Koronarokotukset Kirkkonummella

4.3. Koronarokotusten tilanne viikolla 9

Viikosta 10 alkaen laajennetaan koronarokotettavien ikäryhmää. Ajanvaraus aukeaa perjantai-aamusta 5.3. alkaen kaikille riskiryhmään 1 kuuluville 18-69-vuotiaille henkilöille.

Riskiryhmä 1:een kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

80 vuotta täyttäneiden kansalaisten sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia omaishoitajien ja yli 65-vuotiaita henkilöiden rokotukset Pfizerin rokotteella jatkuvat. AstraZenecan rokotteella rokotetaan tällä hetkellä vuosina 1952-1966 syntyneitä henkilöitä, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

70-79 -vuotiaitten henkilöiden rokottamisen aloitus siirtyy viikolta 10 viikolle 11, koska rokotteita on rajoitetusti saatavilla.

Rokotukseen on varattava aika. Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi. Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla.  

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

Rokotukseen kannattaa saapua vasta hieman ennen varattua aikaa, jotta odotustila ei ruuhkautuisi.

Tieto rokotuspaikasta tulee samassa tekstiviestissä kuin ajanvarausvahvistus rokotuksesta.  Rokotuspaikka on vielä viikoilla 9 ja 10 Perhekeskuksessa Kirkkonummen Ostarin 2. kerroksessa, jonne on käynti Asematie 3B:stä tai pysäköintihallin kautta hissillä. Maaliskuun 15. päivästä alkaen rokotuspaikka siirtyy saman rakennuksen katutason liiketiloihin, jonne on käynti Asemankaaren puolelta, osoite Asemankaari 1.

Kirkkonummen koronatilanne 2.3.:

Ensimmäisen rokotteen on tähän mennessä saanut 1885 ja toisen rokotteen 682 kuntalaista. Kaikki koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset on rokotettu. Myös iäkkäiden henkilöiden asumispalveluiden ja laitoshoidon yksiköiden henkilökunta ja asukkaat on rokotettu. 

80-vuotta täyttäneiden kuntalaisten rokotukset sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien ja yli 65-vuotiaat henkilöiden rokotukset ovat alkaneet viikolla 4 ja ovat edelleen käynnissä. Tällä hetkellä lähes puolet kyseisestä ryhmästä on rokotettu.

70-79-vuotiaiden sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajien ja yli 65-vuotiaiden henkilöiden rokotukset alkavat arviolta viikolla 11.

Noin puolet kotihoidon asiakkaista on rokotettu. Rokotukset alkoivat viikolla 7. Riskiryhmiin kuuluvien kuntalaisten rokotukset ovat alkaneet viikolla 7. 

Vuonna 1957-1966 syntyneiden henkilöiden, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (riskiryhmä 1), rokotukset on aloitettu viikolla 8.

Laajamittainen väestön ja sote-henkilöstön rokottamisen arvioitu aloitus on loppukeväällä.

Rokotusten etenemisen aikataulu riippuu kuntaan saatavien eri tyyppisten rokotteiden määrästä.

23.2. Riskiryhmä 1:n rokottaminen laajenee nuorempiin ikäluokkiin

Riskiryhmä 1:een kuuluvien henkilöiden rokotuksia ollaan laajentamassa nuorempiin ikäluokkiin. Rokotusajan voivat nyt varata kaikki tähän ryhmään kuuluvat, tänä vuonna 55-69-vuotta täyttävät eli vuosina 1952-1966 syntyneet. Riskiryhmä 1:een kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien rokotukset jatkuvat edelleen.

Rokotukseen on varattava aika. Pyydämme esisijaisesti varaamaan ajan netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi. Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla. Tällöin ajanvarausta kannattaa yrittää seuraavana päivänä uudelleen. Mikäli netissä ei ole tarjolla varattavia aikoja, niitä ei ole saatavissa myöskään puhelimitse terveyskeskuksesta.

Tieto rokotuspaikasta tulee samassa tekstiviestissä kuin ajanvarausvahvistus rokotuksesta.

Tehosterokotuksen aika annetaan ensimmäisellä rokotuskäynnillä.

Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Rokotuksen ajanvarauksessa rokotettava ilmoittaa, mihin rokotettavien ryhmään hän kuuluu. Tarkastamme rokotusryhmään kuulumisen jokaiselta vielä ennen rokotusta, joten ota mukaasi rokotukseen Kela-korttisi ja lisäksi tarvittavat mahdolliset muualta löytyvät tiedot kuulumisestasi vuorossa olevaan rokotusryhmään.

Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

18.2. Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella

Koronarokotusten toteutus Kirkkonummella etenee sitä mukaa, kun koronarokotteita on saatavissa. Rokotusvuorossa oleva ryhmä määritetään THL:n suositteleman rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Tällä hetkellä Suomessa on käytössä kahta erityyppistä rokotetta, joista toinen kohdennetaan 70 vuotta täyttäneille ja toinen alle 70-vuotiaille. Tämän vuoksi rokotukset etenevät nyt Kirkkonummella kahdessa eri linjassa.

Päivitämme rokotustilannetietoja kerran viikossa.

15.2. Koronarokotukset etenevät riskiryhmiin ja kotihoitoon

Kirkkonummella jatkuvat 80 vuotta täyttäneiden henkilöiden koronarokotukset. Viikolla 7 päästään aloittamaan myös vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden 65-69-vuotiaiden henkilöiden rokotukset.

Viikolla 7 aloitetaan myös kotihoidon asiakkaiden rokotukset. Heidän ei tarvitse tehdä ajanvarausta eikä ilmoittautua rokotushalukkaaksi, vaan kotihoidosta otetaan yhteyttä heihin ja tiedotetaan rokotusajankohdasta.

Eri ikäryhmille eri rokotteet


Tällä hetkellä Suomessa on käytössä kahta erityyppistä rokotetta, joista toinen kohdennetaan 70 vuotta täyttäneille ja toinen alle 70-vuotiaille. Tämän vuoksi rokotukset etenevät nyt Kirkkonummellakin kahdessa eri linjassa.

Pfizer Comirnaty -rokotteella jatkuvat tällä hetkellä yli 80-vuotiaiden rokotukset. Kun heistä valtaosa on saatu rokotettua, edetään 70 vuotta täyttäneisiin henkilöihin. Ikäihmisten kanssa rokotukseen on mahdollista samalla kertaa tulla erillisellä ajanvarauksella samassa taloudessa asuva omaishoitaja ja yli 65-vuotiaat henkilöt. Heidän ajanvarauksensa on mahdollista vain puhelimitse.

Toisesta rokotteesta (AstraZeneca) ollaan juuri saamassa kuntaan ensimmäiset rokotteet.  Sillä rokotetaan ensiksi ne 65-69 -vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirukselle erittäin voimakkaasti altistava taustasairaus (ryhmä 1). Heidän jälkeensä edetään saman riskiryhmän nuorempiin henkilöihin ikäryhmä kerrallaan. Tämän jälkeen on vuorossa ryhmä 2, johon kuuluvilla henkilöillä on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

THL:n rokotusjärjestyksen mukaan vakavalle koronavirustaudille alttiiden henkilöiden rokotusjärjestys:

Ryhmä 1: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila
- elinsiirto tai kantasolusiirto
- aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
- vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
- vaikea krooninen munuaissairaus
- vaikea krooninen keuhkosairaus
- lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
- Downin oireyhtymä (aikuiset)

Ryhmä 2: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila

- jatkuvaa lääkitystä vaativa astma

- vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)

- hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila

- immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen

- vaikea krooninen maksasairaus

- tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta

- uniapnea

- psykoosisairaus

- sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)

Ajanvaraus ensisijaisesti netissä

Rokotukseen on varattava aika. Pyydämme esisijaisesti varaamaan ajan netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi. Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla. Tällöin ajanvarausta kannattaa yrittää seuraavana päivänä uudelleen. Mikäli netissä ei ole tarjolla varattavia aikoja, niitä ei ole saatavissa myöskään puhelimitse terveyskeskuksesta.

Tehosterokotuksen aika annetaan ensimmäisellä rokotuskäynnillä.

Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa.

Rokotuksen ajanvarauksessa rokotettava ilmoittaa, mihin rokotettavien ryhmään hän kuuluu. Tarkastamme rokotusryhmään kuulumisen jokaiselta vielä ennen rokotusta, joten ota mukaasi rokotukseen Kela-korttisi ja lisäksi tarvittavat mahdolliset muualta löytyvät tiedot kuulumisestasi vuorossa olevaan rokotusryhmään.

Terveyskeskuksesta ei enää soiteta ajanvarauspuheluita ikäihmisille. Mikäli ajanvaraus ei ole mahdollista netissä, sen voi tehdä myös puhelimitse terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun 09 2968 3401. Takaisinsoittopalveluun soitettaessa valitaan puhelun aiheeksi koronarokotukset. Soitathan vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Puhelutilanteemme on valitettavasti ruuhkautunut ja takaisinsoittoon voi kulua useita päiviä.

Koronarokotuksiin kohdistuu runsaasti mielenkiintoa ja kysyntää, jonka vuoksi terveyspalvelujen puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet, samoin ikäihmisten neuvontanumerot. Rokotteita saadaan kuntaan koko ajan lisää, ja jokainen rokotetta haluava saa sen varmasti ennen pitkää. Toivommekin, että kuntalaiset välttäisivät kyselyjä omasta rokotusvuorostaan ja seuraisivat kunnan tiedotuskanavia.

Rokotuspaikka


Vielä alkuviikosta 7 rokotetaan sosiaali- ja terveyskeskuksen B-portaassa fysioterapian tiloissa. Keskiviikosta 17.2. alkaen päiväaikainen rokotuspiste on Perhekeskuksessa, Kirkkonummen Ostarin 2. kerroksessa, eli kunnantalon viereisessä rakennuksessa. Käyntiosoite on Asematie 3 B, ja sisään pääsee myös hissillä pysäköintihallista Asemankaaren puolelta.

Tarkistathan saapumisohjeet vielä ennen rokotusta saamastasi tekstiviestistä.

8.2. Ikäihmisten rokottaminen jatkuu ja riskiryhmien rokotukset alkavat viikolla 7

80 vuotta täyttäneiden kuntalaisten rokotukset jatkuvat edelleen sitä mukaa kuin heille sopivia rokotteita saadaan Kirkkonummelle. Lisäksi viikolla 7 aloitamme 65-69 vuotiaiden määritettyihin riskiryhmiin kuuluvien rokotukset. Aloitamme heidän rokottamisensa ryhmään 1. kuuluvista kuntalaisista: potilaat, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Tarkistathan ystävällisesti ennen ajan varaamista, että kuulut vuorossa olevaan ryhmään. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-priorisointijarjestys

Tarkastamme rokotusryhmään kuulumisen jokaiselta vielä ennen rokotusta, joten ota mukaasi rokotukseen Kela-korttisi ja lisäksi tarvittavat mahdolliset muualta löytyvät tiedot kuulumisestasi vuorossa olevaan rokotusryhmään.

Suosittelemme varaamaan ajan rokotukseen ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta https://www.koronarokotusaika.fi/. Aikoja on tarjolla aina saapuvia rokoteannoksia vastaava määrä. Jos rokotteita ei ole tarjolla, ajanvarauksen tekeminen ei ole mahdollista. Tässä tapauksessa varausta kannattaa kokeilla uudelleen seuraavana päivänä.

Tiedotamme, kun pääsemme etenemään seuraaviin ryhmiin rokotusjärjestyksessä.

26.1. Ajanvaraus rokotuksiin on auennut, mutta aikoja on toistaiseksi tarjolla niukasti

Uudenmaan kuntien yhteinen koronarokotusten ajanvarauspalvelu www.koronarokotusaika.fi on auennut ja ajanvaraus mahdollistuu sitä kautta 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille. Rokotteiden vähäisyydestä johtuen rokotusaikoja on kuitenkin niukasti tarjolla.

Ensisijaisesti ajanvaraus toimii tällä hetkellä siten, että terveysasemalta otetaan yhteyttä rokotusvuorossa oleviin henkilöihin. Muilta kuntalaisilta toivoisimme kärsivällisyyttä oman rokotusvuoron odottamisessa ja pyytäisimme välttämään puhelintiedusteluja, jotta puhelinpalvelumme ei ruuhkautuisi.

25.1. Ikäihmisten rokotukset alkavat Kirkkonummella

Kirkkonummella päästään tällä viikolla aloittamaan vuonna 1941 ja sitä aikaisemmin syntyneiden rokotuksia. Samalla rokotetaan samassa taloudessa asuvia ikääntyneitä (1956 tai aiemmin syntyneet) henkilöitä ja omaishoitajia.

-Rokotteiden saatavuudessa on haasteita, ja nyt saamamme rokote-erä on varsin pieni. Rokotusaikoja on tämän vuoksi tarjolla rajallisesti, sanoo perusturvajohtaja Jaana Koskela. Tiedotamme heti, kun tiedämme, kuinka pääsemme etenemään rokotuksissa ikäryhmittäin. Saamiemme tietojen mukaan seuraava erä väestörokotteita saapuisi viikolla 6.

Tässä vaiheessa terveysasemalta soitetaan rokotettavaan ikäryhmään kuuluville henkilöille rokotusajankohdan sopimiseksi. Tiedotamme, kun rokotusajanvarauksia voi tehdä Uudenmaan yhteisessä sähköisessä ajanvarauksessa tai puhelinpalvelussamme.

Tämän hetken koronaviruksen ilmaantuvuusluku Kirkkonummella on 37,5/100 000 viimeisen kahden viikon ajalta. Kirkkonummella koronavirustautiin on sairastunut epidemian alkamisesta lähtien kaikkiaan 305 ihmistä.