Koronaepidemian tilanne Kirkkonummella 4.3.2021

04.03.2021 13:57

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne

Kirkkonummella on todettu tähän päivään mennessä 435 varmistettua koronavirustartuntaa. Eniten tartuntoja tapahtuu samassa taloudessa asuvien ja muun lähipiirin kesken. Huolestuttavaa on, että yli 40 prosenttia tartunnoista on sellaisia, joiden lähdettä ei pystytä varmistamaan. Herkemmin tarttuvan brittivariantin osuus on noin 50 % kaikista tartunnoista ja kasvussa.

Koronan ilmaantuvuusluku eli tapausten määrä 100 000 henkilöä kohden on kasvanut. 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku viikoilla 6 + 7 oli 82,3 ja viikoilla 7 + 8 jo 159,6. Koko HUS-alueella viimeisen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 271,8.

Koronalle altistuneita kuntalaisia on ollut kaikkiaan 3072. Karanteeneja on aloitettu 2399. Niistä on tällä hetkellä voimassa 211.

Merkittäviä joukkoaltistumisia Kirkkonummella on epidemian alusta asti ollut 74. Merkittävä joukkoaltistuminen on tapahtuma, jossa kymmenen henkilöä tai enemmän altistuu koronavirukselle. Joukkoaltistumisista monet ovat tapahtuneet kouluissa ja päiväkodeissa, ja niistä on tapahtunut jatkotartuntoja niin lapsilla kuin aikuisilla.  Altistumisista johtuvat karanteenit aiheuttavat monenlaisia järjestelyjä niin vanhemmille kuin työntekijöille.

Ensimmäisen rokoteannoksensa on tähän mennessä saanut 5,4 prosenttia kuntalaisista eli 2175 henkilöä, ja toisen annoksen 699 kuntalaista.

Tilastotiedot pohjautuvat HUS koronabotin tietoihin, jotka kertovat tilanteen toukokuusta 2020 alkaen.

Koronatilanne

Majakkalogo