Kirkkonummi-päivät 2015 ”TUNNE MEIDÄT – KÄNN IGEN OSS!"

26.08.2015 10:21

Kategoria: Kirkkonummi-päivät

Kirkkonummi-päivät on paikalliskulttuuritapahtuma, joka järjestetään vuosittain elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kirkkonummen kunnan kulttuuritoimi koordinoi suunnittelua ja tiedottamista. Toimijat suunnittelevat ja toteuttavat itse omat ohjelmansa, konsertit, näyttelyt ym.

Kirkkonummi-päivät Facebookissa

Kirkkonummi-päivien teema kannustaa tutustumaan perinteiseen ja muuttuvaan Kirkkonummeen
Kirkkonummi-päiviä vietetään jälleen elokuun viimeisenä viikonloppuna 28.-30.8.2015 eri puolilla kuntaa.

OHJELMAT - PROGRAM

Kirkkonummi-päivät 2015 Kyrkslättsdagarna

Kirkkonummi-päivät kartalla 2015 Kyrkslättsdagarna på kartan

TORI - TORGET
Kirkkonummentori

Vuoden teema ”Tunnen Meidät – Känn igen oss!” syntyi suunnittelukokouksessa kuin luonnostaan. Kirkkonummi on täynnä perinteitä ja historiaa sekä uusia toimijoita ja uusia asukkaita.Kirkkonummi-päivät antaa tilaisuuden tulla tutuksi puolin ja toisin. Mukana näiden kolmen päivän talkoiden järjestelyissä ovat laidasta laitaan yhdistykset ja yritykset, kunta ja seurakunnat, museot ja urheiluseurat, taiteilijat ja jopa kaverikoirat!

Suurin osa tapahtumista on Kirkkonummen keskustan alueella, mutta eri puolilla Kirkkonummea on viikonlopun aikana kiinnostavia toimintapisteitä. Tuttu merkki Kirkkonummi-päivien lähestymisestä on Tivoli Sariola, jonka karavaani avaa laitteensa jo torstaina 27.8

TAITEIDEN YÖ VIRITTÄÄ KESKUSTAN

Perjantaina 28.8. Kirkkonummen keskusta ei ole niin hiljainen kuin tavallisesti. Sitä pitää huolen Taiteiden yön tarjonta, johon kuuluu pääkirjastolla ohjelmaa koko perheelle, KipinaFestarit entisessä liiketilassa, jonka Kirkkonummen Kipinä on ottanut haltuunsa yhteisöllisen aktivismin merkeissä. Taidesirkus valtaa Taidemökin, Oopperayhdistyksen konsertissa on teemana Sibelius ja kirkossa on illan päätteeksi Kuorojen yö, jossa kuullaan iltatunnelmia Suomen saloilta ja Afrikan savanneilta.

LAUANTAINA TORIT JA TIENOOT TÄYNNÄ VILSKETTÄ

Lauantaina keskustan torit ja pientareet täyttyvät järjestöjen ja yritysten toimintaesittelyistä ja markkinatoiminnasta. Järjestötorin on organisoinut karateseura Sokuto ja mukana jälleen laaja järjestötoiminnan kenttä sekä paikallisia yrittäjiä ja kunnan toimijoita esittelemässä toimintaansa. Makupaloja toimintamahdollisuuksista nähdään myös torin esiintymislavalla, mukana on mm. vauhdikkaita budo- ja tanssiesityksiä. Myös kunnanjohtaja Tarmo Aarnio tuo tervehdyksensä tapahtumaan.

Kirjastossa torin äärellä on vilskettä koko päivän ja KipinäFestareilla toiminta jatkuu iltaan saakka. Matkailutapahtumakin on tuttuun tapaan mukana ohjelmissa ja kuntalaiset pääsevät tenttaamaan kunnan johtoa kunnantalon uuden ravintolan, Ervastin tiloissa.

PAIKALLISHISTORIAA JA AVOIMIA OVIA

Sekä lauantaina että sunnuntaina kannattaa lähteä liikkeelle paikkoihin, joihin ei joka päivä tule lähdettyä.

Lauantaina on avoimia ovia mm. Dojo Masalassa ja Bron paloasemalla sekä kotiseututalolla Gillobackassa ja näyttelyitä paikallisissa museoissa ja kartanomiljöössä Volsissa.

Oitbackan kartanon alueella riittää paljon nähtävää viikonlopun aikana. Siellä on tarjolla taidenäyttely, sepän työnäytökset, sisustus- ja pukeutumispäivät sekä kartanon vaunumuseon avajaiset. Tapahtuma huipentuu sunnuntaina, kunSuomen vaunuhistoriallinen seura järjestää ensimmäiset perinneajot vanhoilla hevosajopeleillä Oitbackan kartanon miljöössä.

Hvitträskissä voi viettää sunnuntaina koko perheen Hvitträsk-päiviä. Museossa ilmainen sisäänpääsy ja opastuksia, lasten työpaja sekä käsityöläismarkkinat.

Tänä vuonna on myös mahdollisuus päästä sunnuntaina perinnepurjehduksille Porkkalan saaristoon. Paikkavaraukset on kuitenkin tehtävä etukäteen, kaikki halukkaat eivät ehkä mahdu mukaan. Sunnuntaina illan päätteeksi voi ihailla vielä tähtiä Volsin tähtitornilla, mikäli sää on selkeä.

SUUNNITTELE OMAT REITTISI

Kannattaa siis käydä Kirkkonummella näiden päivien aikaan, Kirkkonummi-päivät tarjoaa jälleen monipuolisen katsauksen paikalliseen toimintaan. Ohjelmaan voi etukäteen tutustua netissä ja lähteä vaikka yhdessä perheen tai ystävien kanssa nauttimaan tapahtumatarjonnasta!

Koko ohjelma julkaistaan viikkoa ennen tapahtumaa. Ohjelmista on tarkempia tietoja Facebookisssa, siellä voit myös kutsua kaverit mukaan kiinnostaviin tapahtumiin.