riskiryhmät.

Kirkkonummella rokotuksiin käytetään BioNTech-Pfizerin Comirnaty rokotetta

Rokotteen saa varaamalla ajan rokotuspisteelle osoitteessa koronarokotusaika.fi tai vaihtoehtoisesti terveyskeskuksen palvelunumerosta 09-2968 3401.

20.9. HUS alueella aloitetaan kolmas koronarokotekierros

Kyse on kolmansien rokoteannosten antamisesta vakavasta immuunipuutoksesta kärsiville

 · elinsiirto

· kantasolusiirto

· vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos

· immunosuppressiivinen syöpähoito

· autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä

   tai JAK-estäjillä

· dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta

· pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV-infektio

· lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

 

Toisesta rokoteannoksesta tulee olla aikaa vähintään 2 kk

Jos kuulut rokotusvuorossa olevaan ryhmään, niin rokotteen voi tulla hakemaan ilman ajanvarausta Kirkkonummen rokotuspisteeltä rokotuspisteen aukioloaikoina ma 20.9 - ke 22.9 klo 9–11 sekä klo 12–15. Muistathan ottaa kelakortin tai henkilökortin mukaan tullessasi rokotukseen. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä rokotuspisteelle seurantaan 15min ajaksi. 

Rokotusvuorossa olevaa koronapotilaita hoitavaa sote-henkilökuntaa informoidaan erillisesti kunnan taholta.

Rokote on Moderna Spikevax®. THL on ohjeistanut, että kolmas annos voidaan antaa Modernalla riippumatta siitä, mitä rokotetta kaksi ensimmäistä annosta ovat olleet, ns. ristiin rokottaminen. Tutkimuksissa ristiin rokottamisen on todettu turvalliseksi ja tehokkaaksi.

Koronarokotus ajanvarauksella 22.9. Veikkolassa

Hei veikkolalainen, nyt sinulla olisi mahdollisuus varata koronarokotusaika Veikkolan neuvolaan ensimmäistä annosta tai tehosteannosta varten (jos ensimmäisestä annoksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa)

12 vuotta täyttäneille tarjotaan ajanvarauksella koronarokotus keskiviikkona 22.9 Veikkolan neuvolassa.   Käytössä on rajoitettu määrä Pfizer-rokotteita.

Ajanvarukset

ma-pe klo 12-13 puh: 0401269244 ja 0401269157

Pop-up koronarokotuksia syyskuussa!

Kirkkonummelaiset rokotusvuorossa olevat voivat hakea ensimmäisen rokotusannoksen Kirkkonummen Ostarin koronarokotuspisteeltä ilman ajanvarausta 14.9. alkaen tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-11 syyskuun ajan.

Ota mukaan Kela-korttisi tai henkilöllisyystodistuksesi. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.  Samalla käynnillä voidaan varata aika tehosterokotukseen 6–12 viikon päähän.

Huomioithan, että tehosterokotukset hoidamme toistaiseksi vain ajanvarauksella. Ajanvaraus osoitteesta koronarokotusaika.fi tai tarvittaessa puhelimitse numerosta 09-29683401.

Kirkkonummen ostari sijaitsee osoitteessa Asemankaari 1, 02400 Kirkkonummi

Koronarokotuksiin on runsaasti vapaita aikoja

Koronarokotuksiin on nyt runsaasti aikoja varattavissa. Aikoja löytyy sekä 1. koronarokotteelle että tehosterokotteellekin. Ajanvaraus rokotukseen suositellaan tekemään ensisijaisesti koronarokotusaika.fi – palvelusta. Vaihtoehtoisesti sen voi tehdä myös terveyskeskuksen puhelinpalvelunumeron kautta 09-2968 3401.

Koronarokotukset ovat Kirkkonummella edenneet hyvin. Ensimmäisen rokotteen on saanut jo 72,5 % ja tehosteen 54,6 % väestöstä. 12-15-vuotiaista ensimmäisen rokotteen on saanut 79,4 %, mikä on parempi kattavuus kuin HUS:n alueella keskimäärin. Myös 16-19- vuotiaiden kohdalla kattavuus ensimmäinen annoksen osalta on jo 81,4 %.

12-15 -vuotiaiden tehosterokotukset viikoilla 41-42

12 vuotta täyttäneille koululaisille on tarjottu ensimmäinen rokoteannos koulussa viikoilla 33-35.  Osa on saanut rokotteen rokotepisteellä. Toinen annos 12-15 -vuotiaille tullaan antamaan kouluterveydenhuollon toimesta kouluissa viikoilla 41 ja 42 niin, että jokaisella rokotusväli on vähintään kuusi viikkoa.

Kouluissa annetaan tehosterokote vain niille, jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen kouluterveydenhuollossa. Rokotuspisteellä 1. rokotuksen saaneet saavat myös tehosteen rokotuspisteellä. Koulujen rokotuspäivinä voivat kuitenkin ensimmäisen rokotteen saada myös vielä rokottamatta olevat 12 vuotta täyttäneet koululaiset tai vaihtoehtoisesti he voivat varata ajan rokotuspisteelle.

Pop-up rokotuspiste Kirkkonummen ostarilla 4.9.2021

Koronarokotuspisteellä Kirkkonummen ostarilla järjestetään lauantaina 4.9.2021 klo 9-15 mahdollisuus kaikille yli 12-vuotiaille tulla saamaan koronarokotuksen ensimmäinen annos ilman ajanvarausta. Ota mukaan Kela-korttisi tai henkilöllisyystodistuksesi. Huomioithan, että rokoteannoksia on rajallinen määrä.

Tehosterokotusajan aikaistaminen  

Koronarokotuksen tehosteannoksen voi ottaa aikaisintaan kahdeksan viikkoa ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Ajanvarauksen ja mahdolliset ajanvarauksen muutokset suositamme tekemään Koronarokotusaika.fi- palvelun kautta. Rokotusajan siirto on mahdollista myös puhelimitse 09 2968 3401. Puhelinpalveluissamme on ajoittain ruuhkaa.

Koronarokotukset Kirkkonummella

Koronarokotukset ovat Kirkkonummella edenneet hyvin. Yli 50-vuotiaista yli 80 %:lla on jo kahden rokotteen antama suoja. Koulujen alkamisen myötä ensimmäisellä kouluviikolla rokotettiin noin puolet 12-15 -vuotiaista koululaisista.

Rokotustoiminnan tavoitteena on saada kahden rokotteen antama suoja mahdollisimman suurelle osalle väestöä, jotta vakavilta sairastumisilta vältyttäisiin, tautiketjut eivät leviäisi ja myös rajoitusten purku tulisi mahdolliseksi.

  

Riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotusajanvaraus avattu Kirkkonummella 

Ajanvaraus koronarokotuksiin on avattu nyt myös 12-15- vuotiaille sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville koronarokotusaika.fi palvelussa.

Riskiryhmämääritelmät ovat lähes samat kuin muillakin ikäryhmillä ja kuvaukset tarkennuksineen löytyvät THL:n sivulta. Rokotusaikaa varattaessa tulee rokotettavan olla täyttänyt 12 vuotta.

Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti nettiajanvarausta. Takaisinsoittopalvelumme 09-29683401 on ajoittain pahasti ruuhkautunut, takaisinsoittomme saattaa kestää useita päiviä.

Rokotus on vapaaehtoinen myös 12-15-vuotiaille. Nuori voi päättää rokotteen ottamisesta itse, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi nuoren olevan riittävän kypsä päättämään rokotuksen ottamisesta.

Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei voi tai ei halua päättää rokotuksesta itse, tarvitaan kaikilta virallisilta huoltajilta suostumus rokotukseen. Suostumuksen ei tarvitse välttämättä olla kirjallinen, mutta suostumus ja sen muoto on aina kirjattava potilastietojärjestelmään. ​Puolesta-asiointi ei yksin riitä kaikkien virallisten huoltajien suostumukseksi.

12–17-vuotiaille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Se on tällä hetkellä ainoa Suomessa käytössä oleva koronarokote, jolla on myyntilupa 12 vuotta täyttäneille. Comirnaty on mRNA-rokote.

Muiden 12-15-vuotiaiden rokotusten ajankohta ei ole vielä selvillä. Kunta tiedottaa tämän ikäryhmän ajanvarauksen avautumisesta erikseen.

Koronarokotusten ajanvaraus avattu 16 vuotta täyttäneille

Ajanvaraus koronarokotuksiin on nyt Kirkkonummella auki kaikille 16 vuotta täyttäneille koronarokotusaika.fi palvelussa.

Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti nettiajanvarausta.

Takaisinsoittopalvelumme 09-29683401 on ajoittain pahasti ruuhkautunut, takaisinsoittomme saattaa kestää useita päiviä.

Koronarokotusten ajanvaraus avattu uudelle ikäryhmälle 2.6.2021

Ajanvaraus koronarokotuksiin on avattu 1987-1991 syntyneille koronarokotusaika.fi palvelussa. Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti nettiajanvarausta.

Takaisinsoittopalvelumme 09-29683401 on ajoittain pahasti ruuhkautunut, takaisinsoittomme saattaa kestää useita päiviä.

1986 ja sitä aiemmin syntyneiden sekä yli 16-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotuksiin voi edelleen varata aikoja.

Koronarokotusten ajanvaraus avattu uudelle ikäryhmälle

Ajanvaraus koronarokotuksiin on avattu 1982-1986 syntyneille koronarokotusaika.fi palvelussa. Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti nettiajanvarausta.

Takaisinsoittopalvelumme 09-29683401 on ajoittain pahasti ruuhkautunut, takaisinsoittomme saattaa kestää useita päiviä.

1981 ja sitä aiemmin syntyneiden sekä yli 16-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotuksiin voi edelleen varata aikoja.

Koronarokotusten ajanvaraus avattu 1977-1981 syntyneille

Ajanvaraus koronarokotuksiin on avattu 1977-1981 syntyneille koronarokotusaika.fi palvelussa. Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti nettiajanvarausta.

Takaisinsoittopalvelumme 09-29683401 on ajoittain pahasti ruuhkautunut, takaisinsoittomme saattaa kestää useita päiviä.

Yli 16-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien sekä 1976 ja sitä aiemmin syntyneiden rokotuksiin voi edelleen varata aikoja.

  

Laajamittainen väestön ja sote-henkilöstön rokottaminen on aloitettu ja etenee ikäryhmittäin vanhemmista nuorempiin. Uusien ryhmien ohella rokotetaan myös kaikkia aiemmin aloitettuja ryhmiä. Rokotusten etenemisen aikataulu riippuu kuntaan saatavien eri tyyppisten rokotteiden määrästä.

 

Koronarokotusten ajanvaraus avattu uudelle ikäryhmälle

Ajanvaraus koronarokotuksiin on avattu 1972-1976 syntyneille koronarokotusaika.fi palvelussa. Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti nettiajanvarausta.

Takaisinsoittopalvelumme 09-29683401 on ajoittain pahasti ruuhkautunut, takaisinsoittomme saattaa kestää useita päiviä.

Yli 16-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien sekä 1971 ja sitä aiemmin syntyneiden rokotuksiin voi edelleen varata aikoja.

1952-1956 syntyneille on avattu tänään mahdollisuus valita ensimmäinen koronarokotteensa

THL on linjannut, että mRNA-koronarokotteita voidaan antaa toukokuusta alkaen kaikille rokotettaville ikäryhmille. Toisena rokotetyyppinä on käytössä AstraZenecan adenovirusrokote 1952-1956 syntyneiden kohderyhmälle.

Kirkkonummella ma 3.5 alkaen koronarokotusaika.fi ensimmäisen rokotuksen ajanvaraus ohjautuu kaikilla ikäryhmillä Pfizer- Biontech mRNA rokoteajanvaraukseen. Mikäli 1952-1956 syntynyt haluaa jatkossa valita ensimmäiseksi rokotteekseen AstraZenecan adenovirusrokotteen, ajan rokotukseen voi varata takaisinsoittopalvelusta 09-29683401.

Ne 1952-1956 syntyneet, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan adenovirusrokotteella, saavat myös toisella rokotuskerralla AstraZenecan adenovirusrokotetta. Kirkkonummella 1952-1956 syntyneistä on79,1% saanut ensimmäisen rokotteen.

 

Ajankohtaista rokotuksista

Tehosterokotukset

Ne 1952-1956 syntyneet, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan adenovirusrokotteella, saavat myös toisella rokotuskerralla AstraZenecan rokotetta. Tästä poiketaan vain, jos rokotteen antamiselle on syntynyt jokin lääketieteellinen este, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio. Kirkkonummella 1952-1956 syntyneestä väestöstä on saanut 77,2 % ensimmäisen koronarokotuksen 29.4.2021 mennessä.

Vuonna 1951 ja sitä ennen syntyneille, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokotteen Astra Zenecan adenovirusrokotetta, annetaan toisena annoksena Pfizer-Biontechin mRNA-rokotetta.

Ensimmäisen rokotteen Pfizer-Biontechin mRNA-rokotetta saaneet saavat tehosterokotuksen samalla rokotteella.

Kunnan sivuilla tiedotetaan viikoittain rokotusten etenemisestä.

Lisätietoa THL:n linjauksesta: https://thl.fi/fi/-/mrna-koronarokotteita-voidaan-antaa-toukokuusta-lahtien-kaikille-rokotettaville-ikaryhmille-astrazenecan-rokotteen-ikaraja-pysyy-ennallaan

 

16-17 vuotiaiden 2.riskiryhmän rokoteajanvaraus avattu

THL on päivittänyt rokotusryhmiä kuluneella viikolla. Uutena ryhmänä 16-17 vuotiaille riskiryhmään 2 kuuluville on avattu koronarokotusaika.fi ajanvarausmahdollisuus koronarokotuksiin.

Koronarokotukset etenevät uuteen ikäryhmään Kirkkonummella

Keskiviikkona 21.4.21 aamulla on avattu koronarokotusaika.fi palvelussa koronarokotusajanvaraus   1962 - 1971 syntyneille kirkkonummelaisille. Kaikissa jo aiemmin avatuissa rokotusryhmissä rokotukset jatkuvat ja vapaita rokotusaikoja on varattavissa.

Rokotusajan voi varata myös puhelinpalvelusta 09-29683401. Puhelimemme ovat ruuhkautuneet, joten suositamme ensisijaisesti käyttämään nettipalvelua.

Kirkkonummella rokotusvuorossa ovat:

-       tänä vuonna 50 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat asukkaat, eli vuonna 1971 tai aikaisemmin syntyneet

-       riskiryhmään 1 kuuluvat yli 16- vuotiaat 

-       riskiryhmään 2 kuuluvat yli 18- vuotiaat henkilöt

 

 

Koronarokotukset etenevät uuteen ikäryhmään Kirkkonummella

Torstaina 15.4 klo 13 avataan koronarokotusaika.fi -palvelussa koronarokotusajanvaraus 1957–1961 syntyneille kirkkonummelaisille. Kaikissa jo aiemmin avatuissa rokotusryhmissä rokotukset jatkuvat ja vapaita rokotusaikoja on varattavissa.

Rokotusajan voi varata myös puhelinpalvelusta 09-29683401. Puhelimemme ovat ruuhkautuneet, joten suositamme ensisijaisesti käyttämään nettipalvelua.

Kirkkonummella rokotusvuorossa ovat:

-       tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat asukkaat, eli vuonna 1961 tai aikaisemmin syntyneet

-       riskiryhmään 1 kuuluvat yli 16-vuotiaat 

-       riskiryhmään 2 kuuluvat yli 18-vuotiaat henkilöt

 

Veikkolan rokotuspisteen ajanvaraus avataan 15.4.

Veikkolan koronarokotuspiste aukeaa Veikkolan terveysaseman ja nuorisotilan tiloissa lauantaina 24.4.2021.  Ajanvaraus Veikkolan rokotuspisteeseen avataan torstaina 15.4 klo 13 koronarokotusaika.fi palvelussa, suosittelemme käyttämään ensisijaisesti nettiajanvarausta. Ajanvarauksen voi vaihtoehtoisesti tehdä puhelinpalvelumme kautta 09-29683401.

 

Koronarokotukset 6.4.2021

Alle 65-vuotiaille riskiryhmäläisille jatkossa Pfizerin rokotetta

Pfizer BioNTechin rokotteella rokotetaan 1951 tai sitä ennen syntyneitä sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia omaishoitajia ja yli 65-vuotiaita henkilöitä. Tämän ryhmän ajanvaraus on avoinna ja olemme saamassa rokotukset valmiiksi ensi viikon aikana. Jatkossa PfizerBioNTechin rokotteella rokotetaan riskiryhmään 1 kuuluvia 16-64 vuotiaita ja riskiryhmään 2 kuuluvia 18-64 vuotiaita. Riskiryhmien ajanvaraus avataan 7.4 klo 9. Viikoille 14 ja 15 saamme auki näille ryhmille yhden rokotuslinjan ja viikosta 16 eteenpäin useita linjoja.

AstraZenecan rokotteella rokotetaan henkilöitä, jotka ovat syntyneet vuonna 1952 - 1956. Tämä koskee sekä sairautensa vuoksi riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia henkilöitä että ns. perusterveitä henkilöitä.

THL on 6.4 ohjeistanut kuntia, että varovaisuusperiaatteen mukaisesti AstraZenecan koronavirusrokotetta ei anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Ajanvaraus ensisijaisesti netissä

Suosittelemme varaamaan rokotusajan netistä, www.koronarokotusaika.fi. Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa.

Koronarokotteita saadaan kuntaan HUSin tekemien ikä- ja riskiryhmälaskelmien mukaisesti. Kunta ei voi vaikuttaa rokote-erien suuruuteen. Rokotukset suunnitellaan näiden saatavien rokote-erien perusteella.

Rokotuspaikka on Kirkkonummen keskustassa osoitteessa Asemankaari 1, Kirkkonummen ostarin tiloissa katutasossa.  Rokotuspiste Veikkolan terveysasemalla on suunnitteilla.

Ohjeet rokotuksiin saapuville

Rokotuspaikka on Kirkkonummen keskustassa osoitteessa Asemankaari 1, Kirkkonummen ostarin tiloissa katutasossa.  Rokotuspiste Veikkolan terveysasemalla on suunnitteilla.

- Älä tule rokotukseen, jos sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita

- Saavu rokotuspaikalle vasta hieman ennen rokotusaikaasi

- Huomioi pukeutumisessa, että rokotus annetaan olkavarteen

- Ota mukaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus

- Muista kasvomaski ja turvaväli

- Rokotuksen jälkeen jäät 15 minuutiksi tarkkailuun

 

 

 

Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella 30.3.2021

Perusterveiden 65-69 -vuotiaiden rokotusajanvaraus avautuu keskiviikkona

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien henkilöiden rokottaminen jatkuu Astra Zenecan rokotteella 65-69 vuotiaiden (vuosina 1952-1956 syntyneiden) osalta. Tämän ikäryhmän jo varatut ajat ovat voimassa. Uudet varaukset suosittelemme tekemään koronarokotusaika.fi palvelussa ja mikäli se ei ole mahdollista, voi soittaa terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun p. 09 2968 3401.

Uutena ryhmänä avataan vuosina 1952 -1956 syntyneille perusterveille ajanvaraus Astra Zenecan --rokotteelle koronarokotusaika.fi palvelussa keskiviikkona 31.3. klo 13 alkaen.

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien 18-64 vuotiaiden Astra Zeneca -rokotusajat ajat viikoilta 12 ja 13 on siirretty ja heihin on oltu yhteydessä asiasta henkilökohtaisesti.

Yli 70-vuotiaiden (vuonna 1951 ja sitä ennen syntyneiden) ja 16-17 vuotiaiden riskiryhmä 1 kuuluvien rokottamista Pfizer BioNtech-rokotteella jatketaan.

Noudatamme kansallisia ja HUS-alueen rokotuslinjauksia.

Kymmenen prosenttia kirkkonummelaisista saanut ensimmäisen rokoteannoksen

Maaliskuun 29. päivään mennessä on kaikkiaan 4100 kirkkonummelaista saanut ensimmäisen ja 754 toisen koronarokotteensa. Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset sekä iäkkäät palveluasumisessa ja laitoshoidossa olevat henkilöt ja heidän hoitajansa on jo rokotettu. Kotihoidon asiakkaista on rokotettu 99 %.

80 vuotta täyttäneistä kansalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella noin 80 %. 75-79-vuotiaista on rokotettu reilu kolmannes ja 70-74-vuotiaista noin 20 prosenttia. Alle 70-vuotiaiden rokotuksia on hidastanut THL:n varovaisuusperiaatteen mukainen päätös rajata Astra Zenecan rokotteen käyttö toistaiseksi vain 65-69 -vuotiaille.

Laajamittainen koko väestön ja sote-henkilöstön rokottaminen alkanee aikaisintaan loppukeväästä.

 

Rokottaminen Astra Zenecalla jatkuu 65-69 -vuotiailla

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien henkilöiden rokottaminen jatkuu Astra Zenecan rokotteella 65-69 vuotiaiden (vuosina 1952-1956 syntyneiden) osalta. Tämän ikäryhmän jo varatut ajat ovat voimassa. Uudet varaukset suosittelemme tekemään koronarokotusaika.fi palvelussa ja mikäli se ei ole mahdollista, voi soittaa terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun p. 09 2968 3401.

Uutena ryhmänä avataan vuosina 1952 -1956 syntyneille perusterveille henkilöille ajanvaraus Astra Zenecan --rokotteelle koronarokotusaika.fi palvelussa tiistaina 30.3. klo 10.

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien 18-64 vuotiaiden Astra Zeneca -rokotusajat ajat viikoilta 12 ja 13 on siirretty ja heihin on oltu yhteydessä asiasta henkilökohtaisesti.

Yli 70-vuotiaiden (vuonna 1951 ja sitä ennen syntyneiden) ja 16-17 vuotiaiden riskiryhmä 1:een kuuluvien rokottamista Pfizer BioNtech-rokotteella jatketaan.

Noudatamme kansallisia ja HUS-alueen rokotuslinjauksia.

Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella 23.3.2021

THL:n nopea päätös keskeyttää AstraZenecan rokotteen käyttö Suomessa aiheutti tälle viikolle riskiryhmien rokotusaikojen peruutuksia.

Kaikkiin, joiden aika on peruttu, otetaan yhteyttä tekstiviestillä ja annetaan uusi aika viikolle 14 tai 15. Ajanvaraukset ovat voimassa, jos rokotukset jatkuvat normaalisti. Muussa tapauksessa olemme yhteydessä kaikkiin niihin, joilla on ajanvaraus riskiryhmien 1 ja 2 rokotuksiin.

Nyt siis odotellaan THL:n päätöstä rokotusten jatkumisesta. Riskiryhmäläisten ensi viikon ajanvarukset ovat voimassa toistaiseksi.

Ikäihmisten rokotukset jatkuvat normaalisti ja rokotteita saadaan pääsiäisen jälkeen riittävästi. Aikoja on varattavissa vielä viikolle 15.

Aika rokotuksiin varataan pääsääntöisesti netistä, www.koronarokotusaika.fi. Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa, jotta puhelimet eivät ruuhkautuisi.

 

9,4 prosenttia kirkkonummelaisista saanut ensimmäisen rokoteannoksen

Maaliskuun 23. päivään mennessä on kaikkiaan 3800 kirkkonummelaista saanut ensimmäisen ja 751 toisen koronarokotteensa. Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset sekä iäkkäät palveluasumisessa ja laitoshoidossa olevat henkilöt ja heidän hoitajansa on jo rokotettu.

80 vuotta täyttäneistä kansalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella lähes 80 %. 75-79-vuotiaista on rokotettu vajaa kolmannes ja 70-74-vuotiaista vajaa n. 13 %. 70-79-vuotiaden ikäryhmässä rokotetut koostuvat tällä hetkellä enimmäkseen 80 vuotta täyttäneiden omaishoitajista ja/tai samassa taloudessa asuvista yli 65-vuotiaista henkilöistä. Koko ikäryhmän rokotusten ajanvaraukset alkoivat viikolla 11. Tänä vuonna 70-vuotta täyttävien rokotukset arvioidaan saatavan valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä.

Kotihoidon asiakkaista on rokotettu yli 80 %.

Viikolla 10 rokotukset laajenivat 16-69-vuotiaiden riskiryhmä 1:een ja viikolla 11 18-69-vuotiaisiin riskiryhmä 2:een kuuluviin henkilöihin. Ryhmiin kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

Laajamittainen koko väestön ja sote-henkilöstön rokottaminen alkanee aikaisintaan loppukeväästä.

Aika rokotuksiin varataan pääsääntöisesti netistä, www.koronarokotusaika.fi. Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa.

20.3. AstraZenecan koronarokotukset keskeytetään Kirkkonummella viikolla 12


Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ilmoitti perjantaina 19.3.2021 päätöksestä keskeyttää tilapäisesti AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön. Keskeytys astui voimaan välittömästi. Kirkkonummen kunta peruu ensi viikolle (ajalle 22.3.-28.3.2021) varatut AstraZenecaan rokotteella tehtävien rokotusten ajanvaraukset.

Saat ilmoituksen rokotusajan perumisesta tekstiviestillä tai puhelimitse. Sinun ei tarvitse ottaa itse yhteyttä kunnan terveyspalveluihin tai ajanvarausnumeroomme.

Kirkkonummella on käytössä AstraZenecan ja BioNTechin koronarokotteet


AstraZenecan rokotteella rokotetaan Kirkkonummella THL:n määrittämiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia henkilöitä, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta, mutta ovat syntyneet vuonna 1952 tai sen jälkeen. Nyt tehtävät viikon 12 ajanvarausten peruutukset koskevat näitä ryhmiä.

PfizerBioNTechin rokotteella rokotetaan 1951 tai sitä ennen syntyneitä sekä riskiryhmiin 1 kuuluvia 16-17-vuotiaita. PfizerBioNTechin rokotteella tehtävät rokotukset jatkuvat normaalisti.

Kuntaan saadaan PfizerBioNTechin rokotetta tällä hetkellä vain rajoitetusti, minkä vuoksi AstraZenecan rokotteella tehtävien rokotusten ajanvarauksia ei voi vaihtaa PfizerBioNTechillä tehtäviksi.

THL arvioi AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilannetta ensi viikon aikana ja rokotukset AstraZenecan rokotteella voivat jatkua aikaisintaan maanantaina 29.3.2021. THL kertoo selvitystyön tuloksista heti, kun uutta tietoa saadaan. Tiedotamme AstraZenecan rokotusten jatkosta Kirkkonummella, kun saamme asiasta uutta tietoa. 

Ohjeita AstraZenecan rokotteen saaneille 


Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla. 

Jos sinulla ilmenee edellä mainittuja oireita, ota yhteys terveyskeskuksen kiirevastaanottoon p. 09 2968 3400 (joka päivä klo 8-20) ja muina aikoina päivystysapuun p. 116117. Hätätapauksessa ota yhteys numeroon 112. 

Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella 18.3.2021

Maaliskuun 17. päivään mennessä on kaikkiaan 3 473 kirkkonummelaista saanut ensimmäisen ja 752 toisen koronarokotteensa. Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset sekä iäkkäät palveluasumisessa ja laitoshoidossa olevat henkilöt ja heidän hoitajansa on jo rokotettu.

80 vuotta täyttäneistä kansalaisista on rokotettu lähes 80 %. 75-79-vuotiaista on rokotettu vajaa kolmannes ja 70-74-vuotiaista vajaa 10 %. 70-79-vuotiaden ikäryhmässä rokotetut koostuvat tällä hetkellä enimmäkseen 80 vuotta täyttäneiden omaishoitajista ja/tai samassa taloudessa asuvista yli 65-vuotiaista henkilöistä. Koko ikäryhmän rokotusten ajanvaraukset alkoivat viikolla 11. Tänä vuonna 70-vuotta täyttävien rokotukset arvioidaan saatavan valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä.

Kotihoidon asukkaista on rokotettu yli 80 %.

Viikolla 10 rokotukset laajenivat 16-69-vuotiaiden riskiryhmä 1:een ja viikolla 11 18-69-vuotiaiden riskiryhmä 2:een kuuluviin henkilöihin. Ryhmiin kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

Laajamittainen koko väestön ja sote-henkilöstön rokottaminen alkanee aikaisintaan loppukeväästä.

17.3. Kirkkonummella avataan 70-vuotta tänä vuonna täyttäville ja sitä vanhemmille koronarokotusaikoja 17.3.


Koronarokotusaika.fi-palvelussa ajanvaraukseen aukeaa uusia aikoja 1951 ja sitä ennen syntyneille 17.3.2021 klo 9. Suosittelemme käyttämään nettiajanvarausta. Puhelinajanvarausjonossa on ruuhkaa ja aloitamme jonon purun 2.3.2021 soittaneista. Saamme kaikki nyt jonossa olevat puhelut purettua noin viikon kuluessa. Olemme varanneet omat kiintiöt puhelimessa ja netissä varattaville ajoille, joten kaikille rokotuksen haluaville järjestyy aika.

Saamamme tiedon mukaan rokotteita saapuu kuntaan siten, että kaikki 1951 ja sitä ennen syntyneille suunnitellut rokotukset saadaan toteutettua huhtikuun loppuun mennessä.

16.3. Riskiryhmään 2 kuuluvat 18 – 69-vuotiaat voivat varata koronarokotusaikoja  

Kirkkonummella on avattu koronarokotusaikoja niille 18 vuotta täyttäneille riskiryhmään 2 kuuluville, jotka ovat syntyneet 1952 tai myöhemmin. Puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet, joten käytäthän ensisijaisesti koronarokotusaika.fi palvelua ajanvaraukseen.

11.3. Ikäihmisten rokotusajat olleet erittäin kysyttyjä


Tänään 11.3.21 avattiin aamulla vuonna 1951 ja aiemmin syntyneiden rokotuslinjan neljän viikon ajanvaraukseen yli 1000 aikaa, ja nämä ajat menivät täyteen nopeasti. Uusia aikoja avataan, mikäli annosten tarkistuslaskennan perusteella se on mahdollista. Muutoin seuraavaksi avataan viikon 15 ajanvaraus.

Koronarokotteita toteutetaan kahta eri linjaa, ja rokotteita saadaan kuntaan HUSin tekemien ikä- ja riskiryhmälaskelmien mukaisesti. Kunta ei voi vaikuttaa rokote-erien suuruuteen. Rokotukset suunnitellaan näiden saatavien rokote-erien perusteella. Etenkin ennen vuotta 1951 syntyneille tarkoitettua rokotetta saadaan kysyntään nähden vähäisiä määriä.

10.3. Riskiryhmä 1:n rokottaminen laajenee 16 vuotta täyttäneisiin

Torstaista 11.3 alkaen koronarokotusaika.fi -palvelussa avataan uusina ryhminä ajanvaraus 16-17-vuotiaille riskiryhmään 1 kuuluville sekä iän perusteella rokotusvuorossa oleville 1942-1951-syntyneille henkilöille.

Vuonna 1941 ja aiemmin syntyneiden iän perusteella toteutettavat rokotukset sekä 18 vuotta täyttäneistä tänä vuonna 69 vuotta täyttäviin (vuonna 1952 syntyneet) riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset jatkuvat edelleen.

Riskiryhmä 1:een kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Aika rokotuksiin varataan pääsääntöisesti netistä, www.koronarokotusaika.fi. Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

9.3. Rokotukset laajenevat 70-79-vuotiaisiin viikolla 11

Koronarokotusten ajanvaraus vuosina 1942-1951 syntyneille avataan koronarokotusaika.fi-palvelussa torstaina 11.3. Ajan voi varata myös puolesta-asiointipalvelun kautta tai jättämällä takaisinsoittopalveluun soittopyynnön. Myös kaikkia jo aloitettuja ikä- ja riskiryhmiä rokotetaan edelleen.

Maaliskuun 9. päivään mennessä on kaikkiaan 2595 kirkkonummelaista saanut ensimmäisen ja 746 toisen koronarokotteensa. Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset sekä iäkkäät palveluasumisessa ja laitoshoidossa olevat henkilöt ja heidän hoitajansa on jo rokotettu.

80 vuotta täyttäneistä kansalaisista sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvista omaishoitajista ja yli 65-vuotiasta henkilöistä on rokotettu yli puolet ja kotihoidon asiakkaista noin puolet. 70-79-vuotiaiden henkilöiden rokottaminen aloitetaan viikolla 11.

Viikolla 10 laajeni riskiryhmä 1:een kuuluvien henkilöiden rokottaminen koko ikäryhmään eli 18-69-vuotiaisiin. Ryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Laajamittainen koko väestön ja sote-henkilöstön rokottaminen alkanee aikaisintaan loppukeväästä.

Ajanvaraus on välttämätön

Rokotukseen on varattava aika. Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi. Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla.  

Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

Rokotuksen ajanvarauksessa rokotettava ilmoittaa, mihin rokotettavien ryhmään hän kuuluu. Tarkastamme rokotusryhmään kuulumisen jokaiselta vielä ennen rokotusta, joten ota mukaasi rokotukseen Kela-korttisi ja lisäksi tarvittavat mahdolliset muualta löytyvät tiedot kuulumisestasi vuorossa olevaan rokotusryhmään.

Rokotukseen kannattaa saapua vasta hieman ennen varattua aikaa, jotta odotustila ei ruuhkautuisi.

Tieto rokotuspaikasta tulee samassa tekstiviestissä kuin ajanvarausvahvistus rokotuksesta. Rokotuspaikka on vielä viikoilla 9 ja 10 Perhekeskuksessa Kirkkonummen Ostarin 2. kerroksessa, jonne on käynti Asematie 3B:stä tai pysäköintihallin kautta hissillä. Maaliskuun 15. päivästä alkaen rokotuspaikka siirtyy saman rakennuksen katutason liiketiloihin, jonne on käynti Asemankaaren puolelta, osoite Asemankaari 1. Rokotusten etenemisen aikataulu riippuu kuntaan saatavien eri tyyppisten rokotteiden määrästä.

Alla olevassa kuvassa on Kirkkonummen koronatilanne 9.3.

Ensimmäisen rokotteen on tähän mennessä saanut 2595 ja toisen rokotteen 746 kuntalaista. Kaikki koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset on rokotettu. Myös iäkkäiden henkilöiden asumispalveluiden ja laitoshoidon yksiköiden henkilökunta ja asukkaat on rokotettu. 

80-vuotta täyttäneiden kuntalaisten rokotukset sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien ja yli 65-vuotiaat henkilöiden rokotukset ovat alkaneet viikolla 4 ja ovat edelleen käynnissä. Tällä hetkellä lähes puolet kyseisestä ryhmästä on rokotettu.

70-79-vuotiaiden sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajien ja yli 65-vuotiaiden henkilöiden rokotukset alkavat viikolla 11.

Noin puolet kotihoidon asiakkaista on rokotettu. Rokotukset alkoivat viikolla 7. Riskiryhmiin kuuluvien kuntalaisten rokotukset ovat alkaneet viikolla 7. 

Uusin rokotettava ryhmä, eli ne 18-69-vuotiaat joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila (riskiryhmä 1), aloitettiin viikolla 10.

Laajamittainen väestön ja sote-henkilöstön rokottamisen arvioitu aloitus on loppukeväällä.

4.3. Koronarokotusten tilanne viikolla 9

Viikosta 10 alkaen laajennetaan koronarokotettavien ikäryhmää. Ajanvaraus aukeaa perjantai-aamusta 5.3. alkaen kaikille riskiryhmään 1 kuuluville 18-69-vuotiaille henkilöille.

Riskiryhmä 1:een kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

80 vuotta täyttäneiden kansalaisten sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia omaishoitajien ja yli 65-vuotiaita henkilöiden rokotukset Pfizerin rokotteella jatkuvat. AstraZenecan rokotteella rokotetaan tällä hetkellä vuosina 1952-1966 syntyneitä henkilöitä, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

70-79 -vuotiaitten henkilöiden rokottamisen aloitus siirtyy viikolta 10 viikolle 11, koska rokotteita on rajoitetusti saatavilla.

Rokotukseen on varattava aika. Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi. Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla.  

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

Rokotukseen kannattaa saapua vasta hieman ennen varattua aikaa, jotta odotustila ei ruuhkautuisi.

Tieto rokotuspaikasta tulee samassa tekstiviestissä kuin ajanvarausvahvistus rokotuksesta.  Rokotuspaikka on vielä viikoilla 9 ja 10 Perhekeskuksessa Kirkkonummen Ostarin 2. kerroksessa, jonne on käynti Asematie 3B:stä tai pysäköintihallin kautta hissillä. Maaliskuun 15. päivästä alkaen rokotuspaikka siirtyy saman rakennuksen katutason liiketiloihin, jonne on käynti Asemankaaren puolelta, osoite Asemankaari 1.

Kirkkonummen koronatilanne 2.3.:

Ensimmäisen rokotteen on tähän mennessä saanut 1885 ja toisen rokotteen 682 kuntalaista. Kaikki koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset on rokotettu. Myös iäkkäiden henkilöiden asumispalveluiden ja laitoshoidon yksiköiden henkilökunta ja asukkaat on rokotettu. 

80-vuotta täyttäneiden kuntalaisten rokotukset sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien ja yli 65-vuotiaat henkilöiden rokotukset ovat alkaneet viikolla 4 ja ovat edelleen käynnissä. Tällä hetkellä lähes puolet kyseisestä ryhmästä on rokotettu.

70-79-vuotiaiden sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajien ja yli 65-vuotiaiden henkilöiden rokotukset alkavat arviolta viikolla 11.

Noin puolet kotihoidon asiakkaista on rokotettu. Rokotukset alkoivat viikolla 7. Riskiryhmiin kuuluvien kuntalaisten rokotukset ovat alkaneet viikolla 7. 

Vuonna 1957-1966 syntyneiden henkilöiden, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (riskiryhmä 1), rokotukset on aloitettu viikolla 8.

Laajamittainen väestön ja sote-henkilöstön rokottamisen arvioitu aloitus on loppukeväällä.

Rokotusten etenemisen aikataulu riippuu kuntaan saatavien eri tyyppisten rokotteiden määrästä.

23.2. Riskiryhmä 1:n rokottaminen laajenee nuorempiin ikäluokkiin

Riskiryhmä 1:een kuuluvien henkilöiden rokotuksia ollaan laajentamassa nuorempiin ikäluokkiin. Rokotusajan voivat nyt varata kaikki tähän ryhmään kuuluvat, tänä vuonna 55-69-vuotta täyttävät eli vuosina 1952-1966 syntyneet. Riskiryhmä 1:een kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien rokotukset jatkuvat edelleen.

Rokotukseen on varattava aika. Pyydämme esisijaisesti varaamaan ajan netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi. Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla. Tällöin ajanvarausta kannattaa yrittää seuraavana päivänä uudelleen. Mikäli netissä ei ole tarjolla varattavia aikoja, niitä ei ole saatavissa myöskään puhelimitse terveyskeskuksesta.

Tieto rokotuspaikasta tulee samassa tekstiviestissä kuin ajanvarausvahvistus rokotuksesta.

Tehosterokotuksen aika annetaan ensimmäisellä rokotuskäynnillä.

Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Rokotuksen ajanvarauksessa rokotettava ilmoittaa, mihin rokotettavien ryhmään hän kuuluu. Tarkastamme rokotusryhmään kuulumisen jokaiselta vielä ennen rokotusta, joten ota mukaasi rokotukseen Kela-korttisi ja lisäksi tarvittavat mahdolliset muualta löytyvät tiedot kuulumisestasi vuorossa olevaan rokotusryhmään.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

18.2. Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella

Koronarokotusten toteutus Kirkkonummella etenee sitä mukaa, kun koronarokotteita on saatavissa. Rokotusvuorossa oleva ryhmä määritetään THL:n suositteleman rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Tällä hetkellä Suomessa on käytössä kahta erityyppistä rokotetta, joista toinen kohdennetaan 70 vuotta täyttäneille ja toinen alle 70-vuotiaille. Tämän vuoksi rokotukset etenevät nyt Kirkkonummella kahdessa eri linjassa.

Päivitämme rokotustilannetietoja kerran viikossa.

15.2. Koronarokotukset etenevät riskiryhmiin ja kotihoitoon

Kirkkonummella jatkuvat 80 vuotta täyttäneiden henkilöiden koronarokotukset. Viikolla 7 päästään aloittamaan myös vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden 65-69-vuotiaiden henkilöiden rokotukset.

Viikolla 7 aloitetaan myös kotihoidon asiakkaiden rokotukset. Heidän ei tarvitse tehdä ajanvarausta eikä ilmoittautua rokotushalukkaaksi, vaan kotihoidosta otetaan yhteyttä heihin ja tiedotetaan rokotusajankohdasta.

Eri ikäryhmille eri rokotteet


Tällä hetkellä Suomessa on käytössä kahta erityyppistä rokotetta, joista toinen kohdennetaan 70 vuotta täyttäneille ja toinen alle 70-vuotiaille. Tämän vuoksi rokotukset etenevät nyt Kirkkonummellakin kahdessa eri linjassa.

Pfizer Comirnaty -rokotteella jatkuvat tällä hetkellä yli 80-vuotiaiden rokotukset. Kun heistä valtaosa on saatu rokotettua, edetään 70 vuotta täyttäneisiin henkilöihin. Ikäihmisten kanssa rokotukseen on mahdollista samalla kertaa tulla erillisellä ajanvarauksella samassa taloudessa asuva omaishoitaja ja yli 65-vuotiaat henkilöt. Heidän ajanvarauksensa on mahdollista vain puhelimitse.

Toisesta rokotteesta (AstraZeneca) ollaan juuri saamassa kuntaan ensimmäiset rokotteet.  Sillä rokotetaan ensiksi ne 65-69 -vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirukselle erittäin voimakkaasti altistava taustasairaus (ryhmä 1). Heidän jälkeensä edetään saman riskiryhmän nuorempiin henkilöihin ikäryhmä kerrallaan. Tämän jälkeen on vuorossa ryhmä 2, johon kuuluvilla henkilöillä on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

THL:n rokotusjärjestyksen mukaan vakavalle koronavirustaudille alttiiden henkilöiden rokotusjärjestys:

Ryhmä 1: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila
- elinsiirto tai kantasolusiirto
- aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
- vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
- vaikea krooninen munuaissairaus
- vaikea krooninen keuhkosairaus
- lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
- Downin oireyhtymä (aikuiset)

Ryhmä 2: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila

- jatkuvaa lääkitystä vaativa astma

- vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)

- hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila

- immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen

- vaikea krooninen maksasairaus

- tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta

- uniapnea

- psykoosisairaus

- sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)

Ajanvaraus ensisijaisesti netissä

Rokotukseen on varattava aika. Pyydämme esisijaisesti varaamaan ajan netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi. Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla. Tällöin ajanvarausta kannattaa yrittää seuraavana päivänä uudelleen. Mikäli netissä ei ole tarjolla varattavia aikoja, niitä ei ole saatavissa myöskään puhelimitse terveyskeskuksesta.

Tehosterokotuksen aika annetaan ensimmäisellä rokotuskäynnillä.

Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Rokotuksen ajanvarauksessa rokotettava ilmoittaa, mihin rokotettavien ryhmään hän kuuluu. Tarkastamme rokotusryhmään kuulumisen jokaiselta vielä ennen rokotusta, joten ota mukaasi rokotukseen Kela-korttisi ja lisäksi tarvittavat mahdolliset muualta löytyvät tiedot kuulumisestasi vuorossa olevaan rokotusryhmään.

Terveyskeskuksesta ei enää soiteta ajanvarauspuheluita ikäihmisille. Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

Koronarokotuksiin kohdistuu runsaasti mielenkiintoa ja kysyntää, jonka vuoksi terveyspalvelujen puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet, samoin ikäihmisten neuvontanumerot. Rokotteita saadaan kuntaan koko ajan lisää, ja jokainen rokotetta haluava saa sen varmasti ennen pitkää. Toivommekin, että kuntalaiset välttäisivät kyselyjä omasta rokotusvuorostaan ja seuraisivat kunnan tiedotuskanavia.

Rokotuspaikka


Vielä alkuviikosta 7 rokotetaan sosiaali- ja terveyskeskuksen B-portaassa fysioterapian tiloissa. Keskiviikosta 17.2. alkaen päiväaikainen rokotuspiste on Perhekeskuksessa, Kirkkonummen Ostarin 2. kerroksessa, eli kunnantalon viereisessä rakennuksessa. Käyntiosoite on Asematie 3 B, ja sisään pääsee myös hissillä pysäköintihallista Asemankaaren puolelta.

Tarkistathan saapumisohjeet vielä ennen rokotusta saamastasi tekstiviestistä.

8.2. Ikäihmisten rokottaminen jatkuu ja riskiryhmien rokotukset alkavat viikolla 7

80 vuotta täyttäneiden kuntalaisten rokotukset jatkuvat edelleen sitä mukaa kuin heille sopivia rokotteita saadaan Kirkkonummelle. Lisäksi viikolla 7 aloitamme 65-69 vuotiaiden määritettyihin riskiryhmiin kuuluvien rokotukset. Aloitamme heidän rokottamisensa ryhmään 1. kuuluvista kuntalaisista: potilaat, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Tarkistathan ystävällisesti ennen ajan varaamista, että kuulut vuorossa olevaan ryhmään. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-priorisointijarjestys

Tarkastamme rokotusryhmään kuulumisen jokaiselta vielä ennen rokotusta, joten ota mukaasi rokotukseen Kela-korttisi ja lisäksi tarvittavat mahdolliset muualta löytyvät tiedot kuulumisestasi vuorossa olevaan rokotusryhmään.

Suosittelemme varaamaan ajan rokotukseen ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta https://www.koronarokotusaika.fi/. Aikoja on tarjolla aina saapuvia rokoteannoksia vastaava määrä. Jos rokotteita ei ole tarjolla, ajanvarauksen tekeminen ei ole mahdollista. Tässä tapauksessa varausta kannattaa kokeilla uudelleen seuraavana päivänä.

Tiedotamme, kun pääsemme etenemään seuraaviin ryhmiin rokotusjärjestyksessä.

26.1. Ajanvaraus rokotuksiin on auennut, mutta aikoja on toistaiseksi tarjolla niukasti

Uudenmaan kuntien yhteinen koronarokotusten ajanvarauspalvelu www.koronarokotusaika.fi on auennut ja ajanvaraus mahdollistuu sitä kautta 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille. Rokotteiden vähäisyydestä johtuen rokotusaikoja on kuitenkin niukasti tarjolla.

Ensisijaisesti ajanvaraus toimii tällä hetkellä siten, että terveysasemalta otetaan yhteyttä rokotusvuorossa oleviin henkilöihin. Muilta kuntalaisilta toivoisimme kärsivällisyyttä oman rokotusvuoron odottamisessa ja pyytäisimme välttämään puhelintiedusteluja, jotta puhelinpalvelumme ei ruuhkautuisi.

25.1. Ikäihmisten rokotukset alkavat Kirkkonummella

Kirkkonummella päästään tällä viikolla aloittamaan vuonna 1941 ja sitä aikaisemmin syntyneiden rokotuksia. Samalla rokotetaan samassa taloudessa asuvia ikääntyneitä (1956 tai aiemmin syntyneet) henkilöitä ja omaishoitajia.

-Rokotteiden saatavuudessa on haasteita, ja nyt saamamme rokote-erä on varsin pieni. Rokotusaikoja on tämän vuoksi tarjolla rajallisesti, sanoo perusturvajohtaja Jaana Koskela. Tiedotamme heti, kun tiedämme, kuinka pääsemme etenemään rokotuksissa ikäryhmittäin. Saamiemme tietojen mukaan seuraava erä väestörokotteita saapuisi viikolla 6.

Tässä vaiheessa terveysasemalta soitetaan rokotettavaan ikäryhmään kuuluville henkilöille rokotusajankohdan sopimiseksi. Tiedotamme, kun rokotusajanvarauksia voi tehdä Uudenmaan yhteisessä sähköisessä ajanvarauksessa tai puhelinpalvelussamme.

Tämän hetken koronaviruksen ilmaantuvuusluku Kirkkonummella on 37,5/100 000 viimeisen kahden viikon ajalta. Kirkkonummella koronavirustautiin on sairastunut epidemian alkamisesta lähtien kaikkiaan 305 ihmistä.