Kirkkonummen liikuntapaikkaselvitys 2019 on valmistunut

16.09.2019 13:06

Kategoria: Nuoriso- ja liikuntapalvelut Vapaa-aika

Kirkkonummen liikuntapaikkaselvitys 2019 on valmistunut. Liikuntapaikkaselvityksen tarkoituksena oli saada kootusti tietoa Kirkkonummen kunnan alueella sijaitsevista liikuntapaikoista sekä niiden käyttömahdollisuuksista ja kehittämistarpeista, ottaen huomioon niin liikuntapaikoille asetetut vaatimukset kuin myös kuntalaisten ja liikuntaseurojen näkemykset.

Toukokuussa 2019 kerättiin kuntalaisten ja liikuntaseurojen mielipiteitä kyselyillä ja Masalan monitoimitalolla järjestetyssä liikuntapaikkaillassa. Kuntalaiskyselyyn saapui yhteensä 601 vastausta ja seurakyselyyn vastasi 17 seuran tai lajijaoston edustajaa. Liikuntapaikkaselvityksen on laatinut Jaficon yhteistyössä nuoriso- ja liikuntapalveluiden henkilöstön kanssa. Liikuntapaikkaselvitys esiteltiin ja hyväksyttiin sivistys- ja vapaa-aikalautakunnassa 11.9.2019.

Perusliikuntapaikkojen saatavuus ja ylläpito tärkeää

Selvityksen mukaan Kirkkonummella toivotaan eniten perusliikuntapaikkojen, kuten hiihtolatujen ja kuntoratojen, ulkoilureittien, sisäliikuntapaikkojen, kevyen liikenteen väylien, luistelukenttien ja palloiluun tarkoitettujen kenttien riittävää saatavuutta ja niiden hyvää ylläpitoa. Myös uusia liikuntatrendejä toivottiin lisää, kuten ulkokuntosaleja, laajempia scootti- ja skeittipaikkoja, street workout -alueita ja kiipeilypaikkoja. Nykyiset Jerikonmäen kuntoportaat ovat osoittautuneet tärkeäksi ja toimivaksi liikuntapaikaksi. Kuntoportaita toivottiin eri asuinalueille lisää, ja Veikkolan alueelle sijoittuvat kuntoportaat ovatkin jo suunnittelussa. Liikuntaseurat toivat esille tarpeen lisätä sisäliikuntatiloja ja parantaa jalkapallon talviharjoittelun olosuhteita. Toteutettavien sisäliikuntapaikkojen tiloista toivottiin monikäyttöisiä ja muunneltavia.  

Tutustu liikuntapaikkaselvitykseen kokonaisuudessaan tästä.

Lisätietoa liikuntapaikkaselvityksestä

nuoriso- ja liikuntajohtaja Seppo Savikuja

etunimi.sukunimi(a)kirkkonummi.fi tai p. 040-5884925

liikuntapaikka