Kirkkonummen kulttuurifoorumi kiittää

27.04.2018 11:30

Kategoria: Kulttuuri

Kirkkonummen kulttuurifoorumi kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia!

Mielipiteesi on meille tärkeä, oheisella lomakkeella voit antaa palautetta ja ehdotuksia seuraavaan kertaan.

Tiistai-iltana 24.4. Kirkkonummen kunnantalo täyttyi iloisista kulttuurintekijöistä ja kuluttajista. Arviolta vajaat parisataa kuntalaista kävi illan aikana tutustumassa ohjelmatarjontaan. Kulttuuritorilla kävi innokas puheensorina ja ahkera hyörinä. Toripöydät täyttyivät nopeasti ja tarjonta oli monipuolista: paikallisia kulttuurialan yhdistyksiä ja opistoja, matkailun palveluntarjoajia, yksityisiä yrittäjiä ja taiteen tekijöitä. Torilla tavattiin tuttuja ja saatiin uusia tuttavuuksia. Näyttelijä Eija Ahvo rummutti kulttuuritorikauden avatuksi. Netta Stenström Kirkkonummen tanssiopistosta esitti torikansalle Nikyan variaation baletista La Bayadere. VIRE ensemblen kuorolaulu raikui komeasti kulttuuritorilla.

Lisää makupaloja illan ohjelmasta, jonka juonsi Linnea Nieminen, Kirkkonummen kuntalähettiläs 2018. Ensemble KIC/K esitti kolme suomalaista romanssia. Kirkkonummen kamarimuusikoiden esiintyjät olivat Annemarie Åström, viulu; Kreeta-Julia Heikkilä, viulu; Markus Kaarto, klarinetti; Maija Parko, piano. Eija Ahvo ja Veikkolan Kartanoteatterin ryhmä lauloi katkelman Marian kyyneleistä. Paavo Sortti lausui, Heikki Lesonen soitti kitaraa ja Eija Kulkki kertoi, millaista on harrastaa teatterin tekemistä. Illan ohjelma sai kiitosta monipuolisuudestaan ja korkeasta tasosta. Yksimielinen toteamus oli, että kiitos siitä kuuluu ohjelmantekijöille, paikallisille artisteille ja toimijoille: Kirkkonummella tehdään huipputason taidetta ja kulttuuria.

Kulttuuri tekee hyvää ihmiselle

Helsingin kaupunkitietopäällikkö Timo Cantell kertoi kulttuurin taloudellisista vaikutuksista, sekä miten kulttuuri vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Esimerkkeinä hän avasi mm. yhden konsertti-illan kustannuksia – ja samalla taloudellisia vaikutuksia, jotka voivat olla yllättävän merkittäviä. Varsinkin, jos kustannuksiin lisätään vaimolle se uusi mekko, mikä herätti yleisössä hilpeyttä. Kulttuurilla on monenlaisia kerrannaisia vaikutuksia. Cantell korosti, että kulttuurin terveydelliset ja taloudelliset vaikutukset ovat tärkeitä muistaa.

Kirkkonummen paikalliskulttuurissa on huippupotentiaalia! - lahjakkaita ja aktiivisia tekijöitä ja toimijoita, mutta haasteitakin riittää. Illan loppukeskustelun aiheesta veti kunnan kehitysjohtaja Risto Nikunlaakso, panelisteja olivat nuorisovaltuuston edustajat Saga Lavi ja paikallispoliitikot Markus Myllyniemi, Fredrik Pelin, Krista Petäjäjärvi ja Vesa Tarkkanen. Keskustelu kävi vilkkaana ja kipukohdistakin puhuttiin avoimesti. Kulttuurin tekemisen haasteista nousi esiin ehkä konkreettisimpana harjoitus- ja esiintymistilojen puute. Lyhyessä keskustelussa ei toki vielä saatu valmiita vastauksia ongelmiin, mutta ajatus Kirkkonummen kulttuurifoorumista alkoi konkretisoitua: tarvitaan enemmän yhteistä keskustelua, suunnittelua, mutta myös yhteistoimintaa, jotta kulttuurin tekemistä voidaan edistää ja tukea entistä tehokkaammin Kirkkonummella. Kulttuuritoimen johtajan Maaret Elorannan kysymykseen järjestetäänkö Kulttuurifoorumi uudestaan ensi vuonna, yksimielinen vastaus kuului, keskustelua kaivataan jo aiemmin. Pysykää kuulolla!

Vahtikoira Veikko (Veini Nupponen) ja Eija Ahvo Veikkolan Kartanoteatterista