Kirkkonummen perusturvajohtajan katsaus koronavirustilanteeseen

24.03.2020 09:20

Kategoria: Seniorit Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Perusturva

Olemme Kirkkonummella ottaneet hyvin vakavasti valtioneuvoston tavoitteen suojata erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita. Valtioneuvosto kehottaa yli 70-vuotiaita välttämään lähikontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella, koska ne lisäävät tartuntariskiä. Mikäli on välttämätöntä käydä itse kaupassa, apteekissa tai terveysasemalla tai muutoin asioida, se olisi hyvä tehdä silloin, kun muita asiakkaita on liikkeellä vähän.

Käynnistämme tällä viikolla hankkeen, jossa yritämme tavoittaa puhelimitse aluksi kaikki yli 80-vuotiaat kuntalaiset. Puhelun avulla kartoitamme ikäihmisten avun tarve. Lähipäivien aikana pyrimme soittamaan myös kaikille yli 70-vuotiaille.

Kirkkonummella sosiaali- ja terveyspalveluja saa poikkeusolojen aikana lähes tavanomaiseen tapaan. Olemme valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti kuitenkin joutuneet sulkemaan osan palveluista, kuten ikäihmisten päivätoiminnan, työkeskuksen sekä kuntouttavan työtoiminnan. Lisäksi olemme toistaiseksi lopettaneet erilaiset ryhmätoiminnot sekä pyrimme palvelemaan kuntalaisia mahdollisuuksien mukaan puhelimitse.

Tämä poikkeava tilanne vaatii meiltä kaikilta hyvin paljon. Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö on tässä hetkessä kovan paineen alla. Pyrimme kuitenkin pitämään kuntalaiset ajan tasalla ja tiedotamme pikimmiten poikkeavista palveluista.

Jaana Koskela

Kirkkonummen kunnan vt. perusturvajohtaja

Jaana Koskela