Kirkkonummi hakee jatkoa 5-vuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeiluun

07.02.2019 14:44

Kategoria: Lapset Varhaiskasvatus

Kirkkonummen kunta hakee mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön 5-vuotiaiden 4 tunnin päivittäisen maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeiluun myös ensi lukuvuodeksi. Kunnat voivat hakea valtionavustusta maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen järjestämiseksi 5-vuotiailla.

Kunnanvaltuusto on hyväksynyt 5-vuotiaiden 4 tunnin päivittäisen maksuttoman varhaiskasvatuksen, sillä edellytyksellä, että Kirkkonummi pääsee mukaan kokeiluun. Päätökset kokeiluun hakeutuneille kunnille tulevat aikaisintaan huhtikuussa.

Maksuttomuuskokeilun tavoitteena on selvittää, miten maksuttomuus vaikuttaa 5-vuotiaiden varhaiskasvatuksen osallistumisasteeseen ja vanhempien työllistymiseen. Lisäksi selvitetään vaikutuksia kunnille sekä pedagogiikan kehittämistarpeita.

Hallituksen tavoitteena on varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nostaminen. Varhaiskasvatus ehkäisee lasten syrjäytymistä, tasaa kotitaustaeroja, lisää koulutuksellista tasa-arvoa ja tukee kasvua, kehitystä ja oppimista

Lapsia päiväkodin ulkopuolella