Kirkkonummen kulttuurifoorumi 2: ”Kohti kulttuuristrategiaa

20.11.2018 15:03

Kategoria: Matkailu Kulttuuri Vapaa-aika Yrittäjyys Kadut ja tiet

Vuoden 2018 toinen Kulttuurifoorumi järjestetään Kirkkonummen kunnantalolla torstaina 22.11. klo 17–19.30.

Verkostoitumistapahtuma on kaikille avoin, ja sen tavoitteena on antaa pohjatiedot kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain uudistumisesta sekä kannustaa kirkkonummelaisia osallistumaan tulevaan kulttuuristrategiaprosessiin. Mukana on myös välähdyksiä paikallisesta kulttuuritarjonnasta. Musiikkivieraina ovat Pasi Saarelma ja Ilkka Aaltonen. ”Epäbyrokraattinen kannanotto” on Masalan nuorisoteatterin esitys, joka on räätälöity tilaisuutta varten.

Kirkkonummen toisessa Kulttuurifoorumissa asiantuntijavieraana on kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuri- ja taidepolitiikan osastolta. Hän kertoo lakiuudistuksesta, jossa kuntien kulttuuritoimintalain lähtökohtana on kulttuuripalveluiden yhdenvertainen saatavuus. Keskeisenä tavoitteena on edistää kuntien kulttuuritoiminnan toimintaedellytyksiä, sivistyksellisten perusoikeuksien toteutumisesta ja demokratiakehitystä sekä kuntien elinvoimaisuutta muuttuvassa toimintaympäristössä. 

Kulttuurifoorumin keskustelussa 22.11. on mahdollista pohtia yhdessä, miten lähdetään liikkeelle kohti kulttuuristrategiatyötä lakiuudistuksen osallistavassa hengessä - mitä työkaluja, yhteistyötä ja verkostoja siinä tarvitaan. Kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta esittelee kunnan internetsivulla avautuvan uuden alasivun ”Kulttuurin kehittäminen” ja kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen kertoo uuden kirjastorakennuksen tarjoamista mahdollisuuksista.

Kahvitarjoilua ja lapsiystävällisen kunnan lastenkabinetti ravintola Ervastin kabinetissa koko tilaisuuden ajan!

Huomataan oleva, tutkitaan mennyttä, katsotaan tulevaan!

TERVETULOA VERKOSTOITUMAAN!

Lisätietoja: kulttuuri@kirkkonummi.fi

Nuoliaalto