Kirkkonummen perusturva tiedottaa influenssarokotuksista 2022

06.10.2022 15:50

Kategoria: Perusturva

Influenssarokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Mikäli sinulla on varattu vastaanottoaika, voit saada rokotuksen vastaanottokäynnin yhteydessä.  Muuten varaa aika 13.10.22 alkaen.

Ajanvaraus rokotuksiin alkaa 13.10.2022

Ajanvaraus suositellaan tehtävän ensisijaisesti sähköisesti, www.kirkkonummi.fi/eterveys  Palvelu vaatii tunnistautumisen.

Vaihtoehtoisesti voit varata ajan soittamalla terveyskeskuksen palvelunumeroon, klo 8–15.30 välisenä aikana, p. 09-29683401, huom 13.10.2022 alkaen!

Alle 7-vuotiaat lapset rokotetaan neuvolan toimesta. Varaathan rokotusajan neuvoloiden ajanvarausnumeroista. Lasten aikoja ei valitettavasti pysty varaamaan sähköisesti.

Rokotuskäynnille ei voi tulla lievissäkään infektio-oireissa.  Maskin käyttöä suositellaan voimassa olevien suositusten mukaan.

Koululaiset

Riskiryhmään kuuluvat koululaiset voivat olla omaan kouluterveydenhoitajaan yhteydessä, tai varata ajan terveysasemalta.

Neuvolan asiakkaat

Lapset rokotetaan neuvolan toimesta. Varaathan rokotusajan neuvoloiden ajanvarausnumeroista. Lasten aikoja ei valitettavasti pysty varaamaan sähköisesti.

Raskaana oleva ja hänen kumppaninsa rokotetaan normaalin neuvolakäynnin yhteydessä, erillisen rokotusajan voi myös varata neuvolan tai terveysaseman rokotusajoille.

2- 6 vuotiaat lapset saavat rokotteen nenäsumutteena, tällöin tarvitaan vain yksi annos.  Aiemmin rokottamaton alle 9-vuotias lapsi, joka saa pistettävää influenssarokotetta, tarvitsee 2 annosta rokotetta.  Annosten välin oltava vähintään 4 viikkoa. Kananmuna-allergisten on varmistettava rokotteen sopivuus ennakkoon hoitavalta lääkäriltä.

THL:n influenssarokotussuosituksen mukaisesti maksuttomiin rokotuksiin ovat oikeutettuja:

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi, kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään. Lisätietoja kohderyhmistä https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote

Koronan tehosterokotteen voi saada influenssarokotuksen yhteydessä

THL suosittelee syystalvella 2022 uutta koronan tehosterokotusta:

Koronarokotteen tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskinarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosterokotteen voi antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Syystalven 2022 tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

majakkalogo