Kokoontumisrajoituksia yleisötilaisuuksiin Uudellemaalle

19.11.2021 09:18

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) rajoittaa koronatartuntojen leviämiselle altistavia yleisötilaisuuksia Uudellamaalla ensi viikon torstaista lähtien jouluun asti ajalle 25.11. - 24.12. AVI kertoo, että rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin.

AVI:n päätöksellä rajoitetaan niin sanottuja korkeariskisiä sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia Uudellamaalla. Rajoitukset koskevat tilaisuuksia, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa sekä yhteislaulutilaisuuksia. 

Päätöksellä rajoitetaan sisätiloissa seisomakatsomojen henkilömäärää niin, että tilaisuudessa voi olla enintään 20 henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa. Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta.

-Rajoitus ei koske yleisötilaisuuksia, joissa koko yleisölle on istumapaikat. Rajoitus ei myöskään koske sellaisia tilaisuuksia, joissa seisomakatsomoon tai -katsomoihin otetaan yhteensä enintään 20 henkilöä”, selventää ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. -Emme edellytä, että yleisö istuu omalla paikallaan koko tilaisuuden ajan, mutta turhaa liikkumista ja tungosta on toki syytä välttää, jatkaa Mölsä.  AVI:n päätös kohdistuu vain tilaisuuden yleisöön, ei henkilökuntaan, esiintyjiin tai esimerkiksi urheiluotteluiden pelaajiin.

Yhteislaulutilaisuudet

AVI rajoittaa päätöksellään myös sisätiloissa järjestettäviä yhteislaulutilaisuuksia, jotka ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan koronaviruksen leviämisen kannalta korkeariskisiä tapahtumia. Jos yhteislaulutilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä, tilaan saa ottaa enintään puolet muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Yhteislaulutilaisuudella tarkoitetaan tilaisuutta, jonka pääasiallista sisältöä on yhteislaulu. Päätös koskee myös yhteislaulutilaisuuksia, joissa on istumapaikat.

Koronapassi mahdollista ottaa käyttöön

Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa. Jos koronapassi otetaan käyttöön kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona, sitä tulee edellyttää koko tilaisuuden osalta.

Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei tarkasteta henkilökunnalta, esiintyjiltä tai ottelussa pelaavilta urheilijoilta.

Majakkalogo