Koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa - Kirkkonummen kunta suosittelee kasvomaskin käyttöä kunnan palveluissa

30.09.2020 12:44

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Perusturva

Kirkkonummi suosittelee kaikille 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kunnan palveluissa, jollei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Maskin käyttö on erityisen tärkeää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee esimerkiksi kirjastoja, sisäliikuntapaikkoja, museoita, asiointipisteitä ja toisen asteen oppilaitoksia mukaan lukien lukiot. Lisäksi suosittelemme kasvomaskin käyttöä sosiaali- ja terveyspalvelujen vastaanotoilla ja odotustiloissa.   

Palveluja käyttävät asiakkaat ja potilaat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Vähävaraiset ja haavoittuvimmassa asemassa olevat voivat hakea ilmaisia maskeja kunnantalolta sekä Masalan ja Veikkolan kirjastoista niiden aukioloaikoina. Maskeja jaetaan kolme kappaletta per henkilö. Ne ovat pestäviä ja uudelleen käytettäviä kangasmaskeja.

Maskien laaja käyttösuositus täydentää aikaisempia koronavirustartunnan ehkäisemiseen liittyviä suosituksia. Edelleen on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä, välttää liikkumista julkisissa tiloissa, kouluissa ja työpaikoilla oireisena, sairastaa kotona ja hakeutua koronatestiin pienissäkin koronavirusinfektioon viittaavissa oireissa.

-Pääkaupunkiseutu on siirtynyt epidemiassa kiihtymisvaiheeseen. On tärkeää, että otamme THL:n antaman maskisuosituksen vakavasti ja noudatamme sitä, vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela painottaa.

THL:n suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille.

Majakka logo