Kirkkonummi ottaa koronapassin käyttöön 13.12. uimahallissa ja osassa muita toimintojaan

09.12.2021 11:17

Kategoria: Musiikkiopisto Liikunta ja ulkoilu Nuoriso- ja liikuntapalvelut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Vapaa-aika

Kirkkonummella on viimeisen kahden viikon aikana tullut ilmi 119 uutta koronatartuntaa, ja ilmaantuvuusluku on (9.12.) 297,5/100 000 asukasta.

Kirkkonummen uimahallissa edellytetään asiakkailta koronapassia maanantaista 13.12.2021 lähtien. Koronapassi vaaditaan kaikilta yli 16-vuotiailta. Henkilöllä pitää olla todistus koronarokotuksista, todistus tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronasta. Samalla tarkastetaan myös henkilöllisyystodistus. Koronapassin käyttöönotto koskee myös aukioloaikojen ulkopuolista toimintaa uimahallissa. Uimahalli tiedottaa toiminnasta tarkemmin omilla sivuillaan.

Kunta edellyttää myös liikuntapalveluiden ohjatun ryhmätoiminnan sekä nuorisoteatterin ryhmätoiminnan osallistujilta koronapassia yli 16-vuotiailta 13.12.2021 alkaen. Asiakkaita tiedotetaan erikseen.

Musiikkiopiston konserteissa sekä nuorisoteatterin esityksissä edellytetään myös koronapassia 13.12.2021 alkaen. Koronapassi tarkastetaan tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei tarkasteta henkilökunnalta tai esiintyjiltä. Musiikkiopisto ja nuorisoteatteri tiedottavat toiminnasta asiakkaita erikseen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kielsi 4.12. heikentyneen koronatilanteen takia Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Kirkkonummella on voimassa laaja kasvomaskisuositus

Kirkkonummella on voimassa laaja maskisuositus rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien. Maskisuositus on voimassa 16.1.2022 asti.

EU:n koronatodistus eli koronapassi – kuinka saan sen

Majakkalogo