Koronan myötä uusia asiakastyön muotoja otettu käyttöön perusturvassa

09.04.2020 15:56

Kategoria: Koronatilanne Palvelut Perusturva

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi kunnan perusturvan toimintakyvyn tukipalveluiden asiakastyössä on alettu toteuttaa vastaanottoja videoyhteyden välityksellä. Videoyhteyksiä käytetään tällä hetkellä mielenterveyspalveluissa, nuorten hyvinvointiasemalla, perheneuvolassa, terapiapalveluissa, päihdepalveluissa, työllistymispalveluissa ja vammaispalveluissa.

Työntekijät ja asiakkaat ovat ottaneet uuden toimintamuodon pikaisella aikataululla käyttöön. Etäyhteydet ovat yksi uusi toimintatapa asiakkaiden palvelun varmistamiseksi tässä poikkeustilanteessa, jossa kasvokkain tapaamisia on kehotettu välttämään. Asiakastyötä tehdään edelleen myös perinteisesti vastaanotoilla ja kasvokkain tapaamisin. Etäyhteyksien mahdollisesta käytöstä sovitaan aina yhdessä asiakkaan kanssa.

-Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että tapaamiset ammattilaisten kanssa voi hoitaa turvallisesti etänä. Teknisesti työskentely on sujunut pääsääntöisesti hyvin, kertoo sosiaalipalvelupäällikkö Tuula Malmi-Suominen.

majakka