Kirkkonummi tukee lasten ja nuorten harrastamista

18.02.2021 14:05

Kategoria: Lapsiystävällinen kunta Liikunta ja ulkoilu Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Pandemiasta huolimatta Kirkkonummen nuoriso- ja liikuntapalveluissa on tehty töitä hartiavoimin lasten ja nuorten harrastamisen hyväksi. Koronavirus on karsinut harrastusmahdollisuuksia, minkä seurauksena liikkeen määrä uhkaa laskea kuin lehmän häntä.  Kunnan tukitoimissa korostetaan erityisesti lasten ja nuorten omatoimista ja -ehtoista liikettä, jotta jokaiselle kirkkonummelaiselle lapselle ja nuorelle olisi mukavaa ja mielekästä harrastustoimintaa tarjolla koulutyön vastapainoksi.

Kunnan ainutlaatuinen ja innovatiivinen keksintö harrastuspaku tuo välineet sekä liikkumismahdollisuudet lasten ja nuorten lähelle yleisille kentille ja kokoontumispaikoille, joissa on isommallakin porukalla tilaa pelata ja touhuta turvallisesti THL:n määrittämiä turvavälejä noudattaen. Harrastuspakun ideana on mahdollistaa maksuton ja vapaaehtoinen harrastaminen tasapuolisesti kaikille kunnan lapsille ja nuorille. Normaalisti toimintaan voi osallistua vapaa-ajalla, mutta pandemian pitkittyessä nuoriso- ja liikuntapalveluissa on tehostettu toimintaa lisäämällä mahdollisuuksia myös koulupäivien yhteyteen.

Kouluyhteistyössä Harrastuspaku on kiertänyt tammi-helmikuun Kirkkonummen kouluilla esittelemässä toimintaa oppilasryhmille. Yhteistyöstä on sovittu erikseen rehtoreiden ja vastuuopettajien kanssa. Tavoitteenamme on ollut tavoittaa mahdollisimman moni lapsi ja nuori, jotta innovaatiota osattaisiin hyödyntää vapaa-ajan toiminnoissa entistäkin monipuolisemmin. Tervetuloa mukaan toimintaan, kun se teille parhaiten sopii!

Kurkkaattehan hiihtoloman aikataulut ja pysähdyspaikat tästä linkistä: https://www.kirkkonummi.fi/harrastuspaku

Näkymisiin! 😊