Koronarokotuksen ajanvaraus avattu 5-11 -vuotiaille riskiryhmäläisille

17.12.2021 12:50

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

5-11 -vuotiaille riskiryhmiin kuuluville lapsille voi nyt varata koronarokotusajan koronarokotusaika.fi-palvelusta. Katso tarkemmin eilisestä tiedotteestamme.

Lapsen kuuluminen riskiryhmään voidaan tarkistaa rokotuspisteellä potilastietojärjestelmästä. Tarvittaessa riskiryhmään kuulumisen voi osoittaa sairaskertomuksen kopiolla tai Omakanta-palvelusta poimitulla tiedolla.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, niin poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu suostumuslomake. Suostumuslomake löytyy THL:n sivuilta. Rokotukset ovat vapaaehtoisia.

5–11-vuotiaille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Rokotukset alkavat viikolla 1.

majakkalogo