Kirkkonummi mukana #Uuttakoulua-hankkeessa

12.04.2019 09:25

Kategoria: Opetus Lapset Nuoret

Länsi- ja Keski-Uudenmaan kuusitoista kuntaa ovat saaneet yhteistyössä mittavan valtionavustuksen tasa-arvoisen peruskoulu-uudistuksen toteutukseen. Hankkeessa korostuvat oppimisen ja hyvinvoinnin tukeminen sekä toimintakulttuurin muutos.

Kirkkonummen suomen- ja ruotsinkielinen opetustoimi kehittää hankkeen osiossa ”Monitoimijainen yhteistyö” poikkihallinnollista yhteistyötä hyvinvointia lisäävien toimien suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Tavoitteena on mm. löytää yhteinen toimintamalli vahvaa tukea tarvitsevien lasten ja nuorten auttamiseksi mahdollisimman varhain ja ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä.

Toisessa hankkeen polussa ”Pedagoginen kehittäminen” on suunniteltu meneillään olevan oppilasarvioinnin kehittämishankkeen jatkamisen varmistamista.

#Uuttakoulua-hankkeessa on mukana Hanko, Raasepori, Lohja, Siuntio, Inkoo, Kirkkonummi, Karkkila, Vihti, Järvenpää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Pornainen, Hyvinkää, Sipoo, Kerava ja Tuusula. Alueella on yhteensä 265 koulua, n. 53 000 oppilasta ja n. 4900 opettajaa. Alueella tehdään aktiivista yhteistyötä sekä palvelujen järjestämisessä että kehittämisessä. Tyypillistä alueen kunnille on monimuotoinen muutoksessa oleva toimintaympäristö suurista tuhannen oppilaan kouluista pieniin parinkymmenen oppilaan kyläkouluihin. Alue on tärkeä pääkaupunkiseutua ympäröivä työssäkäyntialue, ja hankkeen tavoitteena on vahvistaa alueen oppimisen palveluiden kiinnostavuutta. Lisäksi alueelle on ominaista kaksikielisyys. 

Hanke käynnistyi yhteisellä tapaamisella viime viikolla, jossa osallistujat pohtivat omia alueelliseen yhteistyöhön ja hankkeen vaikuttavuuteen liittyviä odotuksia.

Hankekokonaisuuden kokonaisuudesta vastaa Tuusulan kunta. Hanke toteutetaan tiiviissä aikataulussa ja hanke päättyy toukokuussa 2020. Opetushallitus myönsi avustusta hankkeelle 950 000 €. Opetushallitus rahoittaa #Paraskoulu -hankkeessa yhteensä yhtätoista hanketta. Länsi- ja Keski-Uudenmaan hanke on hankekokonaisuuksista suurin.

Poika koulussa