Kirkkonummen kunta kannustaa yrityksiä ilmastotekoihin

28.10.2021 14:42

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Ilmastotyö ja Hinku Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Yrittäjyys

Kirkkonummen kunnassa tehdään suunnitelmallista ilmastotyötä kunnianhimoisen päästövähennystavoitteen saavuttamiseksi. Jotta ilmastotavoitteisiin päästään, tarvitaan kunnan ja yksityisen sektorin välistä yhteistyötä.

Kirkkonummen kunta haluaa kannustaa paikallisia yrityksiä ilmastotekoihin. Kirkkonummi käynnisti yhteistyössä Vihdin kanssa alueen yrityksille suunnatun Ilmastojahti-kilpailun. Yritykset voivat osallistua helposti Ilmastojahtiin ilmoittamalla ilmastoteoistaan ja ilmastoviisaimmat yritysteot palkitaan näkyvyydellä kuntien viestinnässä.

Ilmastojahtiin voivat osallistua kaikki Kirkkonummella tai Vihdissä toimivat yritykset toimialaan tai kokoon katsomatta. Ilmastotekoja ei arvioida suuruuden tai saavutettujen päästövähennysten valossa, vaan oivaltavuus ja osallistavuus ratkaisevat.

- Kaikki ilmastoteot ovat merkityksellisiä, kuntien yhteinen ilmastokoordinaattori Vera Järvenreuna summaa.

Ilmastojahti toteutetaan osana Kirkkonummen ja Vihdin ilmastotyön hanketta, jossa etsitään kuntien kustannustehokkaita ilmastoratkaisuja.

- Myös monet yritysten päästövähennystoimet ovat sellaisia, joilla voidaan saavuttaa taloudellisia säästöjä ja vahvistaa yrityksen brändiä, Järvenreuna muistuttaa.

Ilmastojahdin kilpailuaika on 28.10.2021 - 31.1.2022 ja kisaan voi ilmoittaa alle vuoden vanhoja ilmastotekoja. Ilmastojahdissa menestyneitä yrityksiä nostetaan esille myös Kirkkonummen ja Vihdin yhteistyössä järjestämissä yritysten ilmastowebinaareissa.

Lisätietoa Ilmastojahdista