Korona ruuhkauttaa terveyspalveluita

18.08.2020 11:16

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Perusturva

Kirkkonummella on tähän päivään mennessä todettu yhteensä 90 tartuntaa epidemian alusta alkaen. Kesän jälkeen ihmiset ovat alkaneet kokoontua ja liikkua enemmän ja tartunnat ovat lähteneet hitaaseen nousuun. Kaikista tartunnoista kolme todettiin kesä-heinäkuun aikana ja nyt elokuun aikana tartuntoja on todettu jo seitsemän.

Yhteydenotot terveyspalveluihin ovat lisääntyneet ja puhelinpalvelumme on ruuhkautunut. Tämän vuoksi kaikkia takaisinsoittoja ei valitettavasti ehditä soittaa samana päivänä. Ruuhkan ratkaisemiseksi olemme kehittämässä puhelinjärjestelmäämme yhdessä operaattorin kanssa. Hätätilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Näyteenottokapasiteettia on lisätty kasvaneen kysynnän vuoksi ja seuraamme tilannetta aktiivisesti. Tällä hetkellä testiin on päässyt samana tai seuraavana päivänä.  

Käsihygienia, etäisyyden pitäminen ja yskimiskäytännöt ovat edelleen tärkeitä keinoja taudin leviämisen estämiseen. Uutena on lisäksi tullut maskin käyttösuositus tilanteissa, joissa ihmisiä on enemmän paikalla, esimerkiksi joukkoliikennevälineissä.

Majakkalogo