Kirkkonummen nuorisovaltuusto täyttää 1 vuotta

28.09.2018 12:48

Kategoria: Nuorisovaltuusto Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Kirkkonummen nuorisovaltuusto on toiminut vuoden Kirkkonummen kunnassa.

Nuorisovaltuuston tarkoituksena on edustaa nuoria kunnan päätöksenteossa ja tuoda nuorten ajatuksia kunnan toimielinten käsiteltäväksi. Nuorisovaltuuston tarkoituksena on myös saada nuoret kiinnostumaan yhteiskunnallisista ja paikallisista asioista.

– Vuosi on mennyt aika nopeasti ja ollaan aika paljon mietitty, miten nuorisovaltuuston kannattaa toimia juuri Kirkkonummella. Ollaan haastettu koulut alkuvuonna mukaan nuorisovaalit Pressaan ja käyty kouluissa kertomassa nuorisovaltuuston toiminnasta, sekä kerätty adressia nuorten kesätyöpaikkojen lisäämiseksi kunnassa. Ollaan järjestetty Springfest-tapahtuma nuorille ja oltu Kirkkonummipäivillä keräämässä ideoita asioiden parantamiseksi Kirkkonummella. Ollaan myös stramattu yksi kokouksistamme kunnan nettisivuille, nuorisovaltuutettu Emma Alppi kertoo.

Nuorisovaltuustolla on edustaja lähes kaikissa Kirkkonummen kunnan lautakunnissa ja jaostoissa. Nuorisovaltuusto myös valitsee edustajansa jokaiseen kunnanvaltuuston kokoukseen.

Nuorisovaltuutettu Arttu Leskisen mielestä nuorisovaltuutetut on otettu avoimin mielin vastaan kunnan toimielinten kokouksissa. Kunnan päättäjät ovat kertoneet, että he ovat iloisia siitä, että saadaan nuorten ääntä kuuluviin kunnan päätöksentekoon ja fiilistelleet sitä, että ehkä meistä kasvaa tulevia kuntapäättäjiä.

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Saga Lavi toivoo, että nuoret voisivat avoimesti ja matalalla kynnyksellä kertoa ideoistaan nuorisovaltuustolle.

– Meitä voi ihan livenä tulla vetäisemään hihasta tai laittaa viestiä somen kautta tai sähköpostilla. Nuorisovaltuuston kokouksia voi myös tulla seuraamaan paikan päälle ja esittämään ideoita. Seuraava nuorisovaltuuston kokous on tiistaina 2.10. Kirkkonummisalissa klo 17.30 alkaen. Tervetuloa!

Nuva