Kirkkonummen uimahallin asiakasmäärärajoitukset poistuvat maanantaista 24.8. alkaen

21.08.2020 14:42

Kategoria: Nuoriso- ja liikuntapalvelut Vapaa-aika

Nuoriso- ja liikuntapalvelut noudattaa uimahallipalveluiden toteuttamiseksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM), aluehallintovirastojen, Työterveyslaitoksen, Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliiton, Suomen Punaisen Ristin sekä kunnan ohjeita koronaan liittyen. Noudatamme myös normaalisti kuluttajaturvallisuuden ja vedenlaadun valvonnan osalta olemassa olevia säädöksiä.

Uimahallissa toistaiseksi voimassa olleet asiakasmäärärajoitukset poistuvat maanantaista 24.8. alkaen. Lisäksi eri toimijoille myönnetyt tilojen käyttövuorot astuvat voimaan normaalisti maanantaista 24.8. alkaen.  Koronavirus COVID-19 ei ole kuitenkaan poistunut keskuudestamme, joten jokaisen asiakkaan vastuulla on huolehtia riittävästä turvavälistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Tulethan uimahallille vain terveenä, lievissäkin oireissa on syytä jättää uimahallikäynti väliin.  Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita. Erityisryhmille ei ole erillisiä aukioloaikoja, vaan uimahalli on avoinna kaikille normaalien aukioloaikojen puitteissa. Suosittelemme arvioimaan uimahallin käytön oman henkilökohtaisen tilanteesi perusteella.

Uimahallin normaalit asiakasmaksut ovat voimassa. Asiakkaiden tulee tarkistaa allastilojen ja kuntosalin käyttötilanne etukäteen joko kysymällä uimahallin kassalta tai arvioimalla silmämääräisesti kahvion ikkunoista/ kuntosalin ovelta. Emme hyvitä käyttämättä jääneitä asiakasmaksuja.

Nuoriso- ja liikuntapalveluilla on oikeus rajata tarvittaessa asiakasmäärää toiminnan turvallisuuden takaamiseksi.

Toivomme asiakkailta ymmärrystä ja, että jokainen huomioi poikkeustilanteesta aiheutuvat järjestelyt.

Infoa uimahalliin tulijoille:

• Tarkista esimerkiksi uimahallin kassalta mahdutko liikkumaan hallille. Emme hyvitä mahdollisia käyttämättä jääneitä asiakasmaksuja.
  • Uimahallikäynnin aikana on noudatettava 1,5 h uintiaikaa, johon sisältyy myös peseytymis- ja pukeutumisaika.
  • Saunat, pukutilat ja suihkut ovat käytettävissä normaalisti. Huomioithan, että pidät riittävän turvavälin muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Vältäthän turhaa oleskelua uimahallilla.
  • Uimahallin normaaleja peseytymisohjeita tulee noudattaa tarkasti ja etenkin wc-tiloissa sekä ennen altaalle menoa on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta. Käsidesiä löytyy eri tiloistamme.
  • Pidä riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin koko uimahallivierailun ajan.
  • Olemme tehostaneet siivousta Työterveyslaitoksen siivousohjeiden mukaisesti.
  • Vesipeuhua ja aamuvirkkujen vesijumppia ei järjestetä toistaiseksi.
  • Lipunmyynnissä ja kahvilan kassalla suositaan kortti- ja lähimaksamista.
  • Allastiloissa näkyvillä olevat vesiliikunnan välineet ovat käytettävissä. Muita välineitä emme lainaa.
  • Jumppamatot ovat poissa käytöstä. Asiakkaat voivat käyttää harjoitellessaan henkilökohtaista jumppamattoa.
  • Kuntosalilla ja liikuntasaleissa (ylä- ja alasali) jokainen käyttäjä huolehtii kuntoilulaitteiden, muiden liikuntavälineiden sekä painimaton puhdistamisesta. Puhdistamiseen liittyvät välineet löytyvät tiloista.
  • Jos sairastut kesken uimahallikäynnin, poistu välittömästi uimahallista. Sairastumisesta tulee ilmoittaa uinninvalvontaan tai lipunmyynnin kassalle.

Käyttövuorot ja seurojen/ muiden toimijoiden toiminta

• Myönnetyt käyttövuorot ovat voimassa 24.8. alkaen normaalisti.
  • Kaikkien toimijoiden tulee huolehtia siitä, että uimahallin normaaleja peseytymisohjeita noudatetaan ja toiminnassa huomioidaan turvavälit.
  • Kaikki toimijat vastaavat omista välineistään ja niiden käyttämisestä ja asianmukaisesta puhdistamisesta omassa toiminnassaan. Toimijoiden tulee huolehtia, että heidän käyttämänsä välineet eivät ole muiden asiakkaiden käytettävissä.
  • Lähikontaktien välttämiseksi uinninvalvonnan tilassa saa olla ainoastaan uimahallin henkilökunta.
  • Jos asiakas tai seuran / järjestön ohjaaja sairastuu kesken toiminnan, tulee hänen poistua välittömästi uimahallista. Sairastumisesta tulee ilmoittaa uinninvalvontaan tai lipunmyynnin kassalle.
  • Kaikkien toimijoiden tulee huolehtia siitä, että turhia kokoontumisia vältetään.
  • Mahdollisesta koronatilanteesta tiedottamisesta vastaa tartuntatautiyksikkö.

Lisäkysymykset:

sähköpostitse liikuntajanuoriso@kirkkonummi.fi