Kirkkonummen koronarokotukset 12-15 vuotiaille alkavat koulujen alkaessa

10.08.2021 12:57

Kategoria: Opetus Koulut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Nuoret Perusturva

Kaikille Kirkkonummella peruskoulua käyville 12-15-vuotiaille (luokat 6-9) tarjotaan koronarokote viikosta 33 alkaen. Toinen annos annetaan pääsääntöisesti 12 viikon kuluttua ensimmäisestä. Tämä rokotusväli takaa parhaan vastustuskyvyn taudille ja tiedetään myös, että rokotteen ohimeneviä sivuvaikutuksia tulee vähemmän tällä ensisijaisesti suositellulla rokotusvälillä.

Rokotukset annetaan kouluterveydenhuollon toimesta koulupäivän aikana. Lapsen pitää olla täyttänyt 12 vuotta, kun rokotus annetaan. Loppuvuodesta täyttäville rokotus annetaan myöhemmin. Tästä tiedotamme asianomaisille. Aloitamme rokotukset 9.-luokkalaisista. Wilma-tiedote lähetetään kaikille 6.-9.-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen tämän viikon loppupuolella.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia. Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus (THL:n ohjeistus).

Kirkkonummella 12–15-vuotiaille annetaan Modernan Spikevax-rokote, joka on mRNA-rokote.

Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa oma kouluterveydenhoitaja.

THL järjestää kansalaiswebinaarin torstaina 12.8.2021, klo 17:30 - 18:30.

Kysy 12–15-vuotiaiden koronarokotuksista! Avoin yleisötilaisuus 12.8.

Logo