Kirkkonummen pääterveysasemalla erillinen odotusaula hengitystieinfektiopotilaille 18.3. alkaen

17.03.2020 14:28

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

18.3. alkaen pääterveysasemalla erillinen odotusaula hengitystieinfektiopotilaille. Näiden potilaiden hoitoarviot tapahtuvat puhelimitse sovitulla ajanvarauksella.

Hengitystieoireisia pyydetään edelleen hoitamaan lieväoireiset sairautensa kotihoidossa. Voit täyttää Omaolon https://www.omaolo.fi/ epäiletkö koronavirusta -kyselyn, jotta voit arvioida, tarvitsetko ammattilaisen apua tai neuvoa.  Myös Päivystysapu-numero 116 117 ohjaa ja neuvoo.

Mikäli omahoidon keinot eivät ole riittäviä, soita Terveyskeskuksen ajanvarauspuhelimeen 09 2968 3401. Jos hoitaja hoidontarpeen arvion tehtyään katsoo tarpeelliseksi, sinulle annetaan ohjeellinen aika saapua pääterveysasemalle E-portaan kautta (parkkihallin pääty) odotustilaan, joka on varattu hengitystieoireisille potilaille. Ellet kykene kulkemaan portaita, voit tulla pääoven kautta ja pyytää vahtimestarilta hengityssuojaimen, jonka puettuasi sinut saatetaan odotustilaan, josta hoitaja kutsuu sinut tutkittavaksi.

Mikäli on vahva epäily, että olisit voinut saada koronavirusinfektion, konsultoimme HUS infektiolääkäriä näytteenotosta. Korona-näytteitä otetaan edelleenkin vain erikoissairaanhoidossa.

Sovituille ajanvarausvastaanotoille, laboratorioon ja röntgeniin on turvallista tulla aiempien aikataulusuunnitelmien mukaisesti, ellei sinulla ole hengitystieoireita.

Majakka