Korjaustöitä kouluissa kesälomien aikana

04.06.2018 10:23

Kategoria: Lapset Opetus Sisäilma

Koulujen kesälomien aikana Nissnikun koulussa ja Winellska skolanissa tehdään mittavia korjaustöitä sisäilman parantamiseksi.

Nissnikun koulussa yläkoulun alapohjasta poistetaan rakennusjäte, parannetaan tuuletusta ja käydään läpi sadevesijärjestelmä ja salaojitus.  Myös ulkopuolen sadevesijärjestelmä korjataan ja veden ohjausta parannetaan, ja istutukset poistetaan ulkoseinien läheisyydestä. Ilmanvaihtokoneiden puhaltimet, moottorit ja suodattimet modernisoidaan. Tämän lisäksi eri tiloissa havaitut kosteusvauriot korjataan ja ilmanvaihtokanavat puhdistetaan.

Alakoulun puolella korjataan sadevesipumppaamo sekä korjataan kosteusvaurioita ja ilmavuotoja eri tiloissa. Rakennuksen ilmanvaihtokoneelle asennetaan taajuusmuuttajia helpottamaan ilmanpaineiden hallintaa. Alakoulun toiminta on tarkoitus siirtää väistötiloihin.

Winellska skolanin A-rakennuksessa korjataan kuntotutkimuksessa ilmenneitä virheitä. Alapohjassa tehdään tiiveyskorjauksia, ja samalla alapohjasta poistetaan liete ja rakennusjätteet ja tuodaan lisää sepeliä. Myös salaojitukset tarkistetaan. Rakennuksen sisäpuolella ja ulkoseiniin tehdään tiiveyskorjauksia.Korjaustyöt tarkentuvat töiden edetessä.

A-rakennuksen 70-luvulla valmistuneessa osassa ilmanvaihtokoneet uusitaan ja puhaltimet modernisoidaan. Myös ilmanvaihtokanavat puhdistetaan.

Gesterbyn koulussa sisäilmakorjaukset on pääsääntöisesti suoritettu loppuun.

Kunnanvaltuusto on hyväksynyt määrärahat väistötilojen hankintaan Nissnikun, Kirkkoharjun ja Gesterbyn kouluille. Tämä lisäksi suunnitelmissa on vuokrata tiloja Aseman ostarilta Kirkkoharjun koulun väistötiloiksi.

Nissnikun koulu