Kirkkonummi linjasi tiukemmasta maskisuosituksesta ja laajasta etätyöstä

25.11.2021 14:30

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne

Kirkkonummen koronatilanne on vaikeutunut viime viikkojen aikana, ja kunta on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Kunta suosittaa kasvomaskin käyttöä laajasti kaikille yli 12-vuotiaille sekä julkisissa että yksityisissä tiloissa, joissa oleskelee muita ihmisiä. Lisäksi suositellaan työnantajille järjestämään etätyötä aina, kun se on mahdollista.

Maski- ja etätyösuositus ovat voimassa 16.1.2022 saakka.

Koronatilanne on vaikeutunut

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on ollut nousussa, ja 25.11. se oli 217,5 /100 000 asukasta.

Tartuntatautiyksikön tietoon on tullut useita joukkoaltistumisia mm. kouluissa ja päiväkodeissa.  Yksittäisissä tartunnoissa tartunnan lähde on tiedossa vain noin joka toisessa. Viimeisen viikon aikana on ollut seitsemän joukkoaltistustilannetta, joissa altistuneita on ollut yhteensä 132. Jäljitystyö on ruuhkautunut. Sairastuneet tavoitetaan 1 - 3 päivän sisään. Altistuneet saavat tekstiviestin, mutta yhteydenotto heihin henkilökohtaisesti kestää nyt yli viikon. Viiveet rajoittavat tartuntaketjujen katkaisua.

Koronatilanteen paheneminen vaikuttaa jäljityksen lisäksi ruuhkauttavasti myös terveyskeskuksen muihin palveluihin: kiirevastaanottoon, puhelinpalveluun ja ajanvarausjonoihin.

Maskisuositus tiukentuu Kirkkonummella

Kirkkonummella palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien.

Lisäksi suositellaan, että myös yksityiset toiminnanharjoittajat ottavat maskisuosituksen laajamittaisesti käyttöön. Yksityisten toimijoiden suositellaan edellyttävän maskin käyttöä henkilökunnalta sekä asiakkailta esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, kaupoissa ja muissa asiakastiloissa.

Suositus etätyöstä

Työnantajia suositellaan järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käyttöön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja sekä kahvitaukoja tulee porrastaa ja lähitapaamisten tarpeellisuutta on syytä arvioida huolellisesti.

Muistetaan vanhat tutut terveysturvaohjeet

Tuttujen terveysturvallisuusohjeiden noudattaminen on edelleen tärkeää epidemian kuriin saamiseksi.

Kuntalaisilta toivotaan edelleen hyvää terveysturvallista toimintaa. Käytetään maskeja, pestään käsiä, yskitään hihaan ja pidetään etäisyyttä toisiin ihmisiin. On tärkeää, että pienissäkin koronavirukseen viittaavissa oireissa jäädään kotiin ja käydään herkästi koronatestissä.

Koronarokote suojaa tehokkaasti vakavalta koronataudilta ja pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja sen leviämistä ihmisestä toiseen. Ottamalla molemmat, ja tarvittaessa kolmannen, rokotteen suojaat itseäsi ja muita.

Majakka-logo