Kirkkonummen uimavesien uusimmat laatututkimustulokset ovat tulleet

19.07.2018 13:58

Kategoria: Liikunta ja ulkoilu Palvelut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Asuminen ja ympäristö Matkailu Vapaa-aika

Haluatko tuoretta tietoa alueen uimavesien laadusta? Uudet tutkimustulokset Kirkkonummen uimarantojen vedenlaadusta on julkaistu 18.7.2018. Esimerkkinä sinilevää ei löydy vielä Vitträskin Svartvikista ja Tampajan Kylmälästä. Huomioi, helteellä kyseiset rannat voivat olla ruuhkaisia. Storträskissä, Lamminjärvellä ja Upinniemessä on jo aiemmin havaittu sinilevää. HUOM! Laboratoriotulosten valmistumiseen voi mennä viikkokin, joten tilanne voi muuttua. Jos huomaat sinileväkasvustoa, älä mene uimaan, koskee myös lemmikkejä. Kirkkonummella yleisten uimarantojen vesien laatua tarkkaillaan säännöllisesti uimakaudella (15.6.–31.8.).

Uimavesien laadun raportit löytyvät Espoon seudun ympäristöterveyden sivuilta. Tulokset ovat nähtävissä myös uimarantojen ilmoitustauluilla.

Sinilevä on terveydelle vaarallista. Sinilevien toksisuus vaihtelee paljon, vähäinenkin esiintymä voi sisältää suuria myrkkypitoisuuksia. Tästä syystä uimarannan käyttäjiä kehotetaan välttämään uimista vedessä, jos siinä on havaittavissa sinileväkukintaa. On syytä vahtia, etteivät pienet lapset ja lemmikkieläimet saa vettä suuhunsa ja sitä kautta mahdollisesti myös levää. Sinileväpitoista vettä ei tule käyttää esim. saunassa. Järviwiki-sivustolta löytyy ohjeita sinilevien arviointiin ja runsauden arviointiin. Ymparisto.fi -sivustolta saat tietoa Suomen levätilanteesta.

Kirkkonummen uimarantojen ylläpito ja kunnossapitopalvelut
puh 040 506 1426

Uimarannat Kirkkonummen kunnan verkkosivuilla

Syväjärven uimarannalla uinninvalvonta päivittäin klo 10.00-18.00 ajalla 4.6.-5.8.2018.
HUOM! Muilla Kirkkonummen kunnan uimarannoilla ei ole valvontaa.

Yleiset uimarannat

Storträsk, Storträskintie, Storträsk, Storträskin uimarannan uimavesiprofiili (pdf)
Lamminjärvi, Lammaskalliontie, Lamminjärvi, Lamminjärven uimarannan uimavesiprofiili (pdf)
Syväjärvi, Upinniementie 230, Syväjärven uimavesiprofiili (pdf)