Kirkkonummen kirjastossa pureudutaan kirjallisuuden kuuluisimpaan leivonnaiseen

23.07.2018 12:44

Kategoria: Kirjasto

Syksyllä alkaa kaksikielinen Proust-lukupiiri Kirkkonummen kirjastossa. Luemme yhdessä Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä ja pääsemme tutustumaan muun muassa maailmankuuluun Madeleine-leivokseen, joka on simpukankuoren muotoinen pieni kakkunen. Tapaamisia on kerran kuussa, neljä syksyllä (3.9., 1.10., 5.11., 3.12.) ja viisi kevään aikana (7.1., 4.2., 4.3., 1.4., 6.5.), aina maanantai-iltaisin klo 18.

Marcel Proust kirjoitti romaanisarjan À la recherche du temps perdu vuosina 1908‒1922. Proustin valtavat mittasuhteet saanut romaanisarja on kiistämätön klassikko, 1900-luvun kirjallisuuden merkkiteoksia. Muistaminen, lapsuus ja hidas eteneminen mainitaan usein teoksesta puhuttaessa.

Ranskaksi sarja koostuu seitsemästä osasta, mutta suomennoksessa teksti on jaettu kymmeneen osaan. Jotta luku-urakasta ei tulisi liian verinen, luemme nyt seitsemän ensimmäistä osaa, jotka julkaistiin Proustin elinaikana. Lukea silti saa, yhteensä yli 2500 sivua. Todettu on, että vertaistuki on tällaisissa lukuhankkeissa korvaamattoman tärkeää. Tule jakamaan lukukokemuksesi ‒ ihastelemaan, ihmettelemään, turhautumaan, vuodattamaan ‒ kaikki reaktiot ovat sallittuja.

Jos kirja puuttuu omasta hyllystäsi, käy pyytämässä pääkirjastosta, että kirja tilataan sinulle.
Huomioithan, että tapaamiset ovat Mestassa, (2.krs, pääsy ainoastaan portaita), Kirkkotallintie 2.
Kirjallisuuspiiri on kaikille avoin ja maksuton. Ei ennakkoilmoittautumista.
Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä sähköpostitse paula.roselius@kirkkonummi.fi tai soittamalla 040-1269 664.

Tervetuloa!

Proust-piiri kokoontuu maanantai-iltaisin klo 18 Mestassa, (2.krs, kulku portaita), Kirkkotallintie 2. Kadonnutta aikaa etsimässä -teos luetaan alla olevan aikataulun mukaan:

3.9. Swannin tie: Combray
1.10. Swannin tie: Swannin rakkaus ja Paikannimet: Nimi