Kirkkonummen uimahalli avataan maanantaina 27.7. rajoitetuin palveluin

07.07.2020 08:27

Kategoria: Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Uimahalli avataan maanantaina 27.7. klo 7.00 rajoitetuin palveluin normaalien aukioloaikojen puitteissa. Uimahallissa noudatetaan valtioneuvoston sekä aluehallintoviraston linjauksia ja suosituksia. Jokaisen asiakkaan vastuulla on noudattaa annettuja ohjeita, joilla viruksen leviämistä ehkäistään. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita.

Olemme asettaneet asiakasmäärärajoituksia, jotka ovat suhteutettu uimahallin tilojen kokoon nähden ja arvioon siitä, että turvaamme turvavälit puku-, pesu-, allas- ja muissa asiakastiloissa huomioiden annetut viranomaisohjeet. Uimahalli ei pysty palvelemaan asiakkaita täysipainoisesti. Uimahalliin mahtuu maksimissaan yhteensä 105 asiakasta, joista 75 allastiloihin. Tästä syystä toivomme asiakkailta ymmärrystä poikkeustilanteessa ja, että jokainen huomioi poikkeustilanteesta aiheutuvat erityisjärjestelyt.

Huomioithan, että uimahallille saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Erityisryhmille ei ole erillisiä aukioloaikoja, vaan uimahalli on avoinna kaikille aukioloaikojen puitteissa. Suosittelemme arvioimaan uimahallin käytön oman henkilökohtaisen tilanteesi perusteella.

Asiakasmäärärajoitukset
Tilakohtaiset rajoitukset ovat seuraavat:

• iso allas 33 hlöä
  • opetusallas 20 hlöä
  • terapia-allas 20 hlöä
  • lasten kahluuallas 2 hlöä/ 1 perhe
  • kuntosali 5 hlöä
  • ylä- tai alasali 12 hlöä
  • kahvila 20 hlöä
  • solarium: 1 hlö

Infoa uimahalliin tulijoille:

• Tarkista uimahallin kassalta mahdutko liikkumaan hallille. Emme valitettavasti pysty takaamaan asiakkaille, että he mahtuvat sisään saapumishetkenään.
  • Uimahallikäynnin aikana on noudatettava 1,5 h uintiaikaa, johon sisältyy myös peseytymis- ja pukeutumisaika.
  • Kulkuportti lataa ensimmäisen käyntikerran yhteydessä vuosi- ja sarjakortteihin automaattisesti koronasta johtuneen sulkuajan. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan 15.4.2020 päätös.
  • Lipunmyynnissä ja kahvilan kassalla suositaan kortti- ja lähimaksamista.
  • Uimahallin normaaleja peseytymisohjeita tulee noudattaa tarkasti ja etenkin wc-tiloissa sekä ennen altaalle menoa on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta. Käsidesiä löytyy eri tiloistamme.
  • Pidä riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin koko uimahallivierailun ajan.
  • Saunat ovat käytettävissä, asiakkaiden tulee huomioida turvavälit.
  • Olemme tehostaneet siivousta Työterveyslaitoksen siivousohjeiden mukaisesti.
  • Osa pukukaapeista on poistettu käytöstä.
  • Vesipeuhua ei järjestetä toistaiseksi.
  • Allastiloissa ainoastaan vesijuoksuvyöt ja lasten selkäkellukkeet ovat käytettävissä. Muita välineitä emme lainaa.
  • Jumppamatot ovat poissa käytöstä. Asiakkaat voivat käyttää harjoitellessaan henkilökohtaista jumppamattoa.
  • Kuntosalilla ja liikuntasaleissa (ylä- ja alasali) jokainen käyttäjä huolehtii kuntoilulaitteiden, muiden liikuntavälineiden sekä painimaton puhdistamisesta. Puhdistamiseen liittyvät välineet löytyvät tiloista.
  • Vältäthän turhaa oleskelua uimahallilla.

Käyttövuorot ja seurojen toiminta

• Ylä- ja alasalien myönnetyt käyttövuorot ovat voimassa 3.8. alkaen. Käyttövuorojen saaneiden tulee huomioida omassa toiminnassa viranomaismääräyksiä, uimahallin asiakasmäärärajoituksia ja hygieniaohjeistuksia.
  • Allastilojen käyttövuorot eivät ole voimassa uimahallin aukioloaikoina ajalla 27.7.-23.8. Tästä poikkeuksena Gladius Kirkkonummi ry:lle myönnetty oikeus järjestää lasten uimakoulut opetusaltaassa ajalla 27.7.-6.8.
  • Seurat vastaavat omista välineistään ja niiden käyttämisestä ja asianmukaisesta puhdistamisesta omassa toiminnassaan. Seurojen tulee huolehtia, että heidän käyttämänsä välineet eivät ole muiden asiakkaiden käytettävissä.
  • Seurojen järjestämässä toiminnassa, seurojen tulee huolehtia siitä, että turhia kokoontumisia vältetään.

Nuoriso- ja liikuntapalvelut noudattaa uimahallipalveluiden toteuttamiseksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM), aluehallintovirastojen, Työterveyslaitoksen, Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliiton, Suomen Punaisen Ristin sekä kunnan ohjeita koronaan liittyen. Noudatamme myös normaalisti kuluttajaturvallisuuden ja vedenlaadun valvonnan osalta olemassa olevia säädöksiä.