Kirkkonummi on vuoden 2018 pikkuyrittäjämäisin kunta

19.05.2018 12:30

Kategoria: Opetus Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Lapset Nuoret

Linnanmäellä lauantaina 19.5. järjestetyssä tilaisuudessa Kirkkonummi valittiin vuoden pikkuyrittäjämäisimmäksi kunnaksi

Palkinnon kävi vastaanottamassa Veikkolan koulun rehtori Jussi Roms. Veikkolan koulu on ollut kokeilemassa ja käynnistämässä Pikkuyrittäjät -konseptia jo varhaisessa vaiheessa. Samassa tilaisuudessa palkittiin vuoden kekseliäimmät ja innokkaimmat pikkuyrittäjät, palkittiin aktiivisimpia opettajia ja Pikkuyrittäjät -kummeja. 

Pikkuyrittäjät-ohjelma on nopeasti ympäri Suomen levinnyt alakouluille suunnattu 18 tunnin maksuton opinto-ohjelma, jossa lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman Pikkuyrityksensä. Ohjelma koostuu kahden oppitunnin mittaisista kokonaisuuksista, joilla kullakin on oma teemansa. Ohjelman toiseksi viimeisellä kerralla Pikkuyrittäjät pääsevät esittelemään omia yrityksiään ja myymään itse tekemiään tuotteita oikeille asiakkaille oikealla rahalla.

Pikkuyrittäjät on osa voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa. Ohjelman vetämisestä vastaavat alakoulujen opettajat, jotka on koulutettu Pikkuyrittäjät-ohjelman vetämistä varten. Ohjelman sisällöt tukevat uuden opetussuunnitelman (2016) tavoitteita. Pikkuyrittäjät-ohjelma on jatkanut kasvuaan lukuvuonna 2017-2018 ja ohjelmassa on ollut mukana yhteensä jo yli 20 000 lasta ympäri Suomea.

Kirkkonummella Pikkuyrittäjät –konseptia on kuluvana lukuvuonna toteutettu lähes kaikissa kouluissa ja kaikkien Kirkkonummen koulujen opettajia on koulutettu yrittäjyyskasvatukseen yhteistyössä Kirkkonummen Yrittäjät ry:n ja Nuori yrittäjyys ry:n kanssa. Koulutus jatkuu ensi lukuvuonna ja ohjelma leviää Kirkkonummella edelleen.

""

Kuva: 6. –luokkalaisten pikkuyrittäjien loppuhuipennus Veikkolan koululla torstaina 17.5.

Veikkolan ja Vuorenmäen koulut järjestävät Pikkuyrittäjät -kurssin yhteisenä valinnaisaineena 5. ja 6. -luokalla. Pikkuyrittäjät on ollut koulujen suosituin valinnaisaine, josta on järjestetty useita rinnakkaisia ryhmiä.

Lisätietoa: viestinta@kirkkonummi.fi 

Pikkuyrittäjät logo