Kirkkonummen lukiot siirtyvät etäopetukseen turvatakseen ylioppilaskirjoitukset

15.03.2020 19:29

Kategoria: Opetus Koulut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Nuoret

Kirkkonummen suomenkielisten opetuspalvelujen tiedote Porkkalan lukion ja Porkkalan lukion aikuislinjan siirtymisestä etäopetukseen ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi

Porkkalan lukio siirtyy etäopetukseen turvatakseen ylioppilaskirjoitukset

Vallitsevassa koronavirustilanteessa Kirkkonummen kunnan opetuspalvelut haluaa osaltaan varmistaa, että kevään 2020 ylioppilaskirjoitukset voivat toteutua tarkoitetulla tavalla ja säädösten mukaisesti. Virustartuntojen minimoimiseksi Porkkalan lukion opetus siirtyy etäopetukseen maanantaista 16.3.2020 alkaen perjantaihin 20.3.2020 saakka, jona aikana järjestetään loput yo-kokeet, joihin Porkkalan lukiossa on osallistujia.

Jatkosta 23.3. alkavasta viikosta eteenpäin tiedotetaan myöhemmin.

Tavoitteena on turvata ylioppilaskirjoitusten toteutus

Kaikilla käytännön toimenpiteillä etäopetuksen järjestämisessä pyritään ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä opiskelijoiden ja ylioppilaskirjoituksia valvovien opettajien keskuuteen. Samaan aikaan kurssiopetusta toteutetaan etäopetuksena mahdollisimman laadukkaasti käyttämällä monipuolisia lukio-opiskeluun soveltuvia työtapoja.

Viisi päivää etäopiskelua

Maanantain 16.3.2020 ja perjantain 20.3.2020 välisen ajan opiskelijat opiskelevat itsenäisesti kotoa käsin kunkin kurssin opettajan ohjeiden mukaisesti etäopetuksen, verkko-opetuksen ja tuetun itseopiskelun avulla. Kurssin opettaja ohjeistaa opiskelijat tarkemmin Wilma-viestillä sen päivän aikana, jolloin kurssin seuraava oppitunti pidettäisiin tuntikierron mukaisesti.

Opettaja myös ilmoittaa etäjakson huomioimisesta kunkin kurssin arvioinnissa sekä mahdollisista muista muutoksista kurssin alussa ilmoitettuihin vaatimuksiin. Opiskelijalla on vastuu omista, ohjeiden mukaisista opintosuorituksistaan ja hänen on seurattava Wilmaa aktiivisesti.

Opiskelijoilla ruokailumahdollisuus koululla

Opiskelijoilla on päivittäin koululla ruokailumahdollisuus. Mikäli opiskelija osallistuu etäjakson aikana ruokailuun, hänen tulee ilmoittaa siitä etukäteen lukion rehtorille Wilmassa.

Obs! Läs om arrangemangen i Kyrkslätts gymnasium på den svenskspråkiga sidan.

15.3.2020, Leila Kurki, opetustoimen johtaja

kirkkonummen majakka