Kirkkonummi suhtautuu tiemaksuihin edelleen kielteisesti

02.04.2019 14:53

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Kadut ja tiet

Kirkkonummi vastustaa Helsingin seudulle kaavailtuja ruuhka- tai tiemaksuja. Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus päätti 26.3. tiehinnoittelusuunnitelmien jatkamisesta Helsingin seudun 14 kunnan alueella.

HSL on tiedottanut virheellisesti sidosryhmäkirjeessään, että Helsingin alueen kunnat olisivat päätyneet yksimieliseen näkemykseen tiemaksujen puolesta. Näin ei ole. Kirkkonummen kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto ovat jo aiemmin linjanneet, että Kirkkonummi suhtautuu ruuhka- tai tiemaksuihin kielteisesti.

Kirkkonummen kunnan edustaja Pekka M. Sinisalo ehdotti HSL:n hallituksen kokouksessa 26.3., että tieliikenteen hinnoittelusuunnitelmia ei jatketa eikä tiemaksujärjestelmän valmistelua viedä eteenpäin. Sinisalo jätti kokouksen pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä.

-Tiemaksuasiasta ei ole tehty riittäviä selvityksiä eikä vaikutusarviointeja, joten Kirkkonummen kanta tiemaksuihin on edelleen kielteinen. Tiemaksu olisi uusi veronluonteinen lisämaksu autoilijoille, ja se heikentäisi seudun kilpailukykyä ja elinvoimaa, sanoo Kirkkonummen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi.

Ruuhkaa 51:llä.