Kirkkonummesta tehdään dokumenttisarja - haluamme kuntalaiset mukaan dokumentin tekemiseen

13.12.2018 12:00

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Kirkkonummen kunta ja tarinalliseen markkinointiin erikoistunut Concreto ovat sopineet 10- osaisen dokumenttisarjan toteuttamisesta. Noin viidentoista minuutin mittaisissa jaksoissa pureudutaan esimerkiksi kirkkonummelaisuuden syntymiseen, urheiluhistoriaan, Porkkalan parenteesiin, luontoon ja ainutlaatuiseen kulttuurin, jota Kirkkonummelta löytyy.

Tästä linkistä voit osallistua kyselyyn. Kysely on auki 31.7.2019 asti. Kiitos!

Tekijät lähtöisin Kirkkonummelta

Dokumentin tuottavan Concreton kolmesta perustajasta kaksi, Samuli Justén ja Jukka Vaittinen, ovat syntyperäisiä kirkkonummelaisia. Kolmas perustajaosakas on yrityksen luovana johtajana toimiva mediapersoona Aki Linnanahde. Idea dokumentin tekemisestä on muhinut Justénin päässä jo vuosia.

- Kirkkonummella on koko elämääni peilaten eniten muistoja ja se on edelleen rakas paikka, johon on mukava tulla. Olen usein kuitenkin miettinyt, että olisi tärkeää avata tarkemmin tämän paikan historiaa ja ainutlaatuisuutta laajemmin sekä myös itse ymmärtää paremmin mistä on kotoisin, käsikirjoittaja Samuli Justén kertoo.

Kunta panostaa markkinointiin

Idea dokumentista esitettiin Kirkkonummen kunnalle syksyllä ja yhteisen suunnittelun jälkeen saatiin sisältöjen aiheet nopeasti päätettyä ja sovittua toteutustapa.

- Olemme jo pitkään miettineet kunnan markkinointiin panostamista ja nimenomaan videosisältöjen kautta. Dokumentti palvelee täällä asuvia, muuttoa harkitsevia sekä myös entisiä kirkkonummelaisia. Aihealueet ovat todella kiinnostavia ja pääsemmekin upealle tutkimusmatkalle kuntaamme, iloitsee kunnanjohtaja Tarmo Aarnio.

Concreto toteutti lokakuussa dokumentista pilottijakson, jossa tutustuttiin esihistoriaan ja kirkkonummelaisuuden syntymiseen. Tarina alkaa 10 000 vuoden takaa, jolloin ensimmäiset ihmiset saapuivat alueelle, ja kulkee historian läpi aikaan, jolloin kunta virallistettiin. Virallisen kunnan vaiheisiin paneudutaan tarkemmin sarjan seuraavissa vaiheissa.

- Haluamme tuoda esille historiaa unohtamatta kuitenkaan Kirkkonummen tulevaisuutta ja nykyisiä mahdollisuuksia. Täällä on todella paljon kaunista luontoa ja ainutlaatuisia paikkoja, joista ei kovin hyvin vielä tiedetä. Tahdomme tuoda tarinan avulla Kirkkonummen tunnetuksi oikeista asioista tavalla, joka kiinnostaa myös nuoria. Tämä on ennen kaikkea kaikkia kirkkonummelaisia palveleva kokonaisuus, mainitsee Concreton toimitusjohtaja Vaittinen.

- On myös erittäin tärkeää dokumentoida kirkkonummelaista historiaa ja tarinoita nykyaikaisessa muodossa. Tämä antaa jälkipolville mahdollisuuden ymmärtää kotikuntansa erityispiirteitä ja tutustua alueeseen kiinnostavalla tavalla, Tarmo Aarnio jatkaa.

Kuntalaiset mukaan dokumentin tekemiseen

Kunta avustaa dokumentissa tarjoamalla tietoa haastateltavista, lainaamalla vanhaa kuvamateriaalia ja antamalla tekijöille vapauden tutkia aineistoa. Tämän lisäksi on tärkeää osallistaa kuntalaiset osaksi dokumentin tekemistä.

- Tiedämme kirkkonummelaisilla olevan paljon tarinoita alueen historiasta ja ihmisistä. Tahdomme antaa kaikille mahdollisuuden jakaa tarinoita ja tehdä niistä osan dokumenttisarjaa. Kunnan verkkosivuille kirkkonummi.fi on avattu kysely, jossa kuntalaiset voivat ehdottaa asioita joita dokumenttiin voisi tulla. Ne voivat olla vanhoja valokuvia tai ehdotuksia haastateltavista. Mitä tahansa asioita, jolla voisi olla merkitystä kirkkonummelaisen tarinan kertomisessa, Tarmo Aarnio jatkaa.

Ensimmäiset viisi jaksoa tulevat yleisön nähtäville 2019 toukokuussa ja loput elokuussa. Dokumenttisarja tullaan näkemään Kirkkonummen kunnan sosiaalisen median kanavilla ja mahdollisissa erikoisnäytöksissä esimerkiksi Kirkkonummi-päivillä.

Kuvassa Concreton toimitusjohtaja Jukka Vaittinen, kunnanjohtaja Tarmo Aarnio ja sekä konseptijohtaja Samuli Justén.

Tästä linkistä voit osallistua kyselyyn. Kysely on auki 31.7.2019 asti. Kiitos!

dokumenttisarja concreto