Kirkkonummi liittyi Hiilineutraalit kunnat -verkostoon

30.01.2018 16:12

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Ilmastotyö ja Hinku Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Kirkkonummi on nyt yksi Hiilineutraalit kunnat -verkoston (HINKU) kunnista. Liittymisen myötä Kirkkonummen kunta on sitoutunut vähentämään kunnan kasvihuonepäästöjä 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

 

Kuuluminen HINKU-verkostoon on Kirkkonummen uuden kuntastrategian mukaista: Kirkkonummi haluaa edistää toiminnassaan ekologisia ja kestäviä ratkaisuja ja kasvihuonepäästöjen vähentäminen on siinä tärkeässä asemassa. Kirkkonummi haluaa olla paitsi luonnonläheinen, myös ekologisesti kestävä.

 

HINKU-verkosto kokoaa yhteen kunnianhimoisiin päästövähennyksiin sitoutuneet kunnat, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset sekä energia- ja ilmastoalan asiantuntijat. Sen kautta Kirkkonummen kunta saa tietoa ilmastonmuutoksen hillinnän parhaista käytännöistä sekä tukea kunnan ilmastotyölle.

 

Seuraavaksi kunnassa käynnistetään tarkempi selvitys kasvihuonepäästöjen vähentämisestä. Selvityksen avulla kartoitetaan konkreettiset keinot, joita kunnassa pitää tulevaisuudessa tehdä tavoitteisiin pääsemiseksi.

 

Kirkkonummen kunnanvaltuusto päätti asiasta kokouksessaan 13.11.2017 § 65

 

Lisätietoja: kehitysjohtaja Risto Nikunlaakso, p. 040 742 7944

 

Hinku-foorumi 29.1.2018 ”Tuore Hinku-kunta Kirkkonummi satsaa digitalisaatioon, teknologiaan ja ekologisuuteen”

Hinku